Budgivning pågår

Årjängsgatan 5, Åmål

495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Ärlan 5

  Adress

  Årjängsgatan 5 - Åmål

  Kommun

  Åmål

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1909

  Boarea

  90m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  385m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 2-3 sovrum

  Område

  Centralt

  Eller högstbjudande

  495 000 kr

  5 500 kr/m2

  Mysigt hus med stor potential!

  Något för den som vill ha ett projekt att sätta egen prägel på. Mysig villa med bra läge nära centrum, Örnäs, småbåtshamn och skolor. Urgrävd torpargrund och nytt bottenbjäklag, taket omlagt tidigt 2000-tal. Kombipanna från 2007 el/ved/pellets samt förberedd för solceller. Nya vattenledningsrör, ny el på entréplan. Utbygge för badrum förberett med golvbrunnar finns på husets baksida. Nylagda massiva trägolv på entréplan. Uthus innehållande bla gammal tvättstuga, förrådsutrymmen och vedbod.

  Ansvarig mäklare

  Eva Gustafsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  072-7251609

  eva.gustafsson@lansfast.se Läs mer om Eva

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Ovanvåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Sovrum

  Två rymliga sovrum med massiva trägolv, gipsade väggar och tak av träpanel.

  Hall

  Hall med trägolv, gipsade väggar samt tak av träpanel. I den inre hallen är det planerat för en praktisk klädkammare. Trappan till ovanvåningen finns precis vid entrén.

  Badrum

  Tillbygge av lecasten med vackert ljusinsläpp via en rand glasbetong är förberett för badrum. Golvbrunnar och vattenledningar är framdraget. Väggar av lecasten, betonggolv samt tak av träpanel.

  Tvättstuga

  Förebett för tvättstuga. med golvbrunn och vattenledningar. På golvet ligger massivt trägolv, väggarna är gipsade och taket är av träpanel.

  Kök

  Kök med viss skåpsinredning, plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med trägolv och målade väggar.

  Allrum/övre hall

  Allrum/övre hall på ovanvåning med tägolv och isolerade väggar. Helglasade dubbeldörrar leder ut till påbörjad balkong med söderläge.

  WC

  Förberedd WC.

  Tomt

  Tomtarea 385 m² (friköpt). Tomten: naturtomt, trädgårdstomt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Uthus innehållande gammal tvättstuga, förrådsutrymmen samt vedbod.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1909

  Huset är under renovering. Pågående projekt färdigställs av köparen. Taket omlagt i början av 2000-talet. Kombipanna från 2007 för el/ved/pellets samt förberedd för solceller. Integrerad ackumulatortank. Ny el och elcentral på entréplan Nya avlopps- och vattenledningar. Utbygge på husets baksida förberett för badrum. Utrymme förberett för tvättstuga. Torpargrunden urgrävd och nytt bottenbjälklag. Bostadshuset är utvändigt dränerat. Nya massiva trägolv i hall och rummen på entréplan. Gipsade isolerade väggar på entréplan. Isolerade vatten och avloppsledningar framdragna till den gamla tvättstugan i uthuset.

  Uppvärmning

  Kombipanna för el/ved/pellets, samt förberedd för solceller

  TV

  TV-antenn.

  Uteplats/Balkong

  Balkong, läge söder.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  2272 kr / år

  Pantbrev:

  5 st om totalt 500 000 kr

  Taxeringsvärde:

  303 000 kr varav mark 126 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1909

  Tomtarea:

  385m2

  Grund:

  Krypgrund, liten källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  2-fönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Kombipanna för el/ved/pellets, samt förberedd för solceller

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Huset är under renovering. Pågående projekt färdigställs av köparen. Taket omlagt i början av 2000-talet. Kombipanna från 2007 för el/ved/pellets samt förberedd för solceller. Integrerad ackumulatortank. Ny el och elcentral på entréplan Nya avlopps- och vattenledningar. Utbygge på husets baksida förberett för badrum. Utrymme förberett för tvättstuga. Torpargrunden urgrävd och nytt bottenbjälklag. Bostadshuset är utvändigt dränerat. Nya massiva trägolv i hall och rummen på entréplan. Gipsade isolerade väggar på entréplan. Isolerade vatten och avloppsledningar framdragna till den gamla tvättstugan i uthuset.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor