Västergårdsgatan 42, Herrljunga

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Aspen 16

Adress

Västergårdsgatan 42 - Herrljunga

Kommun

Herrljunga

Typ

1 ½ plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1917

Boarea

114m2

Biarea

23m2

Tomtarea

949m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 3 sovrum

Område

Herrljunga centralt

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Charmfull villa med centralt läge i Herrljunga

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  På Västergårdsgatan med centralt och lugnt läge i Herrljunga ligger denna villa som inom kort kommer erbjudas till försäljning. Vi möts här av en smakfullt renoverad villa med en härlig blandning mellan nytt och gammalt med väl genomtänkta materialval. Eldstäderna utgör husets hjärta och den gamla restaurerade glasverandan tillsammans med trägolven bidrar till att bevara karaktären från när huset uppfördes 1917. Entréplanet inrymmer inbjudande sällskapsytor och ett underbart kök med goda arbetsytor där familj och vänner kan samlas, dessutom finns här renoverat badrum och inglasat uterum i soligt söderläge. På andra våning finns 2 rymliga sovrum, klädkammare och arbetshörna. Välkomna att kontakta mäklaren för mer information.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Bottenvåning

  Ovanvåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Välskött trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1917

  Uppvärmning

  Bergvärme

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Taxeringsvärde:

  744 000 kr varav mark 177 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1917

  Tomtarea:

  949m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor