DSC06934 2000

Oskar gjorde resan tillsammans med oss

Att Oskar valde mäklaryrket grundar sig i alla hans intressen plus den stora friheten han visste att jobbet kunde ge.

Oskar Gustafsson jobbade inom bygg och snickeribranschen och har alltid haft ett genuint intresse för hus. När han bestämde sig för att plugga till fastighetsekonom 2018 i Karlstad, köpte han en lägenhet av en nuvarande kollega, och där någonstans började Oskars resa som mäklare.

Vad var det som lockade dig till just Länsförsäkringar Fastighetsförmedling?

Jag var redan kund i banken och kände till varumärket sedan länge. Och när jag köpte lägenheten slogs jag av hur bra stämningen var på kontoret. Jag förstod också tidigt att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling väljer ut ett par kandidater som de satsar fullt ut på och inte flera som de har under praktik som sedan inte får något jobb. Jag kände att LFF kommer satsa på mig. Väldigt exklusiv känsla.

Du har jobbat sedan juni 2021. Hur lever yrket och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling upp till dina förväntningar så här långt?

Det jag insett nu är att det krävs enormt mycket mer slit än jag föreställt mig. Mycket hårt jobb och eget ansvar. Annars har jag ju helt enkelt ingen inkomst och jag är ju bara i början av att bygga upp mitt eget varumärke. Men vill också betona vilken kick det är när man har många affärer igång samtidigt, får hjälpa många kunder och får väldigt goda omdömen från kunderna. Det är något som gör yrket otroligt roligt och spännande.  

Vad får du för stöd för att lyckas på den resan?

Jag har under hela min tid tillsammans med chefen, Maria Ekängen, haft veckomöten där jag blir utmanad, och coachad till att ligga på och ringa, eftersom det är det enda sättet att bygga kundbasen. Och mina sommarjobb här har alltid varit betalda, och den tiden har jag utnyttjat till att lära mig alla system så jag inte behöver lägga tid på det nu.

Vi har även en ny assistent som jobbat med försäljning innan hon kom till oss och hon håller i säljutbildningar för hela kontoret. Det är jättebra för alla!

Karlstad 2

Här i Karlstad har vi en jättefin sammanhållning på kontoret. Vi ser oss inte som konkurrenter, utan vi förstår att hela kontoret, vårt varumärke och vårt mål att växa och bli störst hänger på att vi tävlar tillsammans.


Oskar Gustafsson - Fastighetsmäklare Karlstad

Vårt medarbetarlöfte till dig som medarbetare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är ’Vi värderar mer än bara bostäder’. Vad betyder det för dig – vad i det lockar dig?

I grund och botten betyder det helt enkelt att här får vi värdera mer än bara bostäder. Här i Karlstad har vi en jättefin sammanhållning på kontoret. Vi ser oss inte som konkurrenter, utan vi förstår att hela kontoret, vårt varumärke och vårt mål att växa och bli störst hänger på att vi tävlar tillsammans. Vi är måna om varandra och hjälper varandra med allt från visningar till att ha kontakt med kunden när kollegan av någon anledning inte kunde ta emot. Det är ju bra för kundens helhetssyn på oss som mäklarkedja och det tycker jag vi alltid tänker på.

Vi har också börjat hjälpa till att matcha kunder vi själva stöter på med någon kollega som potentiellt är den bästa mäklaren för just den kunder. Så vi förstår varandras styrkor och svagheter och hjälper varandra att bygga affären och skapa mervärde utifrån det synsättet.  

Om du fick ge några tips till mäklarstudenterna som ska välja sin första arbetsgivare där ute – vad skulle det vara?

För mig var det så uppenbart att alla kedjor lockar med samma saker och säger att de är den bästa och största kedjan. Därför är mitt bästa tips att ta det lugnt. Tänk igenom vilken ort och stad du vill bo och jobba i. Gör sedan en lokal jämförelse där. En kedja kan se ut och vara på ett sätt i en storstad, men på ett helt annat sätt där just du vill jobba. Så jämför lokalt, fundera själv, och låt det ta lite tid. Dras inte med i hetsjakten på studenter.  

Mitt andra tips är att kolla upp helheten. Kolla inte bara hur stor procent av arvodet du får, utan kolla även upp vad det är för typ av kollegor och ledarskap du väljer.

Mitt tredje tips är att bli studentambassadör. För om du gör allt rätt, så får du en praktik med bättre kvalitet och nästan garanterat ett jobb när du är registrerad mäklare.

Men tar det inte mycket tid från en student att vara ambassadör?

Nej inte här hos oss. Att vara studentambassadör här är en väldigt rolig grej och en av de absoluta fördelarna är att man får kontakt med  Servicebolaget och får hänga med på Kick-offer och bygga sina framtida relationer.

Så om du får möjlighet att bli studentambassadör så ta den! Det känns riktigt bra att kunna hjälpa båda parter och få vara en del av att slussa in fler studenter till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Du fungerar som länken mellan skolan och Servicebolaget. Jag är väldigt stolt över att jag valde att gå in som studentambassadör. Och väldigt glad att vara en del av ett härligt gäng i Karlstad.

MA85888

Jobba med oss

Vi erbjuder flera möjligheter för dig som är franchisetagare, fastighetsmäklare, mäklarassistent eller student.