Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Yttre Park 7, Torhamn

Pris:

13 500 000 kr

Friliggande villa - Torhamn

Rum: 8 rok varav 5-6 sovrum

Typ: 2 plan med källare

Byggår: 1959

Boarea: 260 m2

Biarea: 90 m2

Tomtarea: 12 185 m2

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

350 välskötta & välplanerade kvadratmeter i ett idylliskt läge! Stenlagd innergård om ca 130 kvm. Häpnadsväckande, oinskränkt utsikt över Torhamnsfjärden och Torhamns udde. En tillgänglig strandlinje om ca 250 meter med bland annat egen sandstrand. Mjukt kuperad och sluttande tomt i söderläge. Två gäststugor varav en med självhushåll. Båthus vid stor brygga med ”segelbåtsdjup”.

Läs mer

Pris

13 500 000 kr

Budgivning pågår

kontakta mäklaren för mer information om aktuella bud.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Håkan Meldgaard

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0705-143 143

  hakan.meldgaard@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   ENTRÉPLAN

   140 kvadratmeter till större delen bestående av sociala ytor. Ett vardagsrum med oinskränkt utsikt över skärgården. Med en vacker murad öppen spis likt en möbel som sträcker sig från golv till tak. Ett kök att umgås i och två matplatser som rymmer stora sällskap.

   ENTRÉ

   Entré in i hall med plats för avhänging på hatthylla. Ljusinsläpp via spaltfönster bredvid ytterdörren. Röd tegelsten på golvet, vitmålade betongväggar och vitmålat tak.

   HALL

   Efter entrén öppnar sig en välkomnade, möblerbar hall. Röd tegelsten på golvet, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak.

   VARDAGSRUM

   Ett magnifikt vardagsrum om 60 kvm med stora fönsterpartier i söderläge. Utgång till uteplats och vidare ut i trädgården. En rogivande utsikt över Torhamnsfjärden och vidare bort mot Torhamns udde. Stor, vacker murad öppen spis i rött tegel, en detalj som återkommer ibland annat golvet i entré och hall men även i karmar kring dörröppningar. Utgång till uteplats via dubbla dörrar. Rummets storlek möjliggör fler sittplatser umgänge. Parkettgolv, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak.

   MATRUM

   Stor matplats i direkt anslutning till köket. Fönster i öster och en trevlig kontakt med såväl trädgård som utsikten över skärgården genom delar av vardagsrummet. Rummets storlek möjliggör ytterligare möbler. Parkettgolv, vitmålad väv och vitmålat tak.

   KÖK

   Ljust och härligt kök med mycket förvaring i över och underskåp. Stora arbets- och avställningsytor. Ljusinsläpp från fönster ovanför diskbänk och via den öppna planlösningen till matrummet med de hängande överskåp och serveringsdisken. Vita köksstommar, vita skåp- och lådfronter. Diskbänk i rostfritt, avställningsytor i stamlimmad ek och vit mosaik på stänkytor. Spis med glashäll, vägghängd spisfläkt på vägg klädd med svart kakel, inbyggnadsugn, kyl, frys och diskmaskin. Grå- vitrutig matta på golvet, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak.

   MATSAL

   Matsal med plats för 8 – 12 gäster. Stora fönsterpartier mot trädgården. Parkett på golvet, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak. Rummets storlek möjliggör ytterligare möbler.

   ARBETS- / SOVRUM

   Parkettgolv, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak. 2 platsbyggda garderober. Utgång till pergolan.

   WC

   Wc, handfat, badrumsspegel och fast belysning på väggen. Vädringsfönster. Grå klinker på golvet, vitt kakel i brösthöjd och i övrigt vitmålade väggar och vitmålat tak.

   ÖVRE PLAN

   Ett mer privat våning med 5 stora sovrum där 4 sovrum har utgång till vädringsbalkong med utskikt över havet. Samtliga sovrum har utsikt över skärgården. 2 badrum.

   HALL

   Ett takfönster skänker hallen ett fint ljus! En inbyggd garderob. Parkettgolv, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak.

   SOVRUM 1

   Sovrum om ca 14 kvm. Parkettgolv, ljus tapet på väggarna och vitmålat tak. 2 platsbyggda garderober. Utgång till vädringsbalkong.

   SOVRUM 2

   Sovrum om ca 11 kvm. Parkettgolv, fondväg med originaltapet från -59 med skärgårdsmotiv i övrigt grå tapet på väggarna och vitmålat tak. 3 inbyggda garderober med överskåp.

   SOVRUM 3

   Sovrum om ca 15 kvm. Parkettgolv, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak. Fönster i öster och glasinfattad balkongdörr i söder gör rummet ljus och luftigt. 3 inbyggda garderober med överskåp.

   SOVRUM 4

   Sovrum om ca 20 kvm. Ett sov som väl rymmer ytterligare möbler. Utgång till vädringsbalkong. 8 inbyggda garderober med överskåp. Parkettgolv, vitmålad väv på väggarna och vitmålat tak.

   SOVRUM 5

   Sovrum om ca 15 kvm. Utgång till vädringsbalkong. 3 inbyggda garderober med överskåp. Parkettgolv, ljus tapet på väggarna och vitmålat tak.

   BADRUM 1

   Badkar, wc, handfatskommod med vitt porslin och vitt underskåp, badrumsspegel, fast belysning och handdukstork. Vädringsfönster. Grön melerad klinker på golvet, grön melerad kakel i brösthöjd och i övrigt vitt kakel på väggarna och vitmålat tak.

   BADRUM 2

   Duschplats i kabin, wc handfat i vitt porslin, badrumsspegel med fast belysning. 2 platsbyggda garderober, vädringsfönster. Beige klinker på golvet, ljust kakel på väggarna och vitmålat tak.

