Veneröd 430, Hålta

3 395 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Intresseanmälan

    * Obligatoriska fält,
    ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

    Visning

    Sön 25 Aug 11:00 - 12:00

    Varmt välkommen med din anmälan!

    Tis 27 Aug 16:30 - 17:30

    Varmt välkommen med din anmälan!

    Anmäl till visning

    Fastighetsbeteckning

    Veneröd 1:14

    Adress

    Veneröd 430 - Hålta

    Kommun

    Kungälv

    Typ

    1 plan

    Boendeform

    Friliggande villa

    Byggår

    2017

    Boarea

    92m2

    Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

    Tomtarea

    1 376m2 - Friköpt

    Rum

    4 rok varav 3 sovrum

    Område

    Hålta

    Utg.pris

    3 395 000 kr

    36 902 kr/m2

    Lättskött enplansvilla i Veneröd intill Hålta med närhet till staden, skola och goda kommunikationer

    Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

    Är denna lilla pärla ditt kommande boende? Nu kan vi erbjuda en mycket lättskött enplansvilla på väl utnyttjade 92 kvm med högt läge och utsikt över ängarna och nejden i vackra Veneröd intill den populära Hålta. Perfekt för den lilla familjen, det unga paret eller pensionärsparet som önskar ett enkelt boende. Här kan man njuta av solen hela dagen på en vacker tomt med ung trädgård som ger dig som köpare möjlighet att skapa din egen lilla oas. På den övre delen av tomten som ligger lite separat är det dessutom framdraget vatten,avlopp samt el om man i framtiden önskar bygga ett Atterfallshus eller liknande. Huset i sin tur bjuder på ett härligt socialt utrymme med kök och vardagsrum i öppen planlösning med de stora fönsterpartierna och altandörr ut mot den terrassen som rymmer både sittmöblemang och matbordsmöbel, sovrum en suite med helkaklat badrum och walk in closet, två mindre sovrum och ytterligare ett badrum med tvättstugedel. Vill du bo på landet med naturen som granne och samtidigt ha närhet till staden, skola och goda kommunikationer? Då har du snart möjligheten! Ett boende som måste upplevas. Välkommen på visning! Hålta ligger i västra delen av Kungälvs kommun och omfattar en kustremsa samt inlandet söder om Solberga. Bussförbindelserna är goda hela året om med t ex expressbussar till Kungälv och Göteborg. Här finns Hålta skola (F-6) samt fritidshem, förskola(dagis) och fritidsklubb, vackert belägen vid Hålta kyrka med anor från 1100-talet. Skolan, som är en riktig Bullerbyskola, nås lätt via Marstrandsvägen (1 km) eller den nybyggda cykelbanan. I närliggande Ytterby (5 km) finns högstadium (7-9), pendelstation, pendelparkering, tankstation, återvinningscentral, samt välsorterad stormarknad (City Gross) m.m. Hålta är ett aktivt område med mycket aktiviteter för barn såsom spökvandring, Hålta IK:s midsommarfirande, församlingshemmets barnverksamhet, lantgårdens kosläpp och hästgårdarnas arrangemang med bl. a islandshästar, dressyr och brukshästar. I området finns flertalet anlagda ridvägar. Närheten till havet ger möjlighet till bad vid ett flertal fina badplatser och båtliv i någon av småbåtshamnarna. Det är en fin upplevelse att ta skärgårdsfärjan till de närmsta öarna Brattön, Lövön och Älgön eller till Åstol och Dyrön. För den golfintresserade finns närbelägna Gullbringa Golf & Country Club samt havsnära Tofta Herrgårds golfklubb. Ute vid Marstrand finns Havshotellet med spa samt kanotuthyrning, dykcenter m.m. För den naturintresserade finns Håltas och Guddehjälms naturreservat med ett stort utbud av vandrings- och kulturleder i bl a Bohusläns vackra bokskogar.

    Ansvarig mäklare

    Yvonne Karlsson

    Franchisetagare/Mäklare

    0704-241625

    yvonne.karlsson@lansfast.se Läs mer om Yvonne

    Extra kontaktperson

    Robin Bergendahl

    Reg. Fastighetsmäklare

    0760-172805

    robin.bergendahl@lansfast.se Läs mer om Robin

    Alla bilder

    Planritning

    Planritning

    Visning

    Visning 1

    2019-08-25 11:00:00 2019-08-25 12:00:00 40 Bostadsvisning Veneröd 430, Hålta 57,8822798419579, 11,8399040849131 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Visning 2

    2019-08-27 16:30:00 2019-08-27 17:30:00 40 Bostadsvisning Veneröd 430, Hålta 57,8822798419579, 11,8399040849131 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

    Beskrivning

    Tomt

    Vacker och lättskött tomt med ung trädgård som ger dig som köpare möjlighet att forma som du vill. Nuvarande ägare har anlagt vackra rabatter med planteringar. Den övre delen av tomten som är placerad lite avsides finns det framdraget vatten, avlopp och el vilket gör det enkelt om man i framtiden vill bygga ett Atterfallshus eller liknande.

    Upplåtelseform: Friköpt

    Övriga byggnader

    Fristående förråd.

    Byggnad/Renoveringar

    Byggnadsår: 2017

    Uppvärmning

    Frånlufts-värmepump

    Uteplats/Balkong

    Gott om möjligheter till uteplatser och terrasser på tomten. I dagsläget finns en träaltan i direkt anslutning från vardagsrummet/köksdelen eller från sovrum 1. På kortsidan av huset i anslutning till entrén finns ytterligare en stenlagd uteplats.

    Bilplats

    Gott om plats för flertalet bilar på den grusade uppfarten. Plats för uppförande av garage eller carport finns.

    Servitut, planbestämmelser m m

    Gemensamhetsanläggning: Kungälv Veneröd GA:1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 1482-1848.4 Förmån: Officialservitut Väg, 14-HÅL-306.1

    Läs mer

    Omgivning

    Beskrivning av omgivningen

    Hålta ligger i västra delen av Kungälvs kommun och omfattar en mindre kustremsa samt inlandet söder om Solberga. Från Hålta når man snabbt havet. Populära bad finns b.la. i Lökeberg och Rörtången. I Rörtången finns bra ramp för sjösättning av båtar. Skärgårdsfärja utgår även från Rörtången med ordinarie turer till Brattön, Lövön och Älgön. Färjan kör även turer till övriga öar samt vissa skärgårdskryssningar.

    Kommunikation

    Utefter Marstrandsvägen går regelbundna bussturer hela året. Under sommarhalvåret går även extra snabbussar mellan Marstrand och Göteborg. Det går även extrabussar morgon och eftermiddag in till centrala Göteborg. Från Ytterby kan du ta tåget in till Göteborg eller Stenungsund. Med bil når du Kungälv på ca 25 minuter och Göteborg på ca 40 min.

    Tjänster i området

    Ytterby ligger ca 7 km bort bjuder på god service i form av mataffären City Gross, vårdcentral, tandläkare och apotek.

    Övrigt

    Här finns Hålta skola (F-6) samt fritidshem och fritidsklubb, vackert belägen vid Hålta kyrka. Därefter går man i Ytterbyskolan (7-9). Hålta skola som är en riktig "bullerbyskola" inklusive förskola (dagis). Kyrkan med anor från 1100-talet ligger i anslutning till skolan, de har mycket aktiviteter för barn i det nyrenoverade församlingshemmet. För den golfintresserade finns närbelägna Gullbringa Golf & Country Club, även vid Tofta Herrgård finns en vacker havsnära golfbana. Många gamla vägar finns att utforska med cykel och i närområdet finns härliga promenadvägar.

    Läs mer

    Fakta

    Ekonomi

    Fastighetsavgift/skatt:

    0 kr / år

    Pantbrev:

    4 st om totalt 1 400 000 kr

    Taxeringsvärde:

    2 470 000 kr varav mark 693 000 kr

    Värdeår:

    2017

    Typ:

    220, Småhusenhet, bebyggd

    Byggnad

    Byggår:

    2017

    Tomtarea:

    1 376m2

    Grund:

    Krypgrund

    Stomme:

    Trä

    Bjälklag:

    Trä

    Fasad:

    Trä

    Fönster:

    2-glasfönster kopplade

    Ventilation:

    Mekanisk frånluft med återvinning

    Uppvärmningssystem:

    Frånlufts-värmepump

    Vatten/avlopp:

    Enskilt vatten via djupborrad brunn, Enskilt avlopp via samfällighet totalt tre fastigheter.

    Allmänt

    Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

    Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

    Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

    Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

    Om budgivning

    Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

    Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

    Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

    Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

    Boendekalkyl

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

    Boendekalkyl Räntor