Vi värderar mer än bara bostäder, vi värderar gemenskap

Som en del i vårt hållbarhetsarbete lyfter vi under april och maj upp två av våra viktigaste hållbarhetsområden. Vi värderar att våra mäklare har balans i livet och en stark gemenskap på kontoren. Det är först när vi jobbar tillsammans och mår bra som vi kan leverera på topp, både som grupp och som individer. Vi har därför intervjuat en av våra franchisetagare Karin Rolland om hur han upprätthåller gemenskap på kontoret.

"Ett bra team leder till att roligt arbetsklimat, vilket i sin tur leder till bra resultat"

Varför tycker du det är viktigt att jobba med, och uppmuntra, en stark gemenskap bland dina medarbetare?  

Ett bra team leder till att roligt arbetsklimat, vilket i sin tur leder till bra resultat och lojala medarbetare med långa anställningar. Vi lägger så pass mycket tid på arbetet att vi behöver vara en liten familj även på jobbet. 

Vi kan förstå att en stark gemenskap på arbetsplatsen har många positiva effekter. Har du några specifika exempel på när gemenskap bidragit till ett starkt resultat? 

Vi har lyckats stänga flera affärer tack vare ett starkt samarbete. Vi lyfter varandra och bollar våra affärer/kunder på våra veckomöten.  

Mäklaryrkets provisionupplägg bidrar till ett hårt klimat och kan även innebära konkurrens bland kollegor. Det har vi inte upplevt här. Det kan bero på att vi valt att arbeta med olika team och bollar över följdaffärer och säljer in varandra mellan teamen.  

Vad ska andra ledare som vill förbättra gemenskapen bland sina medarbetare fokusera på? 

I teamet pratar vi alltid om hur viktig rekryteringen är. Vi fokuserar mycket på personligheten och att personen ska passa in i gruppen. Vi bollar gemensamt i gruppen inför en nyanställning så att alla får vara delaktiga. Lönemodellen är rättvis hos oss för att det inte ska leda till missnöje och kommunikationen kring den är tydlig och ärlig.  

Vi är generellt noga med att kommunicera med och lyssna på varandra, för att vara lyhörda om någon skulle behöva extra stöd eller liknande.  

Utöver det mer arbetsmässiga så styr vi ofta upp kickoffer, frukostar, bonusresor och annat som ger lite extra i vardagen och stärker gemenskapen. Förhoppningsvis kan vi snart börja med mer av det igen!