   KÄLLARVÅNING

   Vitmålad trapphall med grå klinker på golvet.

   TVÄTTSTUGA

   Tvättstuga med plats för hängtorkning. Tvättho med underskåp. Tvättmaskin och torktumlare. Grå klinker på golvet och vitmålade väggar och tak.

   PANNRUM

   I pannrummet står bostadens vattenanläggning.

   FÖRRÅD

   Stort förrådsutrymme.

   VERKSTADSDEL

   Stor verkstad med trapp till trädgård på husets entrésida. Gråmålat golv och vitmålade väggar och tak.

   Uteplats/Balkong

   Vid husets entré finns en stenlagd uteplats om ca 100 kvm. Stenlagd uteplats utmed hela husets långsida tillika södersida. Stenlagd innergård om ca 130 kvm med vitmålade väggar i tegel. I "rummet" finns träd och planteringar. Brygga vid båthuset om ca 50 kvm.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   2 plan med källare

   Byggår

   1959

   Boarea

   260m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Biarea

   90m2

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd den 2020-09-01
   Energiklass:
   Energiprestanda: 34 kWh/m2 och år
   Energiprestanda Primärenergital: 66 kWh/m2 och år

   Fasad

   Tegel

   Stomme

   Betong / trä

   Fönster

   3 glas

   Bjälklag

   Betong / trä

   Utvändigt plåtarbete

   Målad galvaniserad plåt

   Grundmur

   Betong

   Tak

   Plåt

   Grundläggning

   Betongsula

   Uppvärmning

   Vattenburen värme i radiatorer, bergvärme

   Ventilation

   Självdrag

   Renoveringar

   1996 Bryggan 1997 Uterum vägg, badrum 2001 Dränering grunden 2002 Dammen 2003 Bergvärme 2012 Nytt tak, förhöjda takstolar 2015 Fönsterbyte 2016 Ommålning 2017 Nytt räcke övre plan 2020 Gäststuga

   TV

   Via ADSL

   Bredband

   Via ADSL

   Övriga byggnader

   GARAGE Vidbyggt, isolerat enbilsgarage. GARAGE a GÄSTHUS Gästhus om ca 40 kvm med självhushåll. Altan delvis under tak i öster- och söderläge. Stort allrum med plats för sittgrupp och matplats. Stora fönsterpartier med utsikt över skärgården. Kök med förvaring i över- och underskåp. Spis, diskho i rosfritt och avställningsytor i ljus laminat och ljust kakel på stänkytor. Sovrum med plats för våningssäng alt dubbelsäng. Duschrum med duschplats bakom draperi, förbränningstoalett, handfat, badrumsskåp med spegel och fast belysning. Ljus plastmatta på golv och väggar. Vädringsfönster. Bostaden har genomgående parkettgolv, ljusa tapeter och vitmålade väggar och vitmålad panel i taket. GÄSTSTUGA Isolerad gäststuga om ca 10 kvm. El finns indraget. SJÖBOD Sjöbod med bastu, enklare köksinredning och matplats vid stora fönsterpartier mot havet. I den stora bryggans förläning finns möjlighet till flera förtöjningsplatser. Vid yttre bryggan är det "segelbåtsdjup". LEKSTUGA

   Fastighetsbeteckning

   Maren 1:10

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   12 185m2

   Övrigt om tomt

   En tillgänglig strandlinje om ca 250 meter med bland annat egen sandstrand, stensättningar och mjukt sluttande badvänliga klippor ut i havet. Stor brygga vid båthuset med förtöjningsmöjligheter. Flera grill- och sittplatser. Tomten i övrigt bjuder på lättskött naturtomt med låg vegetation av gräs, barr- och lövträd, öppna plana gräsytor och en stor damm med näckrosor. Finns gör även många fina planteringar på rot och i rabatter.

   Vatten/avlopp

   Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Vattenprov finns att läsa under "fliken" dokument.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Karlskrona Ytterön GA:2 ändamål: Vägar

   Torhamn

   Allmänt om området

   Torhamn ligger längst ut i sydöstligaste hörnet av inte bara Blekinge utan hela Sverige. Orten hette fram till 1898 Torrum.

   Kommunikation

   Skärgårdsbåten Ungskär avgår med turer varje dag under hela året i östra skärgården. Sommartid finns möjligheten att åka till bland annat Karlskrona med täta turer och vidare i de västra delen av skärgården. Bussförbindelse till Jämjö och Karlskrona.

   Tjänster i området

   Gästhamn i Torhamn vid charmig småbåtshamn och sommarcafé, belägen nordväst om Torhamns udde. Det finns en fin barnvänlig badplats ca. 50 m från hamnen vid Pettersvik. Promenadavstånd till mataffär och pizzeria. Fina naturområden, fågelstation samt hällristning att besöka.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Yttre Park 7, Torhamn

   Kommun: Karlskrona

   Område: Torhamn

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 13 500 000 kr

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 3 519 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 1 869 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 1 650 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 5 st om totalt 585 000 kr

   Driftkostnad: 38 422 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elförbrukning: 16 985 kWh/år

   Elkostnad: 27 936 kr/år

   Vatten & avlopp: 1 400 kr/år

   Sotning: 465 kr/år

   Samfällighet: 150 kr/år

   Renhållning: 1 692 kr/år

   Försäkring: 6 779 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr (totalt 46 771 kr)

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Karlskrona

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Stortorget 10 i Karlskrona, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Karlskrona!

   Läs mer

   Bobutiken i Karlskrona

   Hitta din mäklare i Karlskrona

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder