Objektbild

Källvägen 10, Upplands väsby

Magiskt drömboende med medelhavskänsla till salu!

Pris:

12 800 000 kr

Utgångspris

Friliggande villa - Upplands väsby

Rum: 7 rok varav 4-5 sovrum

Typ: 1 ½ plan med källare

Byggår: 1940

Boarea: 231 m2

Biarea: 71 m2

Tomtarea: 1 758 m2

Drömmer ni om ett riktigt magiskt boende med allt man kan tänka sig har ni hittar rätt här på Källvägen 10 i attraktiva Bollstanäs ursprungligen kallad "Villa Annelund" uppfört 1910. Det magnifika huset med en totalyta om 302 kvm erbjuder ett boende utöver det vanliga. Här går det utmärkt att bo med sin stora familj eller mer avskilt som ett generationsboende. Bostaden fördelar sig generöst över två plan plus källare med upp till 7 rok där merparten av de sociala ytorna är öppna och representativa med rum i anslutning till varandra. Tre fantastiska kakelugnar vittnar om att delar av bostaden kommer från sekelskiftet såväl som de bevarade plankgolven och de vackra massiva innerdörrarna. Bostaden erbjuder dessutom en generös tvättstuga, flera duschrum och en invändig spaavdelning med utgång till trädgården. Från det hemtrevliga köket når man trädgårdens storslagna poolområde med medelhavskänsla. Det fantastiska området ligger väl skyddat bakom höga täta häckar och badar i sol från morgon till sen kväll. Här kan man välja att njuta av spapool eller badpool, laga mat i uteköket eller bara slappa i det isolerade uterummet. Infarten på husets framsida är givetvis generös även den. Förutom ett dubbelgarage om 52 kvm med en övervåning finns här plats för bilar både i och utanför tillhörande carport. Bostaden är förhandsbesiktigad och uppmätt inför försäljningen. Varmt välkommen att anmäla ert intresse till någon av våra visningar den 29/8 & 30/8!

Läs mer

Högsta bud

12 300 000 kr

Budgivning pågår

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Teresa Klintborg

  Fastighetsmäklare / Franchisetagare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-455 12 82

  teresa.klintborg@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Källvägen 10 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning
   Planritning
   Planritning
   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Välkomnande entréhall med en av bostadens fantastiska kakelugnar som är i fungerade skick. Det vitmålat trägolvet som börjar i hallen fortsätter genomgående i hela huset. Trappan ner till källarplan.

    Vardagsrum

    Generöst vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot det soliga poolområdet utanför. En murad öppen spis är centralt placerad i rummet och ger en hemtrevlig känsla och värma att njuta av under den kalla årstiden.

    Kök och matrum

    Från såväl vardagsrum som hall når man bostadens gigantiska kök från Ballingslöv. Det byggdes om 2007 och har sedan delvis renoverats igen 2017. Här finns gott om förvaringsmöjligheter samt en bardisk ut mot matrummet intill. Stora fönsterpartier följer längs med kök och matrum med utgång till trädgården och dess stenbelagda uteplats och det magnifika poolområdet. Markiser över samtliga fönster. Köket erbjuder gott om förvaringsskåp och arbetsytor. Dubbla vinkylar samt inbyggt vinställ. Platsbyggd kökssoffa med utsikt mot trädgården. Kombinerad kyl/frys 2019 extra bred, induktionshäll 2021, fläkt samt diskmaskin 2017, ugn 2017, micro 2017. I matrummet finns en luftvärmepump installerad med både värme och kyla som funktioner.

    Inre hall och förråd

    En inre hall leder vidare till ett separat sovrum med egen ingång som idag används som ett gästrum. I hallen utanför finns ingång till ett rymligt förråd med kaklade väggar.

    Gäst wc

    Med ingång från hallen når man entréplanets wc-rum. Detta renoverades 2016 med kakel och klinker, golvvärme (el) i en dov färgskala med inspiration från orienten. WC, handfat samt kommod. Renoverades 2016.

