Hoppa till sidinnehåll
IMG 3329

Energikalkylatorn

Sänk dina elkostnader och minska klimatavtrycket

De höga elpriserna är en tuff utmaning för många svenskar. Men det finns mycket du kan göra för att minska hemmets energiförbrukning. Och det är bra för både plånboken och miljön. Därför har vi tagit fram Energikalkylatorn – utvecklad för dig som bor i radhus, parhus, villa eller lägenhet. Tjänsten är helt kostnadsfri och du når den via vår kundportal Mina sidor.

Mobil Energikalkylatorn

Hur energieffektiv är din bostad?

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst, som ger förslag på hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck. Kanske behöver du täta fönster och dörrar, installera solceller eller uppgradera värmesystemet för att optimera bostadens energianvändning?

Du når tjänsten genom att logga in eller skapa konto med hjälp av BankID på Mina sidor.

Familjemys

Minska energiförbrukningen och sänk dina elkostnader

Baserat på de unika förutsättningarna hos just din bostad, till exempel energikälla och uppvärmningsmetod, ger Energikalkylatorn en skräddarsydd rapport på boendets energistatus. Den ger också förslag på lämpliga förbättringsåtgärder, vad de skulle kosta att genomföra och vilken av dem som minskar bostadens energiförbrukning och klimatavtryck mest.

Frågor och svar om Energikalkylatorn

Vad är Energikalkylatorn?

Ikon pil ner

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst, som ger förslag på hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck. Med Energikalkylatorn hoppas vi att fler ska göra mer miljömedvetna val kopplat till boendet.

Vilka källor hämtas Energikalkylatorns data ifrån?

Ikon pil ner

Energikalkylatorn har tagits fram i samarbete med fintech-bolaget Econans. Data och statistik till Energikalkylatorn hämtas bland annat ifrån Energimyndigheten, Boverket, SMHI och SCB.

Kan vem som helst använda Energikalkylatorn?

Ikon pil ner

Energikalkylatorn är utvecklad för dig som bor i villa, radhus, parhus eller lägenhet.  För att kunna använda Energikalkylatorn behöver du logga in på Mina Sidor (BankId). Tjänsten är helt kostnadsfri.

Hur kan Energikalkylatorn hjälpa mig?

Ikon pil ner

De höga elpriserna är en tuff utmaning för många bostadsägare. Energikalkylatorn kan hjälpa dig att sänka dina elkostnader och minska bostadens klimatavtryck. Baserat på de unika förutsättningarna hos just din bostad ger Energikalkylatorn en skräddarsydd rapport på boendets energistatus. Den ger också förslag på lämpliga förbättringsåtgärder, vad de skulle kosta att genomföra och vilken av dem som minskar bostadens energiförbrukning och klimatavtryck mest.

Hur kan jag göra mitt hem mer energieffektivt?

Ikon pil ner

Med ganska enkla åtgärder kan de flesta av oss minska energiförbrukningen i hemmet. En bra början kan vara att byta ut vanliga glödlampor till LED-lampor, stänga av elektronik istället för att ha den i standby-läge eller att täta dörrar och fönster. Ett annat tips är att titta i bostadens energideklaration – där finns åtgärder som energiexperten anser att du kan göra för att effektivisera din energianvändning. Hos Energimyndigheten hittar du tips på vad du kan göra för att undvika energitjuvar i hemmet.

Testa hur energieffektiv din bostad är

Energikalkylatorn är en digital och automatiserad rådgivningstjänst, som ger förslag på hur du kan sänka elkostnaderna i hemmet och samtidigt minska bostadens klimatavtryck.

Du når tjänsten genom att logga in eller skapa konto med hjälp av BankID på Mina sidor.