Budgivning pågår

Östergatan 30, Strömstad

3 250 000 kr

Högsta bud 3 250 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vadaren 12

  Adress

  Östergatan 30 - Strömstad

  Kommun

  Strömstad

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1952

  Boarea

  92m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  62m2

  Tomtarea

  633m2 - Friköpt

  Rum

  4 rok varav 2 sovrum

  Utgångspris

  3 250 000 kr

  35 326 kr/m2

  På Östergatan 30 erbjuds nu ett välplanerat hus med genomgående ljusa materialval. Stora delar av boningshuset är renoverat, såsom badrum, kök och sovrum. Villan ligger på en lugn och barnvänlig gata, granne med skola och förskola. Huset har ett fint ljusinsläpp och ett stort inglasat uterum med sol hela dagen. Tomten är grön och rogivande, här kan man kan i lugn och ro sitta och njuta på den insynsskyddade altanen med en kopp kaffe. På gångavstånd finns allt man kan önska. Förskola/ skola, vårdcentral, apotek, bank, idrottsplats, livsmedelsbutik samt restauranger. Huset passar såväl barnfamiljen som pensionären som vill ha ett lättskött centralt boende. Välkommen att kontakta mäklare Robin Hein för mer information! Tfn 0727 33 90 33

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Entréplan

  Övre plan

  Källarplan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréhall

  Ljus och rymlig entréhall med förvaringsmöjligheter i dubbla garderober. Trappa upp till övre plan. Klinker (eluppvärmd), vita väggar, vitt trätak.

  Badrum

  Helkaklat och renoverat badrum från 2018 med smakfulla materialval. Lyxig takhängd dusch med fina nischer för duschflaskor samt stilren vägghängd wc. Trevligt ljusinsläpp från fönster högre upp på väggen. Material och utrustning: Dusch, (vägghängd)toalett och tvättkommod. Klinker(med elektrisk golvvärme) kakel och vitt tak.

  Allrum

  Stort allrum där det finns utrymme att bygga ett extra sovrum. Allrummet inrymmer idag soffgrupp och matsalsmöblering och har en spännande fondvägg som skapar en fin hemtrevnad. Rummet nås delvis från entréhallen, men har också en öppen planlösning till kök. Härifrån kommer ni också ut till både husets uterum och husets altan. Dessutom finns här en värmande kamin. Parkettgolv, målade väggar och vitt tak.

  Kök

  Modernt vitt kök i öppen planlösning mot allrum. Stilrena köksluckor som möjliggör att man kan sätta sin egen stil eller prägel på köket. Trevlig bardisk där man kan sitta och prata med den som står i köket eller inta frukosten vid. Fint ljusinsläpp ovanför diskbänken där man även har uppsikt över vad som händer ute på gatan. Material och utrustning: Spis, ugn, fläkt kakel, kyl/frys samt diskmaskin. Vita väggar, vitt trätak och klinkers på golvet.

  Toalett

  Renoverad toalett med ljusa ytskikt. Utrustning och material: Wc, tvättkommod och spegel med belysning i. Klinker, kakel och vitt tak.

  Sovrum 1

  Renoverat sovrum med ljusa materialval och fondvägg. Ljusinsläpp från gavelfönster. Vitsåpat plankgolv, målade väggar och vitt tak.

  Sovrum 2

  Sovrum med utrymme för dubbelsäng. Trevlig placering med sängen framför fönstret, här kan man vakna upp med naturen och ljuset framför sig varje morgon. Utrymme i kattvind för klädförvaring. Vitsåpat plankgolv, målade väggar och vitt tak.

  Källarplan

  I källarplan finns en gillestuga, ett pannrum och en tvättstuga. Här kan man med fördel göra en gästavdelning med egen ingång.

  Tomt

  Tomtarea 633 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1952

  Uppgifter inhämtade från föregående ägare: -97, Ny ytterdörr -99, Nya fönster entré & övre plan -02, Öppning kök/vardagsrum, förstärkning med avbärande balk. -02 Dränering runtom huset(exl 3m vid gavel) -02 Jordfelsbrttare installerad till yttre uttag + golvvärme -08, Takomläggning med ny papp, läkt & takpannor -06-09, Alla avloppsrör ovan betongplatta utbytta -09, Ny panna Renoveringar åtgärdade av nuvarande ägare: -16, Renovering kök -18, renovering badrum entréplan -18, Radiatorer allrum Samt löpande underhåll/renovering av ytskikt, såsom sovrum, trappa mm.

  Uppvärmning

  Pelletspanna, kamin + direkt. el

  TV

  ADSL

  Bredband

  ADSL

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  53 820 kr/år

  Försäkring:

  4 920 kr/år

  Uppvärmning:

  36 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  12 000 kr/år

  Sotning:

  900 kr/år

  Total driftkostnad:

  53 820 kr/år

  Personer i hushållet:

  3 st

  Kommentar:

  I uppvärmning avses både pellets och hushållsel.

  Pantbrev:

  8 st om totalt 2 500 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 082 000 kr varav mark 806 000 kr

  Värdeår:

  1952

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1952

  Tomtarea:

  633m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Betong/Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Plåt

  Takbeklädnad:

  Betongpannor(2008)

  Fönster:

  3-glas / 2-glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Pelletspanna, kamin + direkt. el

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Uppgifter inhämtade från föregående ägare: -97, Ny ytterdörr -99, Nya fönster entré & övre plan -02, Öppning kök/vardagsrum, förstärkning med avbärande balk. -02 Dränering runtom huset(exl 3m vid gavel) -02 Jordfelsbrttare installerad till yttre uttag + golvvärme -08, Takomläggning med ny papp, läkt & takpannor -06-09, Alla avloppsrör ovan betongplatta utbytta -09, Ny panna Renoveringar åtgärdade av nuvarande ägare: -16, Renovering kök -18, renovering badrum entréplan -18, Radiatorer allrum Samt löpande underhåll/renovering av ytskikt, såsom sovrum, trappa mm.

  Energideklaration

  Energiklass:

  G

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  151 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2015-11-05

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor