Rundelsgatan 1, Södertälje

15 000 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Sillen 1

Adress

Rundelsgatan 1 - Södertälje

Kommun

Södertälje

Typ

Flerfamiljshus

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1907

Boarea

492m2

Areauppgifter enligt mätning

Biarea

25m2

Tomtarea

2 500m2 - Friköpt

Accepterat pris

15 000 000 kr

30 488 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Pampig fastighet i tre våningar med utsikt över Södertälje

  En kort promenad från stadskärnan väntar en fantastisk sekelskiftesfastighet. Här kan ni njuta av utsikt mot Södertälje kanal, ta ett svalkande dopp i poolen eller varför inte bjuda in vänner till en match på tennisbanan. Idag är fastigheten uppdelad i tre lägenheter, men för den som önskar kan villan disponeras som enskild bostad alternativt till fler bostäder eller varför inte använda byggrätten till att bygga ut?" - Pool, tennisbana och poolhus - Garage med plats för bostad - Trädgård på framsidan innanför mur - Centralt läge med sju minuters promenad till centralen där det finns bussar och tåg - Balkong mot Mälarens inlopp och Södertälje kanal - Funktionell fastighet med många möjliga planlösningar - Byggrätt med möjlighet för att bygga ut - Trettio minuter med bil till Stockholm - En timme med bil till Skavsta flygplats - Båtplats att hyra i gästhamnen nedanför fastigheten

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1907

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  176 000 kr/år

  Försäkring:

  11 000 kr/år

  Uppvärmning:

  110 000 kr/år

  Renhållning:

  5 000 kr/år

  Underhåll:

  50000 kr/år

  Total driftkostnad:

  176 000 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (176 000 kr)

  Byggnad

  Byggår:

  1907

  Tomtarea:

  2 500m2

  Fasad:

  Puts

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor