Vi värderar mer än bara bostäder, vi värderar balans

Som en del i vårt hållbarhetsarbete lyfter vi under april och maj upp två av våra viktigaste hållbarhetsområden. Vi värderar att våra mäklare har balans i livet och en stark gemenskap på kontoren. Det är först när vi jobbar tillsammans och mår bra som vi kan leverera på topp, både som grupp och som individer. Vi har därför intervjuat en av våra franchisetagare Tobias Nordling om hur han upprätthåller balans bland sina medarbetare.

"Den mäklare som mår bra kommer också prestera bra"

På vilka sätt uppmuntrar du balans bland dina medarbetare på kontoret?  

Jag försöker hitta balans  kontoret, både åldersmässigt och erfarenhetsmässigt. Utöver det är balansen arbete och fritid viktigt. Inne på kontoret är gruppdynamiken viktig. Eftersom vi inte alltid kan styra detta, handlar det då om kommunikation internt. Vi har tagit hjälp av en extern part för gruppsamtal såväl som enskilda dialoger om hur vi fungerar som individ och grupp i detta. 

En viktig punkt jag har med mig är att stänga av under både möten och ledighet. Med det menar jag att verkligen stänga av telefon, mail. Under semestern uppmanar jag även till paus från sociala media. Att ha semester från alla digitala kanaler under minst tre veckor gör underverk för hälsan. 

Det pratas mycket om tillgänglighet 24/7. Att vara tillgänglig är även att säga att ”jag är åter… och då svarar jag  ditt mail”. Om du däremot inte håller det du säger och ändå svarar, bygger du en obalans direkt när kunden förväntar sig svar trots ditt frånvaromeddelande.  

Vad har en balans mellan arbetet och privatliv för inverkan på karriären. Vilka positiva effekter kan du avläsa?  

Den mäklare som mår bra kommer också prestera bra. För egen del märker jag det på min sömn – om jag sover dåligt kommer jag jobba dåligt. Därför är det otroligt viktigt att hantera sitt privatliv som ett viktigt kundmöte. Du kommer inte för sent till det, du prioriterar det, och när du är där lägger du full fokus på det. Om du alltid hanterar både jobb och privatlivet på det viset, kommer du alltid ha full fokus där du är och då har du lättare att vara dig själv hela tiden. 

Vilka är dina tre bästa tips för att andra ledare ska kunna stötta sina medarbetare till att prioritera ett hållbart arbetsliv och en balans mellan arbetsliv och privatliv?  

 1: Ditt jobb handlar inte om att pusha medarbetare in i kaklet. Det handlar om att hjälpa dom hitta rätt nivå.  

2: Jag fick lära mig att ”behandla din nästa som dig själv”. Det är fel. Det är troligen inte någon annan som fungerar som du. Lyssna på din medarbetare och behandla dem som den individ de själva är. 

3: Ta fram mål anpassade efter medarbetaren. Mina medarbetare bryr sig inte om mina mål. Däremot bryr de sig om att hitta relevanta mål för sig själv. Jag måste förstå deras målbild samt acceptera att den kanske skiljer sig från min egen.