Ekenäs 270, Frändefors

2 225 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Mån 23 Sep 17:00 - 18:00

Bokad visning - anmäl dig här

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Ekenäs 41:3

Adress

Ekenäs 270 - Frändefors

Kommun

Vänersborg

Typ

1 plan med delvis souterräng

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1986

Boarea

112m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

35m2

Tomtarea

4 935m2 - Friköpt

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Ekenäs, Frändefors

Utgångspris

2 225 000 kr

19 866 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Trevlig villa i gott skick!

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   Nu ges möjlighet att förvärva denna fantastiska fastighet belägen i Ekenäs, Frändefors! Fastigheten som är lantligt belägen bjuder på idylliska vyer över åker och skog. För livsnjutaren erbjuds här altaner i två väderstreck vilket säkra direkt solläge under hela dagen eller möjlighet till skugga när det helt enkelt blir för varmt. Utöver detta finns dessutom ett inglasat uterum att trivas i, praktiskt beläget i anslutning till köket. Den bilintresserade noterar istället genast det gedigna verkstadsgarage med vidbyggd carport och stor dubbeldörr. I övrigt finner vi här fantastiska sällskapsytor i öppen planlösning mot köket med den lila extra mysfaktorn av vedeldad spis såväl som braskamin. Varmt välkomna till ett hem att stortrivas i!

   Ansvarig mäklare

   Karolina Johansson

   Reg. Fastighetsmäklare

   0721-43 66 75

   karolina.johansson@lansfast.se Läs mer om Karolina

   Extra kontaktperson

   Alla bilder

   Visning

   Visning 1

   2019-09-23 17:00:00 2019-09-23 18:00:00 40 Bostadsvisning Ekenäs 270, Frändefors 58,4628714422697, 12,3213407858624 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Entré

   Välkomnande gedigen entré med mycket goda avhängningsmöjligheter. Klinker på golvet samt tapetserade väggar -06. Golvvärme.

   Badrum

   Nytt badrum från 2006 med golvvärme. Helkakalt utrymme med klinkers på golvet samt utrustning bestående av dusch med glasväggar, kommod, spegelskåp samt wc.

   Tvättstuga

   Ny tvättstuga från 2006. Mycket tilltaget utrymme med goda bänkytor och gott om plats för upphängning av tvätt. Utrustning bestående av tvättmaskin, torktumlare samt dusch.

   Vardagsrum

   På övre plan finner vi det mysiga vardagsrummet som även det är nytt fån 2006. Här erbjuds plats för sedvanlig vardagsrumsmöblering. Parkettgolv och tapetserade väggar.

   Kök

   Arbetsvänligt kök med en vacker eldstad samt vedspis. Köksinredningen byttes 2008 med maskinell utrustning bestående av kyl, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt (frysbox återfinns på entréplan). Från köket finns utgång till det inglasade uterummet såväl som den tilltalande altanen. Laminatgolv och tapetserade väggar.

   Kontor

   I dagsläget används detta rum som kontor men kan självklart bli ett sovrum för den som önskar. Laminatgolv och tapetserade väggar.

   Sovrum

   Storleksmässig bra sovrum med plats för dubbelsäng samt sängbord. Här finns förvaring i praktisk klädkammare. Platsmatta och tapetserade väggar.

   WC

   Praktiskt med extra wc även på övre plan. Här inne finns wc, kommod samt spegelskåp. Våtrumsmatta och målade väggar.

   Tomt

   Trevlig trädgårdstomt med inslag av berg. Mycket fina rabatter och grusad uppfart.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Övriga byggnader

   På fastigheten finns förutom boningshuset ett gediget verkstadsgarage.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1986

   1982 - avstyckades från stamfastigheten 41:1. Avlopp och djupborrad brunn. El framdraget och påbörjad byggnation av sommarstuga på 60kvm. 1986 - Slutbesiktning 1993 - Byggnation av garage om 77 kvm. Uppmurad med lecablock. 2004 - Altan på fram och baksida av huset 2005 - ny anläggning av markbädd 2006 - tillbyggnad av vardagsrum, hall, badrum, klädkammare (bottenvåning) 2007 - inglasat uterum 2008 - ny köksinredning, ombyggnad av sovrum och wc 2010 - fiber indraget (togs i drift jan -11 (Taknets fiberförening) 2012 Carport byggdes 2017 Utökning av tomtareal

   Uppvärmning

   Luft luft med el-komplement samt ved

   TV

   Fiber

   Bredband

   Fiber

   Uteplats/Balkong

   Här erbjuds altaner i två väderstreck vilket säkra direkt solläge under hela dagen eller möjlighet till skugga när det helt enkelt blir för varmt. Utöver detta finns dessutom ett inglasat uterum att trivas i, praktiskt beläget i anslutning till köket.

   Bilplats

   Plats för bilen finns i verkstadsgaraget, carporten samt utomhus bredvid samt framför garaget.

   Servitut, planbestämmelser m m

   Gemensamhetsanläggning: Vänersborg Ekenäs GA:2 Last: Ledningsrätt Fiberoptiska Ledningar, 1487K-76/2013.1

   Möjligt tillträde

   1 april eller enligt ö.k.

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   31 509 kr/år

   Försäkring:

   3 800 kr/år

   Elkostnad:

   19 246 kr/år

   Vatten/avlopp:

   1 144 kr/år

   Renhållning:

   1 789 kr/år

   Samfällighet:

   1 130 kr/år

   Övrigt:

   4 400 kr/år

   Total driftkostnad:

   31 509 kr/år

   Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

   8 049 kr (39 558 kr)

   Personer i hushållet:

   2 st

   Kommentar:

   Driftkostnaderna är säljarens personliga kostnader. Observera att kostnaden för vägsamfälligheten kan komma att variera från år till år beroende på underhåll. Den övriga kostnaden består av kostnad för tv och internet.

   Pantbrev:

   7 st om totalt 650 100 kr

   Taxeringsvärde:

   1 605 000 kr varav mark 210 000 kr

   Värdeår:

   1997

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1986

   Tomtarea:

   4 935m2

   Grund:

   Souterrängkällare samt krypgrund

   Stomme:

   Betong, trä

   Fasad:

   Trä/Betong

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Fönster:

   3-glasfönster isoler

   Ventilation:

   Självdrag

   Uppvärmningssystem:

   Luft luft med el-komplement samt ved

   Vatten/avlopp:

   Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

   Renoveringar:

   1982 - avstyckades från stamfastigheten 41:1. Avlopp och djupborrad brunn. El framdraget och påbörjad byggnation av sommarstuga på 60kvm. 1986 - Slutbesiktning 1993 - Byggnation av garage om 77 kvm. Uppmurad med lecablock. 2004 - Altan på fram och baksida av huset 2005 - ny anläggning av markbädd 2006 - tillbyggnad av vardagsrum, hall, badrum, klädkammare (bottenvåning) 2007 - inglasat uterum 2008 - ny köksinredning, ombyggnad av sovrum och wc 2010 - fiber indraget (togs i drift jan -11 (Taknets fiberförening) 2012 Carport byggdes 2017 Utökning av tomtareal

   Energideklaration

   Energiklass:

   E

   Energiprestanda, specifik energianvändning:

   102 kWh/m2 per år

   Status:

   Utförd

   Deklarationsdatum:

   2019-03-19

   Primärenergital:

   139 kWH/m² per år

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor