Elvira Eriksson

Vi har fått den stora äran att saluföra entreprenören och smyckesdesignern Elvira Erikssons härliga lägenhet i Enskede. I samband med det får vi även chansen att prata med Elvira om hennes nuvarande boendesituation och bostadsdrömmar...

Skärmavbild 2021-07-13 kl. 11.32.30.png

Elvira Eriksson

Entreprenör & smyckesdesigner
Här bor:

Elvira med fästmannen Fredrik och katten Melvin.

Storlek:

60,5 kvm, 2 rum och kök

Läge:

Bor i Enskede i Stockholm

Byggår:

2019, så relativt nybyggd.

Ni har ju bott här i ungefär två år, minns du vad du föll för när ni köpta bostaden? 

Självklart och jag faller fortfarande för det. Det var den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum samt den fantastiska utsikten vi har högst upp från 6e våningen. 

Det låter nästan som att det var kärlek vid första ögonkastet?

Ja, det var det. Första gången vi kom in i den sög det till i magen när jag såg utsikten, den går liksom inte att fånga på bild utan måste upplevas! (Hint till att ni givetvis måste signa upp er på visning om ni är intresserade av att uppleva den på plats.)

Ni verkar ju har trivts otroligt bra i den här lägenheten, vad innebär "hem för dig?"

För mig som jobbar väldigt mycket är det viktigt att ha ett hem jag trivs i och där jag kan koppla av. Ett hem för mig är också en plats där vänner och familj alltid ska känna sig välkomna. Jag och min sambo älskar att bjuda hem folk på middag, därför är det viktigt för oss att ha ett hem med stora sociala ytor som tillåter det.

(Tryck gärna på bilderna så får ni se dom i dess helhet.)

Som designer är ju du noggrann med detaljer, är du lika noga när det kommer till inredning? 

Jag vill har ett varmt och välkomnande hem. Jag vill att man som gäst ska känna sig som hemma. Jag tror jag har strävat efter att skapa en känsla av lugn här. Lugn och harmoni hoppas jag att man känner när man kommer hem till oss. Genom min inredning (och vi som bor här) kan jag skapa den känslan, så ja - inredningen är viktig för mig. 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

Jag tror jag har en ganska traditionell skandinavisk stil. Jag gillar de enkla i små detaljer och håller mig gärna till jordnära toner som grått, beiget och vitt. Ingenting får liksom ta över, utan var sak behöver balansera med allt annat.

Vad inspirerade dig när du inredde ditt hem? 

Jag tror jag snarare än att titta på trender har gått tillbaka till mig själv och vad jag tycker om, men den skandinaviska minimalismen har alltid inspirerat mig, även om jag aldrig riktigt har gått “hela vägen” i någon av mina hem. Det är viktigt att det inte är för “kalt” / stilrent då trivs jag inte.

Du har ju grundat Mockberg där du även är smyckesdesigner, berätta lite om det!

Ja precis, Mockberg är ett klock - och smyckesmärke som jag startade med min bror för 7 år sen. Det har varit en fantastisk resa med många upp och nergångar! Idag finns vi på flera ställen i hela världen. Jag tyckte att klockmarknaden var väldigt mansdominerad och att klockorna som fanns inte föll mig i smaken, därför bestämde jag mig för att designa en feminin klocka med god kvalitét och exklusiva material. 

Det är verkligen imponerande, på vilket sätt är design viktigt för dig? 

Design är allt för mig, det gör allting vackert och ger mig lugn i skälen. Känslan av att skapa någonting från ingenting är absolut beroendeframkallande. Men som designer är man nog aldrig riktigt nöjd. Hade jag haft mer tid hade jag nog t.ex. inrett lägenheten mer intensivt, men mitt jobb och fokuset på design där har tagit väldigt mycket tid från mig senaste åren.

Vart hittar du din inspiration?

Som designer tror jag summan av alla intryck blir ens inspiration. Det är svårt att veta var idéerna kommer ifrån men för mig handlar det oftast om att skapa saker jag själv tycker är vackert, det kanske låter egoistiskt men det är nog sanningen!

"som designer är man nog aldrig riktigt nöjd, vare sig det kommer till smycken eller inredning"

Hur kommer det sig att ni valde att sälja med oss?

Det känns tryggt att sälja med er, ni är stora och har kontor i vårt område. Dennis Sivertsson (vår mäklare) gjorde ett väldigt bra intryck på oss, han har dessutom sålt mycket i det här området.

Vad vill du att nästa ägare ska veta om boendet?

Att hen kommer att älska att äta frukost i solen på balkongen på framsidan, och sen på kvällen kunna krypa upp i kvällssolen på den andra balkongen med en bok på kvällskvisten.

Med vilka tre ord skulle du beskriva din bostad?

Hemtrevlig, öppen och modern

Och en sista fråga: hur kommer det sig att ni väljer att flytta?

Jag längtar efter en trädgård så vi ska flytta till villa!

Tycker du att Elviras bostad i Enskede låter intressant? Här hittar du bostadsannonsen. Är du precis som Elvira sugen på en förändring i din bostadssituation? Då hjälper vi gärna till! Här hittar du din lokala bobutik och kontaktuppgifter dit.