Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Sunnervrå 7, Lidhult

Pris:

12 000 000 kr

Jordbruk - Lidhult

Fastighetsbeteckning: Sunnervrå 1:19

Totalareal: 160,9 ha

Antal bostadsbyggnader: 1 st

Inriktning: Skog

Antal skiften: 1

Taxeringskod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd

Välkomna till denna skogsfastighet på hela 160 ha där 132 ha är produktiv skogsmark. Det är ca 15 ha åker och ca 10,5 ha impediment samt övrig mark. Fastigheten har ett bra läge med närhet till väg 25 mitt emellan Halmstad och Ljungby. Vackert belägen med närhet till byn Vrå. En mil till Lidhult där affär, skola och övrig samhällsservice finns. Fastigheten har gräns utmed Krokån där det också finns fiskerätt (fiskerätt finns även i andra sjöar). Jakten är inte utarrenderad. Vägnätet på den skogbeklädda delen är bra förlagt så att man kan nå hela fastigheten. Bostadsbyggnaden ligger vackert inringad av lövträd och åkermarken omringar resten av byggnaderna vilket gör det öppet och delvis skyddat. Ladugården som ligger intill är byggd 1990 och är i mycket gott skick. Ena delen är ett kostall som rymmer ca 26 st nötdjur med utgödsling och mjölkrum försett med toalett och dusch. Den andra delen ger utrymme till maskiner och logen har en tork och även här finns stora ytor med högt i tak. Boka gärna en visning med rundvandring i byggnader och mark.

Läs mer

Pris

12 000 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Tis 22 September

  Varmt välkommen med din anmälan!

  Ansvarig mäklare

  Fredrik Byrskog

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 072-23 22 378

  fredrik.byrskog@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

   Allmän beskrivning

   Byggnaderna ligger på varsin långsida vilket skapar en rymlig innergård med gott om svängrum för stora maskiner. Huvudbyggnaden som ligger mot den södra delen får ett högt läge och en vacker utsikt över landsbygden. Entrén som ligger på långsidan mot söder används sällan i det vardagliga utan då är det oftast ingången som vetter mot innergården som gäller. Väl inne genom den förstnämnda möts man av en långsmal hall med badrum direkt på vänster hand för att sedan nå ett centrerat allrum. Här når man de flesta utrymmen på nedervåningen. I den västra gaveln finns vardagsrummet eller matsalen med parkettgolv och öppen spis. Intill finns ett sovrum. I den östra gaveln ligger köket som är rymligt och försett med vedspis, diskmaskin, spis och en kombinerad kyl/frys. Frysbox finns i källaren. Från köket tar man sig även ner till källardelen där pannrummet och hydroforen finns. Det finns också ytterligare ett sovrum med kakelugn. Den övre våningen möter dig med ett charmigt allrum med ett burspråk som ger ett trevligt ljusinsläpp. I burspråket mot söder ligger det största sovrummet med balkong ovan entrén. I den östra gaveln finns ett rymligt sovrum med garderober eller kattvindar längs båda sidorna. Även en kakelugn finns placerad här. I den västra gaveln ligger ett enklare kök med en mindre matplats intill. Utanför finns toalett och tvättställ innan man åter kommer till allrummet.

   Badrum på nedre plan

   Här finns tvättmaskin och torktumlare samt toalett, duschkabin och tvättställ. Väggar har en våtrumstapet och golvet har en plastmatta.

   Badrum övre plan

   Plastgolv samt toalett och tvättställ.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 ½ plan med källare

   Byggår

   1910

   Rum

   7 rok

   Boarea

   166m2

   Biarea

   55m2

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Fasad

   Stående träpanel

   Stomme

   Trä

   Fönster

   Tvåglas och nya treglas på gaveln motsydväst

   Bjälklag

   Trä

   Utvändigt plåtarbete

   Plåt

   Grundmur

   Natursten

   Tak

   Plåt

   Grundläggning

   Källare och krypgrund

   Uppvärmning

   CTC Luft vatten installerad 2004 samt en vedpanna

   Vatten/avlopp

   Till vatten finns en grävd brunn. Avloppet kommer att behöva byggas om till godkänd anläggning av kommunen över tid.

   Renoveringar

   2019 brädfodrades södersidan om och då byttes även fönstren på denna sidan till 3-glasfönster + 1 fönster mot gården.

   Tomtbeskrivning

   Tomtarea 1000 m².

   Ekonomibyggnader

   Djurstall för mjölkkor, värdeår 1980-

   Area 479 kvm. Beskaffenhet: Normalt. Denna ladugård är byggd 1990 och står i mycket gott skick. Det finns ca 26 st platser för nöt med utgödsling. Intill finns mjölkrum med toalett, handfat och dusch. I den andra delen fin plats för maskiner och logen ger möjlighet till förvaring eller varför inte använda torken till slaget hö.

   Carport

   Mellan ladugård och huvudbyggnad finns en carport med plats till 2 st bilar. Den uppfördes i mitten av 80 talet och är i tämligen gott skick.

   Brygghus

   Detta är en äldre byggnad som är i sämre skick. Det finns dock godbitar vilket kan utnyttjas av den händige. Varför inte skapa ett orangeri eller växthus av något slag.

   Mark

   Betesmark

   Areal: 2 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

   Åkermark

   Areal: 10 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

   Skogsmark

   Areal: 132 ha. Barrskog: 95 kbm/ha. Lövskog: 8 kbm/ha.

   Impediment

   Areal: 11 ha.

   Arrende

   Det finns ett arrende gällande mast och bod vilket inbringar 11000 kr/år.

   Totalareal

   160,9 ha

   Antal skiften

   1

   Taxerad areal

   160 ha

   Areal enligt Taxerad areal

   Läs mer

   Fakta om fastigheten

   Fastighetsbeteckning: Sunnervrå 1:19

   Adress: Sunnervrå 7 - Lidhult

   Kommun: Ljungby

   Servitut och andra rättigheter

   Last:

   Last: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, Jordvärmeledningar, D202000090938:1.1 Last: Avtalsservitut: Brunn, 07-IM2-93/7557.1 Last: Avtalsservitut: Fiberkabel, D202000013727:1.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0781IM-13/5489.1 Last: Avtalsservitut: Vattenbrunn Mm, 0781IM-01/6134.1 Last: Officialservitut Väg, 0781-99/77.1 Last: Officialservitut Väg, 07-VRÅ-172.1

   Övriga gravationer:

   Avtalsservitut Avloppsanläggning Avtalsservitut Brunn Avtalsservitut Fiberkabel Avtalsservitut Kraftledning Avtalsservitut Vattenbrunn Mm

   Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggning: Ljungby Sunnervrå GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Ljungby Sunnervrå FS:2, Samfällighet: Ljungby Sunnervrå S:3

   Planbestämmelser:

   Vägplan Täkttillstånd

   Ekonomi

   Taxeringsvärde:

   7 182 000 kr

   Småhusmark lantbruk - 95 000 kr

   Småhusbyggnad lantbruk - 722 000 kr

   Åkermark - 352 000 kr

   Skogsmark - 5 787 000 kr

   Impediment - 35 000 kr

   Ekonomibyggnader - 191 000 kr

   Fastighetsskatt: 6 128 kr / år

   Pantbrev: 5 st om totalt 2 600 000 kr

   Elförbrukning: 0 kWh /år

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

   Karta & område

   Ljungby

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Storgatan 26 i Ljungby, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Ljungby!

   Läs mer

   Bobutiken i Ljungby

   Hitta din mäklare i Ljungby

   Liknande bostäder