Valås Parkväg 20, Lindome

4 575 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Visning

   Mån 18 Feb 17:30 - 18:00

   Bokad visning

   Anmäl till visning

   Fastighetsbeteckning

   Annestorp 2:490

   Adress

   Valås Parkväg 20 - Lindome

   Kommun

   Mölndal

   Typ

   2 plan

   Boendeform

   Friliggande villa

   Byggår

   2000

   Boarea

   127m2

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Tomtarea

   398m2 - Friköpt

   Rum

   4 rok varav 3-4 sovrum

   Område

   Lindome - Valåsdalen

   Utgångspris

   4 575 000 kr

   36 024 kr/m2

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   Här bor man tryggt och barnen leker med varandra såväl vid områdets lekplats samt i närliggande skogsområde. Huset är välhållet och i modernt utförande. En fantastisk rymd då det är öppet upp i nock från köket till det övre planet, här finns även möjlighet att få till ytterligare ett sovrum. Materialvalen är moderna och läget invid skogsdungen attraktivt.

   Ansvarig mäklare

   Andreas Wagiström

   Reg. Fastighetsmäklare

   0768-10 10 20

   andreas.wagistrom@lansfast.se Läs mer om Andreas

   Extra kontaktperson

   Elias A Rabogliatti

   Reg. Fastighetsmäklare

   0704-28 26 55

   elias.a.rabogliatti@lansfast.se Läs mer om Elias

   Alla bilder

   Planritning

   Visning

   Visning 1

   2019-02-18 17:30:00 2019-02-18 18:00:00 40 Bostadsvisning Valås Parkväg 20, Lindome 57,588345020183, 12,0828821681351 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Entré med härlig rymd

   Väl i entrén möts du direkt av husets härliga rymd. Här finns goda ytor för avhängning samt skoställ. På golvet ligger ett mörkt kakel som vid vardagsrummets början övergår i en ekparkett. Till höger når man såväl tvättstuga som badrum. Medan man till vänster når entréplanets master bedroom.

   Badrum & Tvättstuga

   Badrummet vilket är helkaklat är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, badkar med dusch samt handdukstork. Här går att finna golvvärme. I tvättstugan hittar man tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt varmvattenberedaren. Båda rummen har fönster ut mot trädgården för härligt ljusinsläpp.

   Härliga och sociala ytor

   Mellan kök och vardagsrum finner man en öppen planlösning. Dessutom med ett fantastiskt ljusinsläpp och en härlig rymd då det är ett parallelltak och öppet upp mot allrummet på det övre planet. Köket, vilket renoverades 2016 kommer från den lokala köksbutiken vid Spinneriet. Maskinparken består av fullhöjds kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikro, häll, ugn samt fläkt. Samtliga vitvaror är antingen inbyggda eller i rostfritt. Mot den mindre köksön är det snyggt avskärmat med hjälp av en köks-ö vilken inbjuder till härliga samtal under tiden maten lagas, och inte minst extra förvaring!

   Ett rymligt vardagsrum

   Vardagsrummet rymmer med lätthet såväl större soffgrupp, soffbord och tv-bänk. Det sträcker sig dessutom längre ut än köksdelen vilket innebär att man även har plats för ett större matsalsbord och förvaringsmöbler. Invid trappan till det övre planet hittar man även en spis. Man når även den stenlagda altanen, här sitter man såväl skyddat från regnet som under bar himmel!

   Master Bedroom

   Vid entrén finner man entréplanets sovrum, ett klassiskt master bedroom med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord samt garderobslänga bakom skjutdörrar i spegelglas. Idag är det dock inrett för tonåringen. För den större familjen finns det två lösningar för att hitta ytterligare ett sovrum. Antingen sätter man upp en vägg mellan matsal och vardagsrum, eller så bygger man ut det övre planet över vardagsrummet.

   Allrum och ett extra badrum

   Väl på det övre planet möts man av ett allrum varifrån man ser ner till de sociala ytorna på entréplan. Här ryms soffa, soffbord och tv-bänk. Här intill når man även ett förråd/klädkammare samt det viktiga andra badrummet. Detta är i sin tur utrustat med wc, handfat, spegelskåp, dusch samt handdukstork.

   Ytterligare två sovrum

   Slutligen finner man ytterligare två stycken sovrum vilka båda passar perfekt till barnen. I båda ligger det en mysig grå matta, och här ryms säng, skrivbord, garderober samt eventuellt fåtölj. Det ena är dock möblerat med dubbelsäng idag. Sammanfattningsvis finner man här ett välplanerat hus med stora sociala utrymmen, dessutom i mycket gott skick för familjen som vill flytta rakt in och fokusera på att leva, varmt välkommen!

   Tomt

   Härlig och lättskött tomt om 398 m² (friköpt). Här finns ytor för barnens lek och bus, och man har altanen mot gläntan på husets baksida.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 2000

   Köket är renoverat 2016 och kommer från köksbutiken på lokala Spinneriet, Maskinparken är inköpt enligt följande och kommer från Siemens: häll -16, ugn -16, mikro -16, fläkt -16 (Fjäråskupan), diskmaskin -13, kyl och frys -15. Köket installerades av fackmän. Tvättmaskinen från Bosch är inköpt 2010, torktumlaren 2014. Pannan från IVT är utbytt 2015, utfört av fackmän. Skorstenen är provtryckt, den sotades senast 2016.

   Uppvärmning

   Frånluftsvärmepump med återvinning

   TV

   Tv och bredband via öppen Fiber

   Uteplats/Balkong

   Stenlagd uteplats på husets baksida under utdragbar markis. Man får även plats med grupp utemöbler på husets entrésida.

   Bilplats

   Carport och plats för ytterligare en bil på uppfarten.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Mölndal Annestorp GA:21 Officialservitut Utrymme Planbestämmelser: Detaljplan (1996-03-27)

   Övrigt

   Området är lugnt och tryggt, här finns t.ex. ingen genomfartstrafik. Härliga grannar i alla dess åldrar men främst barnfamiljer. Man hittar även härliga promenadstigar i närliggande skogsområde, men glöm för den delen inte av Bunketorps olika joggingstråk invid Mölndals Golfklubb med närhet till Barnsjön för bad. Det breda föreningslivet i Lindome erbjuder bland annat fotboll, gymnastik, innebandy, orientering, cykel samt scouterna. I närliggande Kållered når man även ishall med hockeyklubb. I Lindome centrum finner man ett gott utbud av butiker och restauranger, men även vårdcentral, apotek, bibliotek, tandläkare BVC, MVC och bilverkstad. För den inredningsintresserade har man nära till Spinneriet och en rad designbutiker som t.ex. Östling och Schedins, njut även av en god bit mat i dess restaurang "Lilla Spinneriet". Häromkring kan man köpa närproducerat kött på Gödebergs Gårdsbutik. Kållered Köpcentrum erbjuder Ikea, större matvaruhus, systembolag, butiker och McDonalds. Kommunikationerna är bra med såväl bil som kollektivt. Man tar sig med lätthet ut på E6 såväl söder som norrut. Och Pendeln på 15 minuters promenad eller via buss på 4 minuters promenad tar dig mot både Kungsbacka, Mölndal och Göteborg. Säljaren vill även tipsa om närheten till Sandsjöbacka Naturreservat där man kan avnjuta en promenad eller joggingtur året runt! För att inte nämna havet om man kör mot Billdal. För mer information om skolor kan man besöka Mölndals Stads informationssida: http://www.molndal.se/medborgare/utbildningochbarnomsorg.4.2faef98d12e059bf056800023254.html

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Fastighetsavgift/skatt:

   8049 kr / år

   Driftkostnad:

   31 000 kr/år

   Försäkring:

   5 000 kr/år

   Uppvärmning:

   15 000 kr/år

   Vatten/avlopp:

   3 800 kr/år

   Samfällighet:

   7 200 kr/år

   Total driftkostnad:

   31 000 kr/år

   Personer i hushållet:

   4 st

   Kommentar:

   I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel och den är beräknad på 13700kWh. I samfällighetsavgiften ingår sophantering, gemensamma vägar och lekplatser.

   Pantbrev:

   6 st om totalt 2 500 000 kr

   Taxeringsvärde:

   3 350 000 kr varav mark 1 220 000 kr

   Värdeår:

   2000

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   2000

   Tomtarea:

   398m2

   Grund:

   Betongplatta

   Stomme:

   Trä

   Bjälklag:

   Trä

   Fasad:

   Trä

   Takbeklädnad:

   Tegelpannor

   Fönster:

   3-glasfönster

   Ventilation:

   Mekanisk frånluft

   Uppvärmningssystem:

   Frånluftsvärmepump med återvinning

   Vatten/avlopp:

   Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

   Renoveringar:

   Köket är renoverat 2016 och kommer från köksbutiken på lokala Spinneriet, Maskinparken är inköpt enligt följande och kommer från Siemens: häll -16, ugn -16, mikro -16, fläkt -16 (Fjäråskupan), diskmaskin -13, kyl och frys -15. Köket installerades av fackmän. Tvättmaskinen från Bosch är inköpt 2010, torktumlaren 2014. Pannan från IVT är utbytt 2015, utfört av fackmän. Skorstenen är provtryckt, den sotades senast 2016.

   Energideklaration

   Energiklass:

   D

   Energikonsumtion:

   63 kWh/m2 år

   Status:

   Utförd

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor