Sommarhemsvägen 18, Vänersborg

3 100 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Ons 02 Okt 17:00 - 18:00

Bokad visning - anmäl dig här

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Grönriskan 3

Adress

Sommarhemsvägen 18 - Vänersborg

Kommun

Vänersborg

Typ

2 plan med källare

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1936

Boarea

130m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

60m2

Tomtarea

904m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 3-4 sovrum

Område

Blåsut

Utgångspris

3 100 000 kr

23 846 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Fräsch familjevilla på omtyckta Blåsut!

   Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

   Nu ges möjlighet att förvärva denna gedigna familjevilla om hela 190 kvm i barnvänligt område! Bostaden är genomgående renoverad med fräscha ytskikt i samtliga utrymmen, bl.a. finner vi här nytt kök -15, nya fönster -09 samt badrum och tvättstuga från -05. Dessutom är hela övervåningen omgjord och inhyser idag 3 sovrum samt ett badrum. Ytterligare möjlighet till sovrum finner vi på entréplan samt i det inredda rummet i källaren. Som om inte detta vore nog erbjuder bostaden även fantastiska sällskapsutrymmen. Dessutom erbjuds en lättskött trädgårdstomt med gott om plats för spring och ljuvliga grillkvällar. Bostaden erbjuder därtill uteplatser i flera väderstreck vilket ger fantastiska solchanser under hela dagen. Här finns en väl tilltagen altan, trevlig veranda samt dubbla balkonger. Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

   Ansvarig mäklare

   Karolina Johansson

   Reg. Fastighetsmäklare

   0721-43 66 75

   karolina.johansson@lansfast.se Läs mer om Karolina

   Alla bilder

   Planritning

   Alla plan (1x1)

   Bottenvåning

   Förste våning

   Nedre plan

   Visning

   Visning 1

   2019-10-02 17:00:00 2019-10-02 18:00:00 40 Bostadsvisning Sommarhemsvägen 18, Vänersborg 58,3780331162984, 12,3022238997447 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Hall

   Välkomnande hall som leder dig vidare in i bostaden. Härifrån nås andra våning, källare samt entréplan. Parkettgolv och målade väggar.

   Kök

   Arbetsvilligt stilrent kök från -15. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, varmluftsugn, spishåll, fläkt, vedspis samt fullhöjds kyl och frys. Kakel ovan diskbänk, målade väggar och parkettgolv.

   Vardagsrum + matplats

   Dessa rymliga sällskapsrum bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare stora fönster i flera väderstreck. Härifrån nås altanen som är belägen på husets baksida. Parkettgolv och målade väggar.

   WC

   Praktiskt beläget på entréplan finner vi även helkaklad gästtoalett. Utrustning bestående av tvättställ och wc. Klinkers på golvet.

   Badrum

   Rymligt helkaklat badrum. Duschväggar i glas, rymlig kommod med överhängande spegel, handdukstork samt WC. Här ligger en våtrumsmatta på golvet.

   Sovrum 1

   Rymligt sovrum med stora fantastiska fönster. Parkettgolv och tapetserade väggar.

   Sovrum 2

   Master bedroom med utgång till egen avskild balkong. här finns även förvaring i form av rymlig garderob. Parkettgolv och målade väggar.

   Sovrum 3

   Bostadens tredje sovrum är även detta storleksmässigt bra. Parkettgolv och målade väggar.

   Källare

   I källaren gömmer sig mycket bra ytor. Allrum - inrett rum som idag är mysrum med som mycket väl kan användas som sovrum. Duschrum - perfekt med extra dusch och badkar för den större familjen. Helkaklat med klinkers på golvet. Renoverat 2005. Tvättstuga - Rymlig tvättstuga med dubbla tvättmaskiner och torktumlare. Renoverat 2005. Förråd och pannrum.

   Tomt

   Lättskött trädårdstomt.

   Upplåtelseform: Friköpt

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1936

   Uppvärmning

   Pellets

   TV

   Fiber

   Bredband

   Fiber

   Uteplats/Balkong

   På fastigheten finns flera bra uteplatser. Trevlig veranda i anslutning till husets entré - Nordligt läge. Rymlig altan perfekt för härliga grillkvällar - Sydligt läge. Gedigen balkong som sträcker sig längst hela husets framsida - Nordligt läge. Mysig avskild balkong i anslutning till master bedroom - Sydligt läge

   Bilplats

   Plats för bilen finns både i carport samt på den grusade uppfarten.

   Möjligt tillträde

   enligt ö.k.

   Läs mer

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   37 091 kr/år

   Försäkring:

   3 500 kr/år

   Elkostnad:

   9 173 kr/år

   Uppvärmning:

   12 000 kr/år

   Vatten/avlopp:

   3 629 kr/år

   Renhållning:

   1 789 kr/år

   Sotning:

   400 kr/år

   Övrigt:

   6 600 kr/år

   Total driftkostnad:

   37 091 kr/år

   Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

   8 049 kr (45 140 kr)

   Personer i hushållet:

   4 st

   Kommentar:

   Kostnaderna är säljarens personliga. Den övriga kostnaden avser kostnad för TV och internet.

   Pantbrev:

   11 st om totalt 2 083 000 kr

   Taxeringsvärde:

   1 806 000 kr varav mark 389 000 kr

   Värdeår:

   1936

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1936

   Tomtarea:

   904m2

   Grund:

   Källare

   Fasad:

   Puts

   Fönster:

   3-glasfönster

   Uppvärmningssystem:

   Pellets

   Vatten/avlopp:

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor