Budgivning pågår

Västergårdsgatan 42, Herrljunga

2 250 000 kr

Högsta bud 2 025 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Aspen 16

Adress

Västergårdsgatan 42 - Herrljunga

Kommun

Herrljunga

Typ

1 ½ plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1917

Boarea

114m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

23m2

Tomtarea

949m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 2 sovrum

Utgångspris

2 250 000 kr

19 737 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Charmfull villa med centralt läge i Herrljunga

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  På Västergårdsgatan med centralt och lugnt läge i Herrljunga ligger denna smakfullt renoverade villa med en härlig blandning mellan nytt och gammalt med väl genomtänkta materialval. Eldstäderna utgör husets hjärta och den gamla restaurerade glasverandan tillsammans med trägolven bidrar till att bevara karaktären från när huset uppfördes 1917. Entréplanet inrymmer inbjudande sällskapsytor och ett underbart kök med goda arbetsytor där familj och vänner kan samlas, dessutom finns här renoverat badrum och inglasat uterum i soligt söderläge. På andra våning finns 2 rymliga sovrum, klädkammare och arbetshörna. Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Bottenvåning

  Ovanvåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Bottenvåning

  Välkomnande entréhall via vacker nyrenoverad glasveranda som leder vidare in i en inre hall med trappa upp till övre våning. Smakfullt renoverat kök (2016) med goda arbetsytor. I öppen planlösning med köket finns matrum som leder vidare till inglasat uterum i soligt läge. I matrummet finns öppen spis med insats. Braskaminen i uterummet förlänger säsongen i uterummet avsevärt. Vardagsrum med kakelugn och vackert trägolv. Renoverad helkaklat badrum (2017) med dusch, toalett, tvättställ och tvättmaskin.

  Ovanvåning

  På ovanvåningen möts vi av en möblerbar hall som i sin tur leder vidare till två rymliga sovrum varav den ena med kontorshörna och klädkammare.

  Källare

  Källare med förrådsutrymme och pannrum.

  Tomt

  Välskött trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1917

  2009 Installerat bergvärme 2013-2015 Ny fasad 2014 Byggt uterum 2016 Nytt kök. Renoverat mur framsidan. 2017 Renovering badrum.

  Uppvärmning

  Bergvärme installerad 2009

  Bredband

  Fiberkabel finns vid tomtgräns.

  Uteplats/Balkong

  Inglasat uterum och trälagd altan i söderläge

  Bilplats

  Carport

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  29 771 kr/år

  Försäkring:

  3 971 kr/år

  Elkostnad:

  17 800 kr/år

  Vatten/avlopp:

  4 500 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Sotning:

  1 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  29 771 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  5 580 kr (35 351 kr)

  Pantbrev:

  8 st om totalt 900 000 kr

  Taxeringsvärde:

  744 000 kr varav mark 177 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1917

  Tomtarea:

  949m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Takpannor, äldre

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme installerad 2009

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2009 Installerat bergvärme 2013-2015 Ny fasad 2014 Byggt uterum 2016 Nytt kök. Renoverat mur framsidan. 2017 Renovering badrum.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor