Sjögattu 43, Tällberg

Exklusiv nybyggd 1-plansvilla med kringbyggd gård och sjönära läge i Tällberg

Utgångspris

7 950 000 kr

Friliggande villa Tällberg

Rum: 4 rok varav 2-3 sovrum

Typ: 1 plan

Byggår: 2014

Boarea: 153 m2 Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea: 50 m2

Tomtarea: 2 955m2

Med ett av Tällbergs absolut bästa läge med vy ut över Siljan ges här ett enastående tillfälle att förvärva denna moderna och väl påkostade villa på Sjögattu 43! Förverkliga din bostadsdröm att bo i mysiga Tällberg i denna inbjudande villa med stilrena detaljer, trivsam planlösning och ett unikt läge utöver det vanliga där varje årstid framstår som en tavla genom kökets fönsterparti mot sjön. Villan rymmer 4 rum varav 2-3 sovrum och stort vardagsrum med ryggåstak och värmande braskamin. Väl utrustat och påkostat kök från Lidhults. Rymligt med matplats, stort skafferi och köksö. Två helkaklade badrum varav ett med bubbelbadkar. Bergvärme ger god drift. Kommunalt vatten och avlopp. Fint gästboende om ett rum med köks-del och helkaklat badrum med dusch. I samma byggnad finns ytterligare två isolerade rum som idag används som förråd och hobbyrum men kan naturligtvis även användas för gäster. Även här är det vattenburen golvvärme genom bergvärmen. Prunkande trädgård med insynsskyddad och kringbyggd innergård. Här finns det fina orangeriet från Classicum, som används både som växthus och uterum. Nedanför huset finns Tällbergs fina bad med sandstrand och båtmarina på badrocksavstånd. Välkomna att lämna ert intresse redan nu! Njut av mysiga promenader, båtliv och kultur i Tällberg. Kort promenadavstånd till allt utbud av restauranger, hotell och andra evenemang. I byn finns fina småbutiker, livsmedelsbutik och genom järnvägsstationen så är det bra kommunikation ut vidare i landet och världen. Tällbergs skola erbjuder klass F-6. Närhet till både Leksand och Rättvik där ett större utbud av butiker och service finns. Bra pendelavstånd till större närliggande orter som Mora, Falun och Borlänge. Välkommen att kontakta oss för en visning!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Liselotte Mattsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 072-243 70 30

  liselotte.mattsson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Michaela Fahlcrantz

  Mäklarassistent

  Mobil: 072-243 70 40

  michaela.fahlcrantz@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Allmänt interiör

  Genomgående vattenburen golvvärme. Tarketts trägolv (hårdvaxoljade) i alla rum utom hall och våtrummen som har klinkade golv. Lugnt intryck med en sober färgskala i grått och vitt. I alla rum finns termostater för att anpassa temperaturen efter allas önskemål.

  Entréhall

  Välkomnande och ljus entréhall med plats att hänga av ytterkläder. Klinkers och pärlspontspanel/grå tapet. Direkt till höger finns det mindre badrummet.

  Badrum

  Helkaklat badrum med dusch, wc, kommod med handfat och handdukstork. Vitt klinkergolv och kaklade väggar.

  Vardagsrum

  Trevligt allrum med värmande braskamin för extra komfort. Rummet har ljus och rymd, delvis genom ett större fönsterparti och en glasad altandörr samt generös takhöjd. Gott om plats för större soffgrupp och tv-bänk. Öppen planlösning mot det fina köket och hallen. Ekparkett och ljusa väggar. Spotlights i tak.

  Kök

  Mycket fint och klassiskt kök i lantlig stil. Köket är rymligt och har bra arbetsytor, gott om förvaring och ett skafferi. Gott om plats att umgås för här finns plats för större matgrupp och så finns det plats för "skönt häng" vid köksön. Utgång till altan och trädgård. Platsbyggt Lidhultskök med vit köksinredning och arbetsbänkar i carrara-marmor och massiv ek. Maskinell utrustning i rostfritt, utrustning: induktionshäll och köksfläkt från Tovenco, integrerad diskmaskin, kyl och frys, inbyggd ugn (varmluft) och mikro. Ekparkett, vitmålad pärlspont/grå tapet och spotlights i taket. De flesta lamporna är dimbara.

  Tvättstuga med groventré

  Tvättstuga med bra arbetsbänk och skåpförvaring. Tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även värmepumpen. Praktisk och rymlig klädkammare, perfekt att kunna hänga av sig träningskläder och blöta skor direkt via groventrén. Ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar.

  Sovrