Tillbaka till pressmeddelanden

Rekordhög marknadsandel för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

2018-10-03

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ökar sina marknadsandelar på den svenska bostadsmarknaden. När lagfartsstatistiken för småhus under det senaste året summerats visar siffrorna på en marknadsandel om 12 procent, vilket är den högsta noteringen i företagets historia. Dessutom förmedlas nu 10 procent av totalantalet sålda bostadsrätter i hela landet.

– En mer avvaktade marknad till trots blev de senaste 30 dagarna också den bästa septembermånaden någonsin, såväl gällande sålda objekt som provisionsintäkter. Tillväxtstrategin med fokus på bland annat kundnöjdhet, arbetsgivarvarumärke, rekrytering, marknadsföring och digitalisering ligger fast. Tillsammans med fortsatt starka insatser av medarbetarna är det är en stor del av förklaringen till att vi fortsätter ta marknadsandelar, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Försäljningen av småhus baseras på statistik över registrerade lagfarter, sammanställt av Värderingsdata för den gångna tolvmånadersperioden. Under perioden har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ökat andelen förmedlade småhus från 11 till 12 procent av totalmarknaden. De senaste 12 månaderna har företaget sålt totalt 8 896 småhus (villor och fritidshus).

Statistiken för bostadsrätter baseras på antalet borttagna objekt på Hemnet. Den visar att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ökat marknadsandelen från 9,7 till 10 procent. Totalt har 11 429 bostadsrätter förmedlats de senaste 12 månaderna.

För mer information, vänligen kontakta:

Per Sangrud, PR- och kommunikationsansvarig
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se

Här kan du följa oss:
Webb: www.lansfast.se
Blogg: www.bostadskoll.com
Facebook: @lansfast.ab
Instagram: @lansfast.ab
Twitter: @lff_ab

Per Sangerud Presschef

Per Sangrud

PR- och hållbarhetschef

Bostadsspekulant

Statistik och rapporter

Här hittar du våra senaste rapporter om bostadsmarknaden, statistik och bilder fria att använda för dig som är journalist.