Objektbild

Dåvö Skathagen 1, Köping

Pris:

Pris ej angivet

Anbud

Övrigt - Köping

Tomtarea: 106 930 m2

Välkommen till Dåvö, Munktorp utanför Köping och Plantagen Sverige AB och dess stora växtproduktionsanläggning! Vi har här nöjet att till försäljning utbjuda fastigheten Köping Hesta 1:11 som är en lantbrukstaxerad fastighet med bebyggd med huvudsakligen växthus, kontorsbyggnad och lagerbyggnad med inriktning på växtlighet! På fastigheten finns även ett bostadshus om 137 kvm, byggt år 1950 och till största del moderniserad under 80/90-talet. Med ungefär 18 000 kvm växthus (taxeringsinformation), åker-betesmark om 9 hektar och med sin eminenta närhet till Mälaren så lämpar sig denna fastighet främst för den som vill fortsätta producera växter. Fastigheten inrymmer även en större lokalbyggnad om 370 kvm (taxeringsinformation), fördelat på ett flertal kontorsutrymmen, avdelning för dusch/wc och omklädningsrum samt kök/fikarum. I lokalerna har Plantagen tidigare haft sitt huvudkontor, produktionsanläggningen är fortfarande i bruk fram till oktober 2021 då den ska ha avvecklats. Fastigheten har ett bra läge med närhet till E18 och orter som Västerås, Örebro, Uppsala och Stockholm. Köpings kommun har dessutom en av Sveriges största insjöhamnar. Välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer

Pris

Pris ej angivet

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Jeanette Nyqvist

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-249 11 92

  jeanette.nyqvist@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Beskrivning

  Byggnad

  Energideklaration

  Energideklaration behövs ej

  Fastighetsbeteckning

  Hesta 1:11

  Tomt

  Utöver åkermark , hårdgjorda planer, bebyggd mark sam vägar och parkering.

  Övrigt

  Visning sker efter överenskommelse. Som köpare har man en långt gående undersökningsplikt (enligt Jordabalken) och härigenom ett ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om anläggningens skick. Köparen ges därför möjlighet att på egen hand eller med besiktningsman låta besiktiga fastigheten för att härigenom införskaffa sig kännedom om skicket fastigheten befinner sig i. Uppgifter i denna fastighetsbeskrivning har endast lämnats för att underlätta köparens egna undersökningar och kan således inte ligga till grund för talan enligt Jordabalken 4:19. Säljaren kommer att förbehålla sig rätten att teckna sig för friskrivning från dolda fel i fastigheten. Observera att det är fastigheten som säljs och inte ett bolag, fastigheten kommer att säljas genom ett rent fastighetsköp. Den lösa egendom som idag finns på fastigheten kommer till viss del att forslas bort. Lös egendom kan även vara föremål för separat lösning mellan köpare och säljare. Det finns ett arrendeavtal gällande 1 ha åkermark som är uthyrd. Fastigheten är taxerad som en lantbruksenhet, som endast utgörs av växthus/djurstall, typkod 121, Industrienhet typkod 432, Hyreshusenhet, lokaler typkod 325, Lantbruksenhet, bebyggd, typkod 120

  Kontorsbyggnad

  Byggnad bebyggd i två plan, med en taxerad yta om totalt 370 kvm och har tidigare fungerat som Plantagens huvudkontor. Byggnaden består i enkla drag av flera kontorsrum (se planskiss) och öppna kontorslandskap, utrymmen för arkivering och förråd. På nedre planet finns det kök med matsal, omklädningsrum både för dam och herr med duschar och toaletter. Byggnaden är gjuten i betong och har en fasad klädd i plåt samt isolerglas till fönster. Balanserat ventilationssystem till/frånluft. Dricksvatten tas från en brunn som är gemensam för bostadshuset och närmsta grannhus, avlopp genom ett trekammarsystem med infiltration (gemensamt med bostadshuset). Fiber för bra internetanslutning. I anslutning till kontorsbyggnaden finns en stor distributionshall med lastkaj och packrum. Ytterligare kontor och förråd finns här.

  Växthusen

  Fastigheten är bebyggd med flera växthus i olika storlekar och från olika tidsepoker, de flesta byggda i plast respektive glas stående på betongfundament. Det senaste är byggt år 1994 med en yta om närmare 5 000 kvm. En del av växthusen värms upp genom vattenburna värmesystem från en biooljepanna installerad år 2015/2016 (säljarens uppgift). De växthus som ligger närmast Mälaren nyttjas idag endast under årets varmare månader (dock finns en äldre oljepanna installerad). Värmeövervakning sker genom termostater och motorstyrda takluckor. I vissa växthus finns hängande fläktar för fördelning av värme. Bevattning sker genom särskilda bevattningssystem och vattnet i sin tur inhämtas via två dammar som i sin tur fylls av vatten upptaget (pumpas) från Mälaren. Växthusen bevattnas genom att odlingsbänkarna fylls med vatten (genom automatik) samt genom ett avancerat rörsystem i taket (till amplar). Ventilation av växthusen sker genom automatisk klimatkontroll, dvs givare som känner av temperaturen och reglerar inflödet av svalare luft. Utöver växthusen finns härtill hörande servicelokaler, panncentral, verkstad, maskinhall, kylrum med mera. Skicket är brukbart och delvis modernt för den som önskar nyttja lokalerna till det de är avsedda för.

  Bostadshus

  Bostadshus uppfört år 1950 med en taxerad boarea om 137 kvm fördelat på 1 1/2 plan. Bostadshuset har tidigare varit uthyrt men står nu tomt och uppvärmt sedan några år tillbaka. Uppvärmningen sker genom olja. Huset består utav vardagsrum, matrum och kök. Övervåning innehållande tre sovrum. Två våtutrymmen med dusch/wc. Tvättrum och inredda rum i källarplan. Källaren har vissa fuktgenomslag på innerväggarna då en tidigare boende låtit inreda källaren. Huset har moderniserats i slutet av 80-talet/början av 90-talet. Vattnet inhämtar man från anläggningens borrade brunn och avloppet löper på det gemensamma för kontorsbyggnaden.

  Grund

  Källare

  Stomme

  Trä

  Bjälklag

  Trä

  Fasad

  Trä

  Tak

  Betongpannor

  Utvändigt plåtarbete

  Lackerad plåt

  Uppvärmning

  Olja

  Fönster

  3 glas

  Lager/maskinhall

  Lagerbyggnad i plåt med enklare golvbeklädnad i form av grus. Fyra portar varav ett utrymme används som kylrum (ac-aggregat finns). Resterande fungerar som lager, maskinhall och garage. Byggnaden är enligt taxering på 1100kvm.

  Vägbeskrivning

  Fastigheten är belägen i Dåvö, Munktorp 1 mil utanför Köping, från Dåvö har man ca 5 km till E18.

  Munktorp

  Allmänt om området

  Munktorps-socken ligger i Köpings kommun och är ett stort område fördelat på södra och norra Munktorp. Dåvö ligger i södra Munktorp och med närhet till Mälaren.

  Kommunikation

  Fastigheten är belägen i Dåvö, Munktorp 1 mil utanför Köping, från Dåvö har man ca 5 km till E18.

  Parkering

  Parkeringsplatser i anslutning till kontorsbyggnad. Vissa med elstolpar.

  Övrigt om området

  Tidigare ägdes fastigheten av Dåvö Trädgård som har producerat blommor och säsongsväxter i över 60 år. År 2000 förvärvade Plantagen bolaget Växus där Dåvö Trädgård ingick och sedan dess har företaget, som är Plantagens enda produktionsanläggning, levererat stora mängder växter och blommor till Plantagens butiker i Sverige. Nu avslutas produktionen på Dåvö Trädgård och verksamheten kommer att stängas i oktober2021. Beslutet grundar sig i att Plantagen vill renodla och prioritera sin verksamhet som en aktör inom försäljning av växter och trädgårdstillbehör. Plantagen har 131 butiker i Sverige, Finland och Norge.

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Dåvö Skathagen 1, Köping

  Kommun: Köping

  Område: Munktorp

  Boendeform: Övrigt

  Ekonomi

  Pris: Pris ej angivet

  Typ: 121, Lantbruksenhet, som endast utgörs av växthus/djurstall

  Taxeringsvärde: 5 915 000 kr

  Ekonomibyggnad: 55 000 kr

  Ekonomibyggnad: 1 348 000 kr

  Ekonomibyggnad: 22 000 kr

  Ekonomibyggnad: 55 000 kr

  Ekonomibyggnad: 55 000 kr

  Ekonomibyggnad: 77 000 kr

  Ekonomibyggnad: 231 000 kr

  Ekonomibyggnad: 77 000 kr

  Ekonomibyggnad: 44 000 kr

  Ekonomibyggnad: 77 000 kr

  Ekonomibyggnad: 77 000 kr

  Ekonomibyggnad: 659 000 kr

  Småhusmark på lantbruk: 302 000 kr

  Småhusbyggnad på lantbruk: 1 088 000 kr

  Betesmark: 115 000 kr

  Åkermark: 277 000 kr

  Hyreshusmark för lokaler: 10 000 kr

  Hyreshusmark för lokaler: 79 000 kr

  Hyreshusbyggnad för lokaler: 429 000 kr

  Hyreshusbyggnad för lokaler: 79 000 kr

  Industrimark: 200 000 kr

  Lager: 482 000 kr

  Lager: 77 000 kr

  Pantbrev: 1 st om totalt 7 490 000 kr

  Driftkostnad: 531 844 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Uppvärmning: 433 522 kr/år

  Fastighetsel: 59 239 kr/år

  Vatten och avlopp: 2 140 kr/år

  Sotning: 6 800 kr/år

  Renhållning: 14 633 kr/år

  Försäkring: 15 510 kr/år

  Summa driftkostnader: 531 844 kr/år

  Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 3 795 kr (totalt 535 639 kr)

  Kommentar: Driftskostnaderna bygger på en anläggning i bruk. Närmsta grannen har betalat 30 000 kr/årligen till anläggningen för sin elv (och vatten) då denne har tagit el via anläggningen, grannen har nu ansökt om att få ett eget el abonnemang.

  Summa yta: 370,0 kvm

  Karta & område

  Köping

  Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

  Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Storagatan 5 i Köping, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

  Välkommen till din lokala mäklare i Köping!

  Läs mer

  Bobutiken i Köping

  Hitta din mäklare i Köping

  Liknande bostäder