Ås 202, Alnö

4 300 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Ås 1:54

Adress

Ås 202 - Alnö

Kommun

Sundsvall

Typ

2 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1909

Boarea

282m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

10m2

Tomtarea

7 740m2 - Friköpt

Rum

8 rok varav 4-5 sovrum

Område

Alnö

Utgångspris

4 300 000 kr

15 248 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Rymlig timmervilla med idylliskt lantligt läge!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Med mycket idylliskt och lantligt läge finner ni denna rymliga timmervilla med mycket charm och stora härliga rum samt högt i tak. Här får den stora familjen plats då här erbjuds flexibel planlösning med många sovrum och härliga sällskapsutrymmen. På den stora tomten om 7 740 kvm finns enklare f.d. ladugårdsbyggnad, poolområde med takad uteplats, växthus, lekstuga och dubbelgarage som delas med grannen. Här är det bara flytta in och njuta av allt!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning Entréplan

  Planlösning Övreplan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Interiör

  Entréplan Rymlig hall med plastmatta. Kök renoverat 2002 med matplats utrustat med vedspis, spiskåpa, elspis 2002, diskmaskin 2014, stor kyl 2002, stor frys 2002 och trägolv (köket är platsbyggt). Matrum med parkettgolv och öppen spis (ur funktion). Öppen planlösning mot vardagsrum med parkettgolv och utgång till altan i nordost. Matkällare finns under altanen med lucka från golvet. Öppen planlösning mot allrum med parkettgolv. Toalettrum med toalett, tvättställ, våtmatta och pärlspont på väggarna. Rymlig tvättstuga med tvättmaskin 2011, tumlare 1997, frys 2011 och våtmatta. Pannrum med bergvärmepump 2006. Övreplan Rymlig hall/allrum med mjuk matta och utgång till stor balkong i söderläge. Badrum renoverat 2017 med badkar, toalett, tvättställ, bidé, handdukstork, våtmatta och våttapet. 1 stort sovrum med trägolv och stor klädkammare. 2 stora sovrum med trägolv och 2 garderober. 1 sovrum med trägolv. Förrådsrum. Duschrum med dusch, toalett, tvättställ våtmatta och våttapet. Mindre kontorsrum (genomgångsrum) med trägolv.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Enklare ladugårdsbyggnad på ca 300 kvm. Växthus och lekstuga.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  Villan kommer att målas om utvändigt hösten 2019. Badrum övre plan och poolpump 2017. Ny elport - garage 2016. Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp installerat 2012. Fiber installerat 2012. Nytt tegeltak 2010. Bergvärme 2006. Kök renoverat 2002. Renovering av murstock 2002. Invändigt löpande renoverat och i fint skick.

  Uppvärmning

  Bergvärme

  TV

  Fiber, ServaNet

  Bredband

  Fiber, ServaNet

  Uteplats/Balkong

  Stenbelagd takad altan i söder vid entrén. Stor balkong i söder. Stor altan i nordost. Vid poolen takad uteplats med infravärme.

  Bilplats

  Fristående isolerat dubbelgarage på gjuten platta som delas med grannen.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Ledningsrätt Optokabel, 2281K-F-4715.2 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2281K-F-4715.1 Last: Officialservitut Avlopp, 2281-88/25.1 Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 2281-88/25.2

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  52 126 kr/år

  Försäkring:

  8 956 kr/år

  Uppvärmning:

  35 480 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 887 kr/år

  Renhållning:

  1 456 kr/år

  Sotning:

  347 kr/år

  Total driftkostnad:

  52 126 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  8 049 kr (60 175 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  5 st om totalt 1 079 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 909 000 kr varav mark 476 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  7 740m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Timmer

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Tegel 2010

  Fönster:

  2-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Villan kommer att målas om utvändigt hösten 2019. Badrum övre plan och poolpump 2017. Ny elport - garage 2016. Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp installerat 2012. Fiber installerat 2012. Nytt tegeltak 2010. Bergvärme 2006. Kök renoverat 2002. Renovering av murstock 2002. Invändigt löpande renoverat och i fint skick.

  Övrigt:

  Utomhuspool på 8 x 4 m med reningsverk, djup 1,40 m. Vid poolen takad uteplats med infravärme.

  Energideklaration

  Status:

  Beställd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor