Emma Ekberg

Vi har fått möjligheten att besöka Emmas efterfrågade bostad för ett Hemma Hos reportage. Den 6 rum stora gården från 1881 har vackert renoverats för att behålla dess historiska charm. Det är tydligt att Emma har ett stort intresse och stor kunskap inom fastigheter, en bostad som den här är väldigt unik i sitt slag. Välkommen hem till Emma Ekberg!

Bild 5 Emma Ekberg.jpg

Emma Ekberg

Fastighetsmäklare
Här bor:

Emma med sin man, dotter, två hundar och en katt

Storlek på bostad:

6 rum och kök, 240 kvm

Läge:

Utanför Löberöd i Skåne

Byggår:

1881

Bästa köpet till hemmet:

Vårt stora härliga matbord och värmande kamin

Er bostad är väldigt unik, hur lyckades ni köpa den?

Vi bodde tidigare några 100 meter härifrån, varje dag när jag körde till jobbet så tittade jag upp mot den här gården och tänkte att där vill jag bo. Så jag skrev en lapp och la i brevlådan att vi var intresserade av gården. Jag tänkte nog inte att det skulle bli aktuellt för oss att flytta än på många år, men samma kväll ringde dåvarande ägare och sa att de var intresserade av att sälja. Det är 7 år sedan nu.Vi gick egentligen inte i tankarna att flytta men kände att denna chans får vi bara en gång.

Vad var det som gjorde att du föll för bostaden?

Läget på gården, utsikten, husets historia och alla möjligheter som finns med en sådan här gård. Vi ville renovera och skapa vårt eget hem, här fick vi möjlighet att renovera precis som vi ville. Det var en slump att det blev just detta område, det var framför allt gården vi fastnade för. Men vi har bra pendlingsavstånd till jobben och inne i byn finns allt man behöver.

"För mig var det kärlek vid första ögonkastet men inte för min man, han var mer skeptisk och såg nog mer allt jobb än vad jag gjorde. Men efter att jag ritat om planlösningen så fick jag med honom på tåget också. Det ångrar han absolut inte idag."

Du verkar verkligen trivas här, vad är viktigast i ett hem för dig?

Att vi känner oss hemma, det är verkligen vår fristad. Det är den bästa känslan! Det här är en trygg plats där vi känner lugn i vardagen och får möjlighet för umgänge med familj och vänner. Det är viktigt att trivas i sitt hem.

Jag har nog inte någon specifik inredningsstil, jag blandar ganska mycket. En del saker kanske inte alls matchar varandra men gillar jag prylen så får den ändå följa med hem. Jag älskar gamla prylar och väldigt mycket av vår inredning är loppisfynd, gamla släktklenoder och sådant som är köpt på auktion. På senare tid har vi fått kompromissa en hel del med inredningen, med en vild ettåring hemma så får man skala bort en hel del av inredningen.

Du arbetar som mäklare, hur påverkar det dig i dina tankar kring din bostad?

I mitt arbete som mäklare ser man många bostäder, det innebär alltid mycket inspiration när det kommer till inredning och renovering. Vi har toltalrenoverat hela huset både in - och utvändigt, det har varit ett pågående projekt under många år och givetvis har renoveringen influerats av bostäder jag sett i mitt yrke.

Hur ser du på din bostad och framtiden, planerar du något speciellt?

Vi har renoverat så pass mycket att vi nog börjar närma oss att få det komplett som vi vill ha det. Vi ska dock inreda en festlokal i ena uthuset samt göra pool och en uteplats till i anslutning till festlokalen. Det är vårt nästa projekt. Det har vi planerat under många år så våra vänner börjar nog bli trötta på att vi pratat om det under så lång tid, men förhoppningsvis blir det av i år.

Vi tror att vi kommer bo kvar här tills vi blir väldigt gamla, med största sannolikhet får dom nog bära ut oss (haha..)