    Övre hall med fönster

    Övre plan erbjuder tre sovrum varav ett med utgång till en mycket trevlig solterrass. Vidare finns ett fjärde mycket rymligt rum som disponeras som ett ytterligare vardagsrum/allrum. Samtliga rum på övre plan har vitmålat trägolv.

    Sovrum övre plan

    Sovrum 1 Första rummet på övre plan är ljust och rymligt med utgång till en egen solterrass. Sovrum 2 Andra rummet är även det mycket rymligt. Här står en av bostadens vackra kakelugnar (fungerar ej). Sovrum 3 Bostadens master bedroom är mycket generöst och erbjuder ett stort ljusflöde, plats för ett större möblemang och garderober med skjutbara spegeldörrar längs med ena väggen.

    Vardagsrum/allrum

    Mysigt allrum med en trevlig liten fönsternisch, två inbyggda garderober samt en spatiös kakelugn i grönt. Här ryms den stora soffgruppen och är ett perfekt rum för ungdomsgänget. Även på detta plan har samtliga rum vitmålat trägolv.

    Duschrum övre plan

    Duschrum med kakel, klinker samt golvvärme (el). Fönster. Duschplats, handfat med kommod samt spegel. Renoverades 2009.

    Spa och wc-rum

    Delar av källarplanet har byggts om till förmån för en spaavdelning med utgång till trädgården. I spaavdelningen ligger ett klinkergolv med golvvärme (vattenburen), mosaik på väggen vid bubbelbadet. I angränsande utrymme finns ett wc rum med handfat, även här klinkergolv. Renoverades 2010.

    Tvättstuga

    Till höger i källarplan ligger en stor tvättstuga med gott om förvaringslösningar och praktiskt bänkytor. Tvättmaskin 2018 och torktumlare 2021. Klinkergolv med golvvärme (vattenburen) under heltäckningsmatta.

    Dusch och bastu

    Med ingång från tvättstugan når man ett separat duschrum samt bastu. Kakel, klinker samt golvvärme (el). Renoverades 2010.

    Pannrum

    Innanför duschrummet är bostadens pannrum placerat. Här står bland annat bergvärmeanläggningen där såväl bergvärmepump samt rördragningar byttes ut 2020. Bergvärme 2004.

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 ½ plan med källare

    Byggår

    1940

    Boarea

    231m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

    Biarea

    71m2

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd den 2021-06-21
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 88 kWh/m2 och år
    Energiprestanda Primärenergital: 158 kWh/m2 och år

    Fasad

    Plåtfasad

    Stomme

    Trä

    Fönster

    3-glas isolerglas/2-glasfönster

    Bjälklag

    Trä

    Utvändigt plåtarbete

    Plåt

    Tak

    Betongpannor

    Grundläggning

    Källare

    Uppvärmning

    Vattenburen värme via bergvärmepump samt luftvärmepump.

    Ventilation

    FTX system installerat.

    Renoveringar

    2004 - Pool 4x8 m 2007 - Ny eldstad i vardagsrum. 2010 - Ombyggnad av källarplan med vattenburen värme, spa och wc. 2010 - Friggebod. 2011- FTX ventilation med värmeåtervinning 2011 - Nya fönster samt altandörrar, 2-glas argon. Två fönster är äldre. 2013 - Radonsug 2018 - Till pool installerades ny liner, 2018/2019 - Utespaa med massor av funktioner och finesser. 2019 - Uterum med isolerade golv och väggar, skjutbara glaspartier för vår/höst. 2020 - Poolpump samt sandfilter 2020 - Ny bergvärmepump. Anläggningen är dock installerad 2004.

    TV

    Det finns tv och bredband via ComHem via samfälligheten som ingår i den årliga kostnaden till samfälligheten (2600kr). Dessutom finns parabol installerad för möjlighet till Viasat.

    Övrigt om byggnad

    Larm finns. Två gräsrobotar ingår. Radonmätning från 2014 är utförd med godkända värden. Tre kakelugnar samt en eldstad.

