Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Mjölnarströmsvägen 1, Ljusterö

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Bolby 2:43

  Adress

  Mjölnarströmsvägen 1 - Ljusterö

  Kommun

  Österåker

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1981

  Boarea

  155m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  26m2

  Tomtarea

  1 222m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 4 sovrum

  Område

  Ljusterö

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Varmt välkommen till Mjölnarströmsvägen 1 på charmiga Ljusterö. Vill du ha ett alldeles eget lugn att komma hem till efter en stressig dag på jobbet så har du hittat rätt. Här har du ett rymligt boende med stor potential. En stor tomt runt hela huset blandas med träd, buskar och planteringar och är för den trädgårdsintresserade en riktig pärla att få sätta tänderna i. Huset inrymmer idag 4 sovrum men med möjlighet att få till ytterligare ett om man är den större familjen. Huset är delvis renoverat med åren och ligger endast ett stenkast från sjö med brygga. Hit kommer du hem, tänder upp en brasa i kaminen och går ut och sätter dig i uterummet och bara njuter av lugnet. Varmt välkommen att höra av dig för att få reda på mer.

  Ansvarig mäklare

  Tobias Claesson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0707-720 279

  tobias.claesson@lansfast.se Läs mer om Tobias

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  En stor tomt som sträcker sig hela vägen runt huset. Här blandas buskar, träd och planteringar på den befintliga gräsmattan. För den som vill så finns det en väldigt stor potential till att göra detta till en riktigt härlig oas att njuta av på vår och sommartid.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Mindre hus på tomten om ca 35 kvm som går utmärkt att rusta upp för att få ett tonårsboende eller bara ha som ett trevligt tillägg för de långväga gästerna att kunna övernatta i.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1981

  2012 Helrenovering av nedre badrum 2010 Kök renoverat 2010 Takmålning och tapetsering utförd

  Uppvärmning

  Luftvärmepump på båda planen, braskamin samt vattenburen elpanna

  TV

  Via parabol Canal Digital

  Bredband

  Fiber 100 Mbit

  Uteplats/Balkong

  Ett rymligt och mysigt, inglasat uterum gör att du kan förlänga sommaren och utgör en väldigt trevlig plats att avnjuta höstens smattrande regn mot rutan med en bra bok i handen.

  Bilplats

  Biluppställningsplats framför huset med plats för 3 bilar. Finns även ett garage om ca 28 kvm där bil får plats men som inte används som parkering i dagsläget.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Officialservitut Vattentäkt, 0117-89/36.1

  Övrigt

  Ljusterö är en av Stockholms skärgårds största öar. Hit är det lätt att ta sig och ön erbjuder allt man behöver för att kunna bo året runt. på Ljusterö torg finns post, livsmedel, fik, olika butiker, turistbyrå, konsthall med mera. På ön finns det flertalet badmöjligheter och möjligheter till att ha egen båt. Här finns även lekplatser för de små, kommunalt bad vid Linanäs, goda fiskemöjligheter, skjutbana finns med begränsade öppetförhållanden. Det finns även tennis och fotbollsplaner samt dansbana. I Linanäs arrangeras även en årlig marknad under sommarhalvåret. SKOLA OCH FÖRSKOLA Ljusterö skola ligger mittemot kyrkan på norra delen av ön. Skolan och fritidshemmet kompletterar varandra och det finns en helhetssyn kring varje elev, varje dag, hela dagen. Ljusterö skola är en trygg skärgårdsskola med lite drygt 115 elever från förskoleklass till årskurs 9. KOMMUNIKATIONER Du kan åka hit med en gratis vägfärja från fastlandet, överfarten tar bara 5 min. Du åker över Saxarfjärden som är farleden in till Stockholm. Väljer du att åka båt till Ljusterö så går Waxholmsbåtarna från Stockholm och Vaxholm och du kan gå iland på många bryggor på ön. Linanäs är den populäraste då det finns mycket att titta på här samt restauranger, fik, livsmedel, gästhamn, bensin för både båt och bil med mera. Precis utanför huset går även SL buss som tar dig in till centrala delarna av Åkersberga.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  7812 kr / år

  Driftkostnad:

  30 391 kr/år

  Försäkring:

  5 043 kr/år

  Uppvärmning:

  19 784 kr/år

  Vatten/avlopp:

  1 350 kr/år

  Renhållning:

  2 490 kr/år

  Samfällighet:

  450 kr/år

  Vägavg/snö:

  637 kr/år

  Sotning:

  637 kr/år

  Total driftkostnad:

  30 391 kr/år

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Driftkostnaden är en ca-uppgift och baserar sig på nuvarande ägares kostnader.

  Pantbrev:

  11 st om totalt 2 319 700 kr

  Taxeringsvärde:

  2 599 000 kr varav mark 704 000 kr

  Värdeår:

  1981

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1981

  Tomtarea:

  1 222m2

  Grund:

  Källare

  Grundmur:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Luftvärmepump på båda planen, braskamin samt vattenburen elpanna

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten via brunn. Enskilt avlopp 3-kammar brunn 3 kbm

  Renoveringar:

  2012 Helrenovering av nedre badrum 2010 Kök renoverat 2010 Takmålning och tapetsering utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor