Hoppa till sidinnehåll
MA79052 2000

Köpa nyproduktion

Köper du nyproduktion får chansen att vara med från start och se ditt nya hem växa fram steg för steg. 

Så går det till när du köper nyproduktion

När du köper nyproduktion får du ofta vara med och påverka hur din framtida bostad ska se ut genom exempelvis tapetval, skåpluckor eller justeringar av planlösningen. Vi är med dig hela vägen och ser till att du kan njuta av ditt nya hem.

Ikon Om Oss

1. Anmäl intresse

Ibland lanseras ett nyproduktionsprojekt lång tid i förväg. I detta skede är inte säljstarten planerad i detalj. För att hålla dig uppdaterad om projektets utveckling och för att inte riskera att missa säljstarten är det viktigt att anmäla sitt intresse för ett bostadsprojekt i ett tidigt skede. I vissa fall utgör datumet för intresseanmälan även en köplats, dock inte i alla projekt, kontakta ansvarig mäklare för information om det aktuella projektet.

Ikon Ny Mäklarassistent

2. Värdera din bostad

Innan säljstarten är det klokt att ta reda på vad din nuvarande bostad är värd. På så sätt kan du känna dig trygg inför ett köp av en nyproducerad bostad.

Ikon Ny Mäklare Medarb

3. Välkommen på säljstart

Nu är det dags för säljstart som anordnas av ansvariga mäklare och byggföretag, oftast på en plats i närheten av byggplatsen eller på mäklarens kontor. Försäljningsmaterial delas ut och det hålls en presentation av projektet där du har chans att få svar på era frågor. I vissa fall kan avtal tecknas direkt vid säljstarten.

Ikon Formulär

4. Bokningsavtal/förhandsavtal

Första steget i din bostadsaffär är att skriva ett bokningsavtal eller förhandsavtal. Bokningsavtal är ett icke bindande avtal där du har ensamrätt på att teckna förhandsavtalet för den bostad du är intresserad av. En mindre bokningsavgift betalas in vid bokning. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen, i samband med avtalstecknande betalas vanligen ett förskott på handpenningen.

Ikon Ny Student

5. Påverka bostadens materialval

Varje projekt har en standardinredning som ingår i köpet. Men i många nyproduktionsprojekt har du som köpare också möjlighet att påverka bostadens materialval. Här får du chansen att sätta din egen prägel på bostaden och anpassa den efter just dina behov. Kontakta ansvarig mäklare för att ta reda på om tillval är möjliga i det aktuella projektet och tänk på att dina val ofta innebär en extra kostnad.

Ikon Ny Sälja

6. Försäljning av din nuvarande bostad

Nu är det dags att inleda försäljningen av din nuvarande bostad. Att påbörja försäljningen i ett tidigt skede gör processen lugn och trygg. Vi rekommenderar att du använder vår tjänst Försprång där vi förbereder allt för att påbörja själva försäljningen i lagom tid inför tillträdet av den nya bostaden.

Ikon Formulär

7. Upplåtelseavtal

Innan du får tillträde till din nya bostad tecknas ett upplåtelseavtal med bostadsrättsföreningen. Som köpare blir du nu medlem i bostadsrättsföreningen. Delbetalning av bostadens köpeskilling kan förekomma.

Ikon Bostäder

8. Tjuvkika på bostaden!

I de fall det är möjligt bjuds du in till visning av er bostad innan tillträdet. Här får du för första gången se din nya bostad och möjlighet att träffa dina nya grannar. Glöm inte kamera och tumstock!

Ikon Ny Mäklarassistent

9. Besiktning

Ett par veckor innan tillträde genomgår bostaden en besiktning av en opartisk besiktningsman tillsammans med representant från byggföretaget. I vissa fall bjuds även du som köparen in till besiktningen.

Ikon Tillträde

10. Tillträde

När det äntligen är dags för tillträde möter du upp ansvarig mäklare och representant från byggföretaget i din nya bostad. Ni får all information om bostaden/föreningen och tar emot hus- eller lägenhetsnycklar. På tillträdesdagen ska bostaden vara slutbetald enligt den slutfaktura som skickats till dig.

Ikon Ny Student

11. Garanti & försäkring

Cirka två år efter tillträdet genomförs en garantibesiktning av bostaden där hänskjutna fel och garantifel granskas och åtgärdas. Tänk på att teckna hemförsäkring som gäller från och med tillträdesdagen.

Nybyggt, nya bostäder, nya hem= Nyproduktion!

Vi förmedlar nyproduktion på flera platser runt om i Sverige.

Bank Puff Stellan Stephenson

Bolån hos Länsförsäkringar

När du ska köpa bostad, vare sig det är hus, lägenhet eller fritidshus kan du ansöka om bolån hos Länsförsäkringar.