    Övriga byggnader

    Generöst dubbelgarage ca 52 kvm med elektriska portar samt vattenburen golvvärme. Övre plan med fönster och golvyta på ca 29 kvm (ytan ingår dock ej i areamätningen pga låg takhöjd). Övre plan kan förslagsvis användas som lekrum, förråd eller kontor. Vidare finns här en vidbyggd carport, gäststuga om ca 7,9 kvm, uterum om ca 19 kvm med vår/vinter isolerade glaspartier som är skjutbara ut mot poolområdet.

    Fastighetsbeteckning

    Grimsta 67:1

    Allmänt om fastigheten

    Tomtarea

    1 758m2

    Övrigt om tomt

    Underbar trädgårdstomt med ett påkostat poolområde som erbjuder allt man kan tänka sig. Trädgården omges av höga häckar som ger poolområdet ett helt avskilt och privat läge. Poolen kantas av lavendel och runtom i trädgården samsas perenna växter samt färggranna träd och buskar av olika slag. Gångar med dekorsten och vackra stenmurar finner man här och var och förgyller känslan. Längs med garagets ena sida har man låtit plantera klätterrosor. Gräsmattan är lätt- och välskött tack vare trädgårdens två robotgräsklippare som ingår i köpet.

    Vatten/avlopp

    Kommunalt vatten och avlopp. Dessutom finns en egen brunn som används för bevattning av trädgård samt påfyllnad av badpool och spapool.

    Parkering

    Dubbelgarage, carport och infart med plats för flera bilar.

    Servitut och andra rättigheter

    Gemensamhetsanläggning: Upplands Väsby Grimsta GA:54 ändamål: Radio-tv och/eller tele.

    Planbestämmelser

    Stadsplan Stadsplan

    Bollstanäs

    Allmänt om området

    Bollstanäs är ett lugnt och trevligt villaområde med barnvänlig omgivning och promenadavstånd till Norrvikens vatten med badmöjligheter sommartid och skridskoåkning vintertid. Längs med den vackra strandpromenaden finner man både badbryggor och mysiga lekplatser. I närheten finns även två stycken fotbollsplaner som flitigt används samt Sandakärret som är ett friluftsområde med löpslingor och mysig skog. I Bollstanäs finns flera förskolor och skolor att välja mellan, ofta med gångavstånd. Butiker och restauranger finns i närbelägna köpcentret Bredden. Från området finns goda busskommunikationer ner till Väsby C alternativt Rotebro station som sedan tar dig vidare till Stockholm, Arlanda, Uppsala och Märsta.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Källvägen 10, Upplands väsby

    Kommun: Upplands Väsby

    Område: Bollstanäs

    Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

    Ekonomi

    Pris: 12 800 000 kr
    utgångspris

    Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

    Taxeringsvärde: 5 349 000 kr

    Taxeringsvärde för byggnad: 3 089 000 kr

    Taxeringsvärde för mark: 2 260 000 kr

    Taxeringsår: 2018

    Pantbrev: 11 st om totalt 3 800 000 kr

    Driftkostnad: 66 001 kr/år

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Uppvärmning: 49 701 kr/år

    Vatten & avlopp: 5 500 kr/år

    Samfällighet: 2 600 kr/år

    Renhållning: 1 600 kr/år

    Försäkring: 6 600 kr/år

    Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 74 525 kr)

    Kommentar till driftkostnad: I dagsläget har säljarna en drift på 44000 kwh/år. I detta inkluderas uppvärmning av bostadshus, garage, pool samt spapool. Ny bergvärmepump installerades 2020 vilket bör bidra med en lägre driftkostnad framöver.

    Antal personer i hushållet: 5 st

    Karta & område

    Upplands Väsby

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Centralvägen 2F i Upplands Väsby, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Upplands Väsby!

    Läs mer

    Bobutiken i Upplands Väsby

    Hitta din mäklare i Upplands Väsby

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder