Budgivning pågår

Lörsta 57, Uppsala

Aktuellt bud
Utgångspris 5 995 000 kr

Budgivare 2 04/04 kl: 16:21 - 5 550 000 kr

Budgivare 1 21/03 kl: 12:13 - 5 500 000 kr

Budgivare 2 04/04 kl: 16:19 - 5 050 000 kr

* Detta bud har dragits tillbaka

Visa budgivning

information om budgivning

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Ons 24 Apr 17:30 - 18:00

   Öppen visning - anmäl dig för bättre service

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Lörsta 1:9

   Adress

   Lörsta 57 - Uppsala

   Kommun

   Uppsala

   Typ

   1 plan

   Boendeform

   Friliggande villa

   Byggår

   1993

   Boarea

   202m2

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Tomtarea

   4 279m2 - Friköpt

   Rum

   6 rok varav 4 sovrum

   Område

   Söderby

   Accepterat pris

   5 995 000 kr

   29 678 kr/m2

   Vackert enplanshus om ca 200 kvm med dubbelgarage beläget invid golfidyllen Söderby!

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   Mitt i golfidyllen Söderby finner detta vackra enplanshus, det ligger lite på höjden för att bjuda på högst angenäm utsikt över de pedantskötta markerna runt omkring! Gedigen byggnation av Myresjöhus med effektfulla nivåskillnader invändigt, stora fönsterpartier som låter huset bada i dagsljus samt låter den intilliggande miljön bli en del av bostaden, låga driftskostnader, påkostade materialval och många värdefulla finesser som ni definitivt kommer att uppskatta på plats. Ytterst välkomnande sällskapsytor som ligger i anslutning till varandra i form av vardagsrum med dekorativ braskamin, matsal för många middagsgäster och sällskapsrum som bjuder in till mysiga fikastunder. Samtliga sovrum är rymliga och utplacerade i olika delar av huset för familjens bästa komfort. Huset är även utrustat med två stora badrum med både dusch- och badmöjligheter, rejäl tvättstuga och invändigt förråd med groventré. Dagens soltimmar fångas gärna upp på någon av de tre uteplatserna som vetter i olika väderstreck, två av uteplatserna är inglasade med öppningsbara partier och infravärme som förlänger årstiderna. Dubbelgaraget med utrymme för två bilar, öppnas enkelt via fjärrstyrda portar. Högst inbjudande tomt med planteringsytor, vackra buskage, många platser för rekreation, lummiga träd och prydlig bro som skapar harmoni. Bo i vacker miljö, invid golfbana, lagom nära för att kunna njuta av dess formation, klubbhuset och atmosfär utan att bli störd av själva verksamheten. Nära stadens utbud med busshållplats inom promenadavstånd och endast 5 min till affärer i Stenhagens köpcentrum. Här i Uppsala-Näs njuter man av lugnet och livskvalitén utan att göra avkall på närheten till stan!

   Ansvarig mäklare

   Linn Thyrestam Grape

   Fastighetsmäklare

   0709-15 44 48

   Linn.Thyrestam.Grape@lansfast.se Läs mer om Linn

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-04-24 17:30:00 2019-04-24 18:00:00 40 Bostadsvisning Lörsta 57, Uppsala 59,8172088514788, 17,4997186660767 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Välkomnande entré via pardörrar leder er in till husets möblerbara hall med god avhängningsyta. Vitmålade väggar och terracottaklinker på golv.

   Sällskapsrum

   Nyttjas idag som samlingsrum för fikapausen, gott om plats för rejäl sällskapsgrupp. Guld/vitrandig, målad tapet med vacker, vit bröstpanel nedtill och tvåstavigt parkettgolv.

   Matsal

   Fönsterklätt burspråk med gott om plats för matsalsbord. Guld/vitrandig, målad tapet med vacker, vit bröstpanel nedtill och terracottaklinker.

   Vardagsrum

   Utgör nedsänkt del av hus och nås via dekorativa fönsterklädda väggar. Trevlig rum att samlas i framför en värnade brasa i kaminen. Gott om plats för sällskapsgrupp invid stora fönsterpartier. Cremevit strukturtapet och laminatgolv av körsbär.

   Sovrum 1

   Lagom stort rum med plats för säng samt ytterligare möblemang. Klädförvaring i två garderober. Fönster mot husets baksida, vit strukturtapet och ljusgrått laminatgolv.

   Badrum/WC

   Inbjudande hörnbadkar att krypa ned i en kall vinterdag, bred kommod, stort vädringsfönster, wc och väggfast spegel. Vitmelerade kakelväggar med grå dekor och vitmelerat klinkergolv med vattenburen golvvärme.

   Sovrum 2

   Lika stort som föregående rum med klädförvaring i garderob. Fönster mot baksida, vitmålade väggar och trestavigt parkettgolv.

   Innerhall

   Möblerbar del med utgång till inglasad altan. Vit strukturtapet och terracottaklinker.

   Sovrum 3

   Rymligt rum som idag nyttjas som arbetsrum. Klädförvaring i fyra garderober. Dubbla fönster mot baksida, väggar målade i mörkgrå ton och stenliknande plastmatta i vitt.

   Sovrum 4

   Väl tilltaget rum med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Burspråk mot gavel, vitmålade väggar och laminatgolv av körsbär.

   Klädkammare

   Bra yta för klädförvaring. Väggfast inredning för både hängande och vikta kläder samt två garderober. Vitmålade väggar och fint mönstrad plastmatta i vitt.

   Dusch/WC

   Rymligt med bred kommod, förvaring för hygienartiklar, väggfast dubbelspegel, wc, handdukshängare och duschhörna med vikbara dörrar av frostat glas. Vitmelerade kakelväggar och vitmelerat klinkergolv med vattenburen golvvärme.

   Kök

   Stort med gott om plats för rejält matbord i fönsterklätt burspråk som bjuder på vidsträckt vy över Söderby golfbana. God förvaring i vit profilerad skåpinredning med belysta vitrindelar. Bra arbetsytor med bänkar av stenliknande laminat med nedsänkt dubbelho. Maskinell utrustning såsom kyl och frys i dubbelhöjd (Husqvarna/Electrolux), inbyggnadsmicro (Whirlpool), inbyggnadsugn (Whirlpool), infälld keramikhäll med grill samt fritös (Husqvarna), fläkt med utsug (Husqvarna) och diskmaskin (Husqvarna). Utgång till inglasat uterum. Vit strukturtapet, terracottakakel som stänkskydd ovan diskbänk och klinkergolv i vitmelerat samt terracotta lagt i fint mönster.

   Tvättutrymme

   Stora arbetsytor med gott om plats för tvättbestyren. Skåpinredning i vitt för förvaring, städskåp, tvättho, tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Electrolux). Dekorativa taklister, vävtapet målad i ljus lavendel och vitmelerad våtrumsmatta.

   Förråd

   Praktiskt utrymme med groventré, skåp för förvaring, arbetsbänkar, elskåp med automatsäkringar och vindslucka. Vitmålad vävtapet och vitmelerad plastmatta på golv.

   Tomt

   Fint planerad sluttningstomt med omgivande barr- och lövträd som bonar in. Prydliga buskage som bjuder på blomster sommartid, många planteringsytor, vackert stenbelagda partier, synliga bergsknallar som skapar karaktär, stora gräsytor att bre ut sig på och många platser för rekreation.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   Förråd 1 - Oisolerad förrådsbyggnad om ca 19 kvm beläget på husets baksida med egen liten altan att nyttja. Förråd 2 - Utgör bakre del av garage, ca 15 kvm. Lusthus - Mysig byggnation som nyligen renoverats med plats för möblemang och välkomnande vy över den intilliggande golfbanan.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1993

   2012: Upprustning av förråd, installation av skorsten och kamin. 2014: Inglasning av uteplats, ny centraldammsugare. 2015: Utvändig målning av hus, garage och uthus. 2017: Ny frånluftsvärmepump samt luftvärmepump. 2018: Ny byggnadsugn samt micro.

   Uppvärmning

   Frånluftsvärmepump med vattenburet golvvärmesystem

   TV

   Idag nyttjas parabol via Canal Digital samt antenn.

   Bredband

   Idag nyttjas mobilt bredband, fiber via IP Only är beställt (installationskostnaden för fiber om 19 900 kr betalas av den kommande köparen).

   Uteplats/Balkong

   Uteplats 1 - Stort, inglasat uterum som nås via köket med öppningsbara partier som leder er vidare ut i trädgården. Gott om plats för möblemang, infravärme som förlänger årstiderna och trägolv som behagligt underlag. Uteplats 2 - Möblerbar trätrall som löper längs husets framsida i bästa soliga sydvästläge under bar himmel. Slå er till ro i ett skönt möblemang och njut av dagens skönaste soltimmar. Uteplats 3 - Inglasat uterum som nås via husets innerhall med öppningsbara partier som tar er ut till trädgården. Även här ryms ett större möblemang, det finns infravärme, trätrall som underlag, eluttag och praktiskt vitrinskåp.

   Bilplats

   Bilplats 1 - Dubbelt varmgarage om ca 51 kvm i samma utförande som hus med två fjärrstyrda portar. Gott om plats för två bilar, gjuten betongplatta med klinkergolv, luftvärmepump, varm- och kallvatten, arbetsbänk, väggfasta hyllor för förvaring, fönster och el indragen. Bilplats 2 - Det finns gott om extra parkeringsmöjligheter på den egna grusade uppfarten, här ryms minst sex bilar.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Förmån: Avtalsservitut: Väg, 0380IM-09/7933.1 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 03-91:210.1 Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 03-91:210.4

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   8049 kr / år

   Driftkostnad:

   41 756 kr/år

   Försäkring:

   5 706 kr/år

   Uppvärmning:

   33 300 kr/år

   Vatten/avlopp:

   1 168 kr/år

   Renhållning:

   1 582 kr/år

   Total driftkostnad:

   41 756 kr/år

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Driftskostnaden är baserad på ett hushåll innehållandes två vuxna personer. Posten uppvärmning utgör 23 371 kWh och inkluderar även uppvärmning av garage.

   Pantbrev:

   4 st om totalt 1 755 000 kr

   Taxeringsvärde:

   3 684 000 kr varav mark 1 039 000 kr

   Värdeår:

   1993

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1993

   Tomtarea:

   4 279m2

   Grund:

   Betongplatta på mark

   Stomme:

   Trä

   Fasad:

   Stående träpanel

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Plåtarbete:

   Plåt

   Fönster:

   3-glasfönster

   Ventilation:

   Mekanisk ventilation

   Uppvärmningssystem:

   Frånluftsvärmepump med vattenburet golvvärmesystem

   Vatten/avlopp:

   Enskilt vatten; borrad brunn, Enskilt avlopp; trekammarbrunn med infiltration.

   Renoveringar:

   2012: Upprustning av förråd, installation av skorsten och kamin. 2014: Inglasning av uteplats, ny centraldammsugare. 2015: Utvändig målning av hus, garage och uthus. 2017: Ny frånluftsvärmepump samt luftvärmepump. 2018: Ny byggnadsugn samt micro.

   Energideklaration

   Energiklass:

   D

   Energiprestanda:

   114 kWh/m2 år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor