Dingelsundet 540, Karlstad

7 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Dingelsundet 2:67

  Adress

  Dingelsundet 540 - Karlstad

  Kommun

  Karlstad

  Typ

  3-plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  2011

  Boarea

  260m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Biarea

  100m2

  Tomtarea

  2 400m2 - Friköpt

  Rum

  5 rok varav 2-4 sovrum

  El. högstbjudande

  7 950 000 kr

  30 577 kr/m2

  Unikt hus med attraktivt och fantastiskt läge och hela 350 kvm att husera i!!

  På Dingelsundet 540 erbjuds ett kvalitativt boende med stora sällskapsytor i öppen planlösning. Huset är högt beläget, fritt från insyn med bland annat inomhuspool och en makalös utsikt över Vänern från husets alla fönster. Kort och gott en bostad för familjen som söker något extra. Detta annorlunda boende passar, med sin fördelaktiga utformning även den större familjen då möjlighet finns att erhålla fler sovrum genom omdisponering av ytor inomhus. Husets tomt är varierande. På tomten finns en isolerad gäststuga och ett mindre växthus. Läget i Dingelsundet lämnar ytterst lite att önska – även för familjen som ställer höga krav på området kring sin bostad. Huset ligger alldeles intill småbåtshamnen där båtplats följer med huset. Härlig långgrund badplats alldeles i närheten.

  Ansvarig mäklare

  Lena Persson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-642 60 38

  lena.persson@lansfast.se Läs mer om Lena

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Sällskapsrum

  Här kommer man rakt in i husets absoluta höjdpunkt - Rymligt och funktionellt med en slående utsikt!! Rummets ca 150 kvm fyller flera olika funktioner med spa-avdelning, sällskapsytor och kök. Här umgås man tillsammans - eller var och en för sig. Spa-delen erbjuder inte bara en inglasad pool med saltvatten, vanligtvis inställd på 28gr. utan även bubbelpool, bastu och duschrum. I spa-delen finns även plats för en mindre sittgrupp. Hemmabio, komplett med projektor i tak med surroundljud och fjärrstyrd duk. Dessutom finns inbyggda stereohögtalare. Här finns även en öppen spis med insats. Matlagning är alltid trevligare med sällskap - Då köket och rummet är utformat i en öppen planlösning kan man umgås med kocken oavsett om man hänger i soffan eller ligger i poolen. Poolen är delvis avskärmad av en skärmvägg. Kort och gott - det här rummet har allt man behöver och blir den självklara samlingsplatsen i huset!

  Köksdel

  Ett öppet kök med riktigt gott om arbetsytor och förvaring. Ljust och fräscht med vita köksluckor och flera vitrinskåp.

  Matrum

  I anslutning till köket finns ett ljust matrum med klinkergolv och ljusa väggar. Tanken från början var att det här rummet skulle utgöra sovrum, men eftersom behovet inte fanns så fick det bli matrum istället. Lätt att återställa med en dörr.

  Garage/all-aktivitetsrum

  Garaget med sina 75 kvm har samma standard som huset i övrigt med klinkers, golvvärme samt ventilation lämnar en mängd möjligheter för användning. Idealisk för företagare med besökare, aktivitetsrum eller helt enkelt för bilentusiasten.

  Duschrum entréplan

  Klinkers och kakel. Duschhörna, tvättställs-kommod och wc.

  Tvättstuga

  Rejäl arbetsbänk med gott om förvaring och en tvättmaskin.

  Maskinrum

  Här finns bergvärme med en ventilationsanläggning som förser hela huset med filtrerad luft kontinuerligt.

  Salong

  Salongen ligger en trappa upp, har ljusa väggar och laminatgolv. Rummet är ljust och erbjuder vacker Vänerutsikt - även detta rum har stora spröjsade fönsterpartier. Härifrån leder en dörr ut till den jättelika terrassen som sträcker sig runt huset - en altan på hela 300 kvm.

  Sovrum 1

  Sovrum med laminat och målade väggar. Rummet nås från allrummet och har stora fönsterpartier

  Sovrum 2

  Ett lite mindre sovrum med målade väggar och laminat. Här erbjuds också härlig utsikt.

  Duschrum

  Rymligt med klinkers och kakel. Duschhörna, tvättställs-kommod och wc.

  Topprum

  Allra högst upp finns liten hall med stor klädkammare och utgång till toppterassen. Sätt in ett litet fönster i klädkammaren för ytterligare ett rum - Skulle verkligen vara toppen som gästrum!

  Tomt

  En varierande tomt med gräsmatta, stenpartier och berg i dagen. Pump för bevattning med ledning från Vänern.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  En möjlighet att bedriva sin verksamhet i nära anslutning till bostaden med den isolerade friggeboden på ca 20 kvm med indragen el. Den har egen uppfart och bra parkeringsplats. På övre plan finns gott om utrymme för förråd/arkiv.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2011

  Uppvärmning

  Bergvärme - golvvärme i entréplan

  Bredband

  Kommer anslutas till fibernätet under 2019.

  Uteplats/Balkong

  Hela husets framsida med stenlagda uteplatser har ett rakt västerläge med härlig dag och kvällssol. Det finns dessutom en 300 kvm stor terrass som sträcker sig runt husets södra sida till baksidan. En terrass för dagens alla soltimmar. På översta plan finns ytterligare en terrass - med vidunderlig utsikt. Denna terrass ligger under ett skyddande tak.

  Bilplats

  Garageuppfart med grind. Uppfarten förlängs med en gårdsplan på husets baksida med plats för flera bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Karlstad Dingelsundet GA:1 (Avser Dingelsundets vägsamfällighet) Last: Avtalsservitut: Färskvattenanläggning Och Ledning, 1780IM-12/37304.1 Förmån: Officialservitut Bad-Och Båtplats, 17-KAS-284.2 Förmån: Officialservitut Väg, 17-KAS-284.1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1976-08-17)

  Möjligt tillträde

  Början av 2020

  Övrigt

  Nuvarande ägare, Ann-Marie och Gunnar Lundkvist, säljer sin "Villa Vision" av åldersskäl.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  4024 kr / år

  Driftkostnad:

  55 940 kr/år

  Elkostnad:

  39 440 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 500 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Sotning:

  700 kr/år

  Övrigt:

  7 800 kr/år

  Total driftkostnad:

  55 940 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I elkostnaden ingår uppvärmning. Poolen hålls uppvärmd till 28°C året om. Posten "övrigt" avser medlemsskap och båtplats i Dingelsundets hamnförening samt kostnad för larm. Driftskostnaden baseras på ägarens faktiska kostnader.

  Pantbrev:

  1 st om totalt 10 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 535 000 kr varav mark 1 248 000 kr

  Värdeår:

  2011

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2011

  Tomtarea:

  2 400m2

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel och puts

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Fönster:

  3-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Mekanisk till- och frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme - golvvärme i entréplan

  Vatten/avlopp:

  Idag - enskilt vatten och avlopp. Det pågår arbete med installation av kommunalt vatten och avlopp. Beräknas färdigt under hösten 2019.

  Övrigt:

  Centraldammsugare Villan är handikapp-anpassad med hiss till alla tre våningsplan, breda dörrar utan trösklar och om behov föreligger med handikapptoalett. Motordrivna markiser utmed husets nedervåning. Huset har larm via Verisure.

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-04-29

  Primärenergital:

  94 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor