Hoppa till sidinnehåll
Ma85888

Våra roller. Din karriär.

Möjligheter för dig

Oavsett om du är nyutexaminerad mäklare, redan har jobbat några år i branschen, är en erfaren franchisetagare eller älskar ditt jobb som mäklarassistent - har vi en möjlighet för dig! Om du vill vara med på vår resa kan du kontakta oss helt konfidentiellt.

När du växer - växer vi

Vi hjälper dig från dag ett att nå dina affärsmål. För när du lyckas, lyckas vi. Så oavsett var du befinner dig just nu, så är du välkommen att höra av dig till oss. Helt anonymt om du önskar.

Vanliga frågor och svar

Jag är intresserad av att jobba som mäklare hos er, hur går jag tillväga?

Ikon pil ner

Kul att du är intresserad! Börja med att gå in under ”lediga tjänster” och se ifall vi söker mäklare på just din ort. Om inte, kan du höra av dig till rekryteringsansvarig eller franchisetagaren på mäklarkontoret du är intresserad av. All kontakt med oss är självklart konfidentiell.

Kan jag jobba som mäklare även om jag inte har någon utbildning?

Ikon pil ner

För att jobba som mäklare i Sverige så behöver du vara registrerad mäklare hos FMI. Har du ingen registrering? Då finns det två alternativ, antingen kan du ansöka via högskola/universitet eller så kan du gå en uppdragsutbildning. 

Den uppdragsutbildning som vi erbjuder är på 120 högskolepoäng och kan läsas på distans.

  • Utbildningen är 18 månader och leder till en universitetsexamen med inriktning mot fastighetsförmedling.
  • En intensiv och flexibel fastighetsmäklarutbildning där studierna antingen sker helt på distans eller med viss närvaro i skolan. Du kan med andra ord gå utbildningen var du än befinner dig i landet!
  • Utbildningen är anpassad för att du ska kunna fortsätta arbeta viss tid parallellt med studierna.
  • Under studietiden är du anställd på den lokala bobutiken. (Du är inte berättigad studiemedel från CSN då det är en uppdragsutbildning.)

Läs mer om FEI:s uppdragsutbildning.

Låter det som något för dig? Kontakta det mäklarkontor och den franchisetagare du önskar arbeta hos, presentera dig och hör dig för om deras behov framöver. Tillsammans med franchisetagaren bestämmer vi om det är aktuellt att just du ska gå utbildningen.

Jag läser till mäklare, men kommer inte att vara klar förrän nästa år. Hur gör jag om jag vill praktisera hos er?

Ikon pil ner

Självklart kan du redan nu ansöka om praktikplats. Det är dessutom ett jättebra sätt att lära känna oss som företag och våra mäklarkontor. Fyll i en intresseanmälan och bifoga ditt CV så kommer du att länkas samman med rätt franchisetagare. Därefter kan ni prata ihop er och skräddarsy en praktik utefter dina behov.

Måste man vara utbildad mäklarassistent för att få assistentjobb hos er?

Ikon pil ner

Nej, vi tittar både på utbildning och kompetens när vi anställer. Det är positivt om du har utbildning och erfarenhet från liknande arbete, eller kanske till och med tidigare jobbat som mäklare. Viktigast av allt är dock din personlighet och inställning till jobbet.