Jälla Ekensberg 10, Uppsala

3 175 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Sön 28 Jul 14:00 - 14:45

   Öppen visning - anmäl dig för bättre service

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Jälla 6:5

   Adress

   Jälla Ekensberg 10 - Uppsala

   Kommun

   Uppsala

   Typ

   1 ½ plan med källare

   Boendeform

   Friliggande villa

   Byggår

   1928

   Boarea

   119m2

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Biarea

   6m2

   Tomtarea

   1 704m2 - Friköpt

   Rum

   4 rok varav 2 sovrum

   Område

   Jälla

   Accepterat pris

   3 175 000 kr

   26 681 kr/m2

   Charmig villa med underbar trädgårdstomt och anor från 1920-talet, belägen precis utanför staden.

   Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

   Charmig villa med lantligt läge, mycket bra kommunikationer och cykelväg intill Uppsala. Fantastisk prunkande trädgårdstomt med bra odlingsmöjligheter, där det även finns en uthuslänga med bra förvaringsutrymmen. Villan som uppfördes 1928 och som tillbyggts både på 60- och 80-talet har en planlösning som ger goda möjligheter till omdisponering. För närvarande återfinns på entréplanet hall, kök, badrum, allrum, ett sovrum med klädkammare samt ett vardagsrum med utgång till en härlig uteplats med tak. På övervåningen finns en hall med balkong, ett sovrum, en rymlig klädkammare samt ett badrum. Det finns även en källare under en del av huset. Till Gränby köpcentrum, där det finns ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger, är det ca 2,5 kilometer. Till E4-påfart är det 2,5 km. Till busshållplats med täta förbindelser är det gångavstånd (ca 400 m). Närmsta grannar till denna fastighet är en villa, ett parhus samt ett LSS-boende med fem lägenheter.

   Ansvarig mäklare

   David Almqvist

   Kommersiella/Fastighetsmäklare

   0707-68 58 64

   david.almqvist@lansfast.se Läs mer om David

   Alla bilder

   Planritning

   Entréplan

   Övre plan

   Källarplan

   Visning

   Visning 1

   2019-07-28 14:00:00 2019-07-28 14:45:00 40 Bostadsvisning Jälla Ekensberg 10, Uppsala 59,8930422247993, 17,7004662478862 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Entrévåning

   HALL med laminatgolv, tapetserade väggar och hatthylla. WC/TVÄTTSTUGA med renoveringsbehov. Golvklinker och halvkaklade väggar. Wc, tvättställ, tvättmaskin, torktumlare och tvättho. KÖK med matplats. Laminatgolv, målad väv och masurbjörkluckor. Utrustning: Kyl (ca -17). Frys (ca -17). Spis, fläkt och diskmaskin. Dessutom finns en så kallad vedeldad "köksnora" som nuvarande ägarna inte eldat i. Husets värmesystem passerar dock genom den och den fungerar därmed som ett element. MATSAL med parkettgolv och målad väv. Här finns en garderob som fungerar som pannrum med elpatronen. Glasdörrar mot vardagsrummet. VARDAGSRUM med parkettgolv, målad väv och utgång till uteplats. Stort SOVRUM med parkettgolv och tapetserade väggar. FÖRRÅD med plastmatta, målade väggar och litet fönster. Om väggen mot sovrummet flyttas kan man i stället skapa ett extra sovrum.

   Övervåning

   HALL med laminatgolv, tapetserade väggar och balkong. Skrubb med varmvattenberedare. DUSCHRUM med renoveringsbehov. Äldre plastmatta på golv och vägg. Tvättställ, wc och duschplats. SOVRUM med parkettgolv, tapetserade väggar, garderobsvägg samt en separat garderob.

   Källare

   Källare som inte går under hela huset med låg takhöjd bestående av två rum. I det ena rummet står vattenpump, vattenavhärdare och hydropress.

   Tomt

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   Förrådslänga med flera förråd samt garagedel.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1928

   2019: Sanering av det svampangrepp i krypgrunden som upptäcktes vid besiktningen inför försäljningen. 2017: Ny kyl och frys. Installation av avhärdningsfilter. Byte av cirkulationspump och elpatron. 2014: Ny spis och diskmaskin. 2012: Förrådslängan renoverade med ny fasadpanel och nytt tak. 2011: Ommålning fasad. 2000: Altan byggdes. 1987: Tilläggsisolering, ny fasadpanel samt takomläggning på husets äldre del. 1986: Tillbyggnad på baksidan. 1985: Invändig helrenovering. ca 1961: Tillbyggnad framsida.

   Uppvärmning

   Vattenburen värme via elpatron

   Uteplats/Balkong

   1. Uteplats med tak i nordvästläge. 2. Balkong i sydvästläge. Utsikt mot Uppsala.

   Bilplats

   Plats för flera bilar finns på den grusade infarten. Till garaget vid förrådslängan finns inte längre någon anlagd väg.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Gemensamhetsanläggning: Uppsala Jälla GA:5

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   8049 kr / år

   Driftkostnad:

   46 557 kr/år

   Försäkring:

   5 048 kr/år

   Elkostnad:

   36 800 kr/år

   Vatten/avlopp:

   1 625 kr/år

   Renhållning:

   1 584 kr/år

   Vägavg/snö:

   1500 kr/år

   Total driftkostnad:

   46 557 kr/år

   Pantbrev:

   2 st om totalt 280 000 kr

   Taxeringsvärde:

   1 538 000 kr varav mark 795 000 kr

   Värdeår:

   1952

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1928

   Tomtarea:

   1 704m2

   Grund:

   Källare / Krypgrund

   Stomme:

   Trä

   Fasad:

   Stående träpanel

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Fönster:

   2- och 3-glasfönster

   Uppvärmningssystem:

   Vattenburen värme via elpatron

   Vatten/avlopp:

   Enskilt vatten: Borrad brunn med infiltration. Enskilt avlopp: 3-kammarbrunn med infiltration.

   Renoveringar:

   2019: Sanering av det svampangrepp i krypgrunden som upptäcktes vid besiktningen inför försäljningen. 2017: Ny kyl och frys. Installation av avhärdningsfilter. Byte av cirkulationspump och elpatron. 2014: Ny spis och diskmaskin. 2012: Förrådslängan renoverade med ny fasadpanel och nytt tak. 2011: Ommålning fasad. 2000: Altan byggdes. 1987: Tilläggsisolering, ny fasadpanel samt takomläggning på husets äldre del. 1986: Tillbyggnad på baksidan. 1985: Invändig helrenovering. ca 1961: Tillbyggnad framsida.

   Övrigt:

   Friskrivningsklausul. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Köparen uppmanas att undersöka fastigheten. Köparen kommer att få godta fastighetens skick och med bindande verkan avstå från alla anspråk mot säljaren på grund av fel eller brister i fastigheten.

   Energideklaration

   Energiklass:

   G

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   291 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor