Sjögattu 43, Tällberg

7 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Laknäs 18:32

Adress

Sjögattu 43 - Tällberg

Kommun

Leksand

Typ

1 plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

2014

Boarea

153m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

50m2

Tomtarea

2 955m2 - Friköpt

Rum

4 rok varav 2-3 sovrum

Område

Tällberg

Utgångspris

7 950 000 kr

51 961 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Exklusiv nybyggd 1-plansvilla med kringbyggd gård och sjönära läge i Tällberg

  Med ett av Tällbergs absolut bästa läge med vy ut över Siljan ges här ett enastående tillfälle att förvärva denna moderna och väl påkostade villa på Sjögattu 43! Förverkliga din bostadsdröm att bo i mysiga Tällberg i denna inbjudande villa med stilrena detaljer, trivsam planlösning och ett unikt läge utöver det vanliga där varje årstid framstår som en tavla genom kökets fönsterparti mot sjön. Villan rymmer 4 rum varav 2-3 sovrum och stort vardagsrum med ryggåstak och värmande braskamin. Väl utrustat och påkostat kök från Lidhults. Rymligt med matplats, stort skafferi och köksö. Två helkaklade badrum varav ett med bubbelbadkar. Bergvärme ger god drift. Kommunalt vatten och avlopp. Fint gästboende om ett rum med köks-del och helkaklat badrum med dusch. I samma byggnad finns ytterligare två isolerade rum som idag används som förråd och hobbyrum men kan naturligtvis även användas för gäster. Även här är det vattenburen golvvärme genom bergvärmen. Prunkande trädgård med insynsskyddad och kringbyggd innergård. Här finns det fina orangeriet från Classicum, som används både som växthus och uterum. Nedanför huset finns Tällbergs fina bad med sandstrand och båtmarina på badrocksavstånd. Välkomna att lämna ert intresse redan nu! Njut av mysiga promenader, båtliv och kultur i Tällberg. Kort promenadavstånd till allt utbud av restauranger, hotell och andra evenemang. I byn finns fina småbutiker, livsmedelsbutik och genom järnvägsstationen så är det bra kommunikation ut vidare i landet och världen. Tällbergs skola erbjuder klass F-6. Närhet till både Leksand och Rättvik där ett större utbud av butiker och service finns. Bra pendelavstånd till större närliggande orter som Mora, Falun och Borlänge. Välkommen att kontakta oss för en visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Allmänt interiör

  Genomgående vattenburen golvvärme. Tarketts trägolv (hårdvaxoljade) i alla rum utom hall och våtrummen som har klinkade golv. Lugnt intryck med en sober färgskala i grått och vitt. I alla rum finns termostater för att anpassa temperaturen efter allas önskemål.

  Entréhall

  Välkomnande och ljus entréhall med plats att hänga av ytterkläder. Klinkers och pärlspontspanel/grå tapet. Direkt till höger finns det mindre badrummet.

  Badrum

  Helkaklat badrum med dusch, wc, kommod med handfat och handdukstork. Vitt klinkergolv och kaklade väggar.

  Vardagsrum

  Trevligt allrum med värmande braskamin för extra komfort. Rummet har ljus och rymd, delvis genom ett större fönsterparti och en glasad altandörr samt generös takhöjd. Gott om plats för större soffgrupp och tv-bänk. Öppen planlösning mot det fina köket och hallen. Ekparkett och ljusa väggar. Spotlights i tak.

  Kök

  Mycket fint och klassiskt kök i lantlig stil. Köket är rymligt och har bra arbetsytor, gott om förvaring och ett skafferi. Gott om plats att umgås för här finns plats för större matgrupp och så finns det plats för "skönt häng" vid köksön. Utgång till altan och trädgård. Platsbyggt Lidhultskök med vit köksinredning och arbetsbänkar i carrara-marmor och massiv ek. Maskinell utrustning i rostfritt, utrustning: induktionshäll och köksfläkt från Tovenco, integrerad diskmaskin, kyl och frys, inbyggd ugn (varmluft) och mikro. Ekparkett, vitmålad pärlspont/grå tapet och spotlights i taket. De flesta lamporna är dimbara.

  Tvättstuga med groventré

  Tvättstuga med bra arbetsbänk och skåpförvaring. Tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även värmepumpen. Praktisk och rymlig klädkammare, perfekt att kunna hänga av sig träningskläder och blöta skor direkt via groventrén. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

  Sovrum 1 med walk-in-closet

  Master bedroom med "walk in closet". Rummet har plats för dubbelsäng och altandörr ut till uteplats och trädgården. Klädkammaren är ljus och rymlig med fönster. Fast inredning med öppna garderober. Bra förvaring med både klädstänger och flera hyllplan. Ekparkett och grå tapet.

  Sovrum 2

  Mindre sovrum med ekparkett och ljusgrå tapet.

  Bibliotek (alt sovrum 3)

  I dagsläget används denna del av huset som ett litet bibliotek, möblerat med sköna fåtöljer för en lugn stund. Här finns möjlighet att sätta upp vägg för att inreda ytterligare ett sovrum om behov finns. Ekparkett och ljusgrå tapet.

  Badrum

  Stort, lyxigt badrum badrum med både badkar och dusch. Badrummet är helkaklat med vitt/svart klinker och vitt kakel. Badkaret är ett rymligt hörnbadkar med bubbelbad, takdusch med vikväggar, wc, tvättställskommod med över- och underskåp samt handdukstork. Spotlights och dioder (stjärnhimmel över badet).

  Tomt

  Mycket fin tomt med grusad infart och stenläggning vid entrén. Stenlagda gångar genom trädgården till den insynsskyddade innergården. Fina planteringar med diverse perenna växter. I del av trädgården finns planteringar i pallkragar och bärbuskar (vinbär, krusbär, hallon och rabarber). Robotklipparen håller gräsmattan i trim. Trädgården är anlagd av Millamollis i Tällberg.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fristående, varmbonad byggnad med tre rum på innergården: Uppvärmning genom bergvärme (golvvärme) i hela byggnaden. Här finns ett fint gästboende om 1 rum med liten köksdel. Liksom i huvudbyggnaden är det även här en ekparkett och ljusa väggar. I köksdelen finns arbetsbänk med ho och mindre spishäll, fläkt och kylskåp. Helkaklat badrum med dusch. Utöver gästboendet finns ytterligare två varmbonade rum som i dagsläget används som förråd och hobbyrum. Förråd - oisolerat förråd för trädgårdsredskap, gräsklippare mm.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2014

  Uppvärmning

  Bergvärme (vattenburen golvvärme)

  Bredband

  Fiber

  Uteplats/Balkong

  På den insynsskyddade innergården finns stenlagd uteplats och ett fint orangeri från Classicum. Orangeriet ligger i del av tomten som har kvällssol och används både som växthus och uterum. Njutbar utsikt över Siljans vattenspegel.

  Bilplats

  Grusad infart med parkering. Två rödmålade trästolpar med eluttag för motorvärmare.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-2404.3 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-3164.1 Last: Officialservitut Väg, 2029-2404.2 Förmån: Officialservitut Väg, 2029-2404.1 Planbestämmelser: Detaljplan (2004-06-17)

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  38 292 kr/år

  Försäkring:

  5 661 kr/år

  Elkostnad:

  22 387 kr/år

  Vatten/avlopp:

  7 661 kr/år

  Renhållning:

  2 200 kr/år

  Sotning:

  383 kr/år

  Total driftkostnad:

  38 292 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (38 292 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Likaså ingår energiskatt och fasta kostnader för elnät via Dala Energi. Fördelning Dala Kraft 9 024 kr/år, Dala Energi 13 363 kr/år. Förbrukning i kWh är 14 427/år. Gäststugan och varmbonade förråden är uppvärmda året runt.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 2 178 750 kr

  Taxeringsvärde:

  3 743 000 kr varav mark 1 357 000 kr

  Värdeår:

  2014

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2014

  Tomtarea:

  2 955m2

  Grund:

  Platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Lertegel

  Plåtarbete:

  Galvaniserad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  F-vent

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme (vattenburen golvvärme)

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Övrigt:

  Vacker murad skorsten och fina ytterdörrar från Leksandsdörren ger ett genuint intryck även på en nyare villa. Manuella markiser finns i kök och vardagsrum. Fin fasadbelysning och flera uttag runt om.

  Energideklaration

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-11-02

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor