Nya Örnäsgatan 2, Åmål

1 300 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vassläggen 1

  Adress

  Nya Örnäsgatan 2 - Åmål

  Kommun

  Åmål

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1933

  Boarea

  190m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  105m2

  Tomtarea

  873m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 3-4 sovrum

  Område

  Åmål

  Utgångspris

  1 300 000 kr

  6 842 kr/m2

  Rymlig villa med bra läge och ljusa fina rum

  I dagsläget innehåller villan två lägenheter. På entréplan finner man en lägenhet med fyra rum och kök och på ovanvåningen en lägenhet med tre rum och kök. Renoverade kök i båda lägenheterna. Huset har fina äldre detaljer bevarade såsom fiskbensmönstrade parkettgolv, skjutdörrar och listverk. Trevligt centralt läge nära, Örnäs, småbåtshamn, skolor, järnvägsstationen och tomten gränsar till parkområde. Uppvärmning via pellets, vattenmantlad vedspis samt ytterligare två eldstäder. Ackumulatortank med elpatron finns. Fiber är installerat.

  Ansvarig mäklare

  Eva Gustafsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  072-7251609

  eva.gustafsson@lansfast.se Läs mer om Eva

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Kök på entréplan

  Rymligt kök med ny ljusgul köksinredning. Golvet är av ekparkett, taket av träpanel och väggarna har målad pärlspont. Här finns två vackra eldstäder en gjutjärnkamin och en vattenmantlad vedspis. Utrustning: Kyl, diskmaskin och spis med häll i rostfritt, svartlackerad fläkt med volymkåpa. Två hoar, varav den ena inte är ansluten till vatten/avlopp.

  Vardagsrum på entréplan

  Rymligt och ljust vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad parkett på golvet. Vackra skjutdörrar öppnar in till mat-/allrummet som ligger i fil. Dubbeldörrar leder ut till altanen.

  Mat-/allrum på entréplan

  Rummet ligger i direkt anslutning till köket och i fil med vardagsrummet. Golvet är av vacker fiskbensmönstrad parkett och tapetserade väggar. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp.

  All-/sovrum på entréplan

  All-/sovrum med golv av ekparkett och tapetserade väggar.

  Hall och kapprum på entréplan

  Entréhall och kapprum med parkettgolv. Här finns även en garderob för ytterkläder.

  WC på entréplan

  WC med klinkers på golvet och halvkaklade väggar. Utrustning: WC och handfat

  Dusch på entréplan

  Duschutrymme med våtrumsmatta på golv och vägg (2004) Utrustning: dusch

  Kök på ovanvåning

  Kök med luckor och bänkskivor av ek. Ett gammalt vackert platsbyggt hörnskåp finns bevarat. Väggarna har målad bröstpanel samt tapet och golvet är av ekparkett. Här finns även en fin, skönt värmande vedspis och ett praktiskt skafferi samt ett förrådsutrymme.. Utrustning: Kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis, fläkt med volymkåpa samt en vedspis. Två hoar finns, varav den ena inte är inkopplad.

  Vardagsrum på ovanvåningen

  Ljust och rymligt vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golvet och ljusa tapeter. Här finns dubbeldörrar som leder ut till balkongen varifrån man skymtar sjön över hustaken.

  Sovrum på ovanvåningen

  Sovrum med fiskbensmönstrad parkett på golvet och tapetserade väggar. Här finns en rymlig vindsgarderob med vackert runt fönster som ger ljusinsläpp.

  Mat-/sovrum på ovanvåningen

  I direkt anslutning till köket finns ett rum med fiskbensmönstrat parkettgolv och tapetserade väggar som kan användas som matrum eller sovrum. Här finns även en vindsgarderob.

  Hall på ovanvåningen

  Rymlig och vacker hall med många fönster som ger härligt ljusinsläpp. På golvet ligger ekparkett och väggarna har ljusa tapeter. Här finns plats för ytterkläder.

  Duschrum

  Rymligt duschrum med våtrumsmatta på golv och vägg. Ljus färgsättning. Renoverat ca 2013. Utrustning: Dusch, wc och handfat

  Tomt

  Tomtarea 873 m² (friköpt). Trädgårdstomt som gränsar mot parkområde.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1933

  Dränering, utförd av tidigare ägare 1998 Pelletspanna Värmebaronen Pellmax (2011) med bulkförråd från Janfire och ackumulatortank (2006) Solceller (2008) Ny tvättstuga inredd i källaren Många nya radiatorer och större delen av radiatorkretsen är utbytt. En del el är utbytt och kompletterad En del avloppsstammar utbytta Fiber installerat Duschrum entréplan renoverat ca 2004 Kök på entréplan renoverat 2015 Vattenmantlad vedspis Vedspis i köken på båda våningarna Duschrum på ovanvåningen renoverat, ca 2013 Kök på ovanvåning renoverat

  Uppvärmning

  Pellets, vattenmantlad vedspis, kamin samt solcell

  TV

  Båda lägenheterna är anslutna till fiber

  Bredband

  Båda lägenheterna är anslutna till fiber

  Uteplats/Balkong

  Altan, läge syd/ost Balkong, läge syd/ost

  Bilplats

  Parkeringsplatser finns på tomten

  Övrigt

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  5430 kr / år

  Driftkostnad:

  58 011 kr/år

  Försäkring:

  5 700 kr/år

  Elkostnad:

  7 611 kr/år

  Uppvärmning:

  34 100 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 200 kr/år

  Renhållning:

  2 400 kr/år

  Sotning:

  1 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  58 011 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  Uppvärmningskostnaden är baserad på en förbrukning på ca 11 ton pellets/år. Kostnaden för hushållsel är för båda lägenheterna, elpris i kalkylen är 1,5 kr/kWh inkl nätavgift. Två elmätare finns. Källarens strömförbrukning går på samma elmätare som lägenheten på entréplanet.

  Pantbrev:

  7 st om totalt 1 075 000 kr

  Taxeringsvärde:

  724 000 kr varav mark 142 000 kr

  Värdeår:

  1933

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1933

  Tomtarea:

  873m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Tegel

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  2-glasfönster kopplade och med isolerkassett

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Pellets, vattenmantlad vedspis, kamin samt solcell

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Dränering, utförd av tidigare ägare 1998 Pelletspanna Värmebaronen Pellmax (2011) med bulkförråd från Janfire och ackumulatortank (2006) Solceller (2008) Ny tvättstuga inredd i källaren Många nya radiatorer och större delen av radiatorkretsen är utbytt. En del el är utbytt och kompletterad En del avloppsstammar utbytta Fiber installerat Duschrum entréplan renoverat ca 2004 Kök på entréplan renoverat 2015 Vattenmantlad vedspis Vedspis i köken på båda våningarna Duschrum på ovanvåningen renoverat, ca 2013 Kök på ovanvåning renoverat

  Övrigt:

  Värmepannan är en Värmebaronen Pellmax från 2011

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor