Rättarvägen 4, Täby

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Löttinge 6:3

Adress

Rättarvägen 4 - Täby

Kommun

Täby

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1947

Boarea

255m2

Areauppgifter enligt säljaren

Tomtarea

1 785m2 - Friköpt

Rum

8 rok varav 4 sovrum

Område

Löttinge

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Genomgående renoverat - Hus som passar barn i alla åldrar - Spabad & relaxavdelning med bastu

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Stor familjevilla som passar alla skeden i livet - tre sovrum på samma plan, perfekt för småbarnsfamiljen, samt sovrum och sällskapsytor med egen ingång för tonåringarna alt möjlig uthyrningsdel! Genomgående renoverad och välskött villa med stor grönskande tomt och öppna vyer. Väl tilltagen altan i söderläge byggd i olika etage vilket skapar trevliga ytor för såväl matgrupp, loungemöbler och soldäck med härligt spabad. Entréplan erbjuder ljust vardagsrum och matsaldel med öppen spis och stora fönsterpartier som vetter mot altanen. Stilrent renoverat kök (-15), tre sovrum och helkaklat badrum med golvvärme. Från vardagsrummet nås undervåningen med ett stort allrum, lyxigt relaxrum med bastu och bubbelbadkar. Här finns även ett sovrum som nås via egen entré - klockrent generationsboende eller uthyrningsmöjlighet. Löttinge ligger med närhet till stora skogsområden, fina promenadstråk längs Rönningesjön och gångavstånd till anordnad badplats med sandstrand. I närheten ligger även uppskattade Rönninge by som är en levande lantbruks- och kulturby. Flertalet populära förskolor i området och i Löttingelund ligger nybyggda Löttingelundsskolan. Goda kommunikationer via bussförbindelser som bl.a. går till Täby Centrum och Arninge.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning övre plan

  Planlösning nedre plan

  Garage

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Stor och välskött trädgård med 2 st äppelträd samt 4 st svartvinbärsbuskar.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förråd: Oisolerat förråd & vedbod: Yta: ca. 15 m2

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1947

  Renoverat & tillbyggt löpande 1999 – 2018 2000/01: Tillbyggnad och garage 2004: Takomläggning 2006: Bergvärmepump

  Uppvärmning

  Sonatherm bergvärmepump

  Bredband

  Fiber är indraget.

  Bilplats

  Garage: För 2 bilar, Isolerat, trästomme & gjuten platta. Yta: ca: 40 m2

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Täby Löttinge GA:2 Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 0160-0416/1986.2 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1985-10-08)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  52 271 kr/år

  Försäkring:

  6 741 kr/år

  Elkostnad:

  3 350 kr/år

  Uppvärmning:

  34 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 600 kr/år

  Renhållning:

  2 100 kr/år

  Vägavg/snö:

  1380 kr/år

  Sotning:

  400 kr/år

  Övrigt:

  700 kr/år

  Total driftkostnad:

  52 271 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (60 320 kr)

  Personer i hushållet:

  5 st

  Kommentar:

  Driftskostnaden är individuell och varierar beroende på förbrukning, livsstil och avtal. Övrigt 700 kr/år är medlemsavgift för tomt TV och internet 2 388 kr/år

  Pantbrev:

  14 st om totalt 3 475 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 261 000 kr varav mark 2 078 000 kr

  Värdeår:

  1961

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1947

  Tomtarea:

  1 785m2

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Tegel

  Fönster:

  2-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Sonatherm bergvärmepump

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Renoverat & tillbyggt löpande 1999 – 2018 2000/01: Tillbyggnad och garage 2004: Takomläggning 2006: Bergvärmepump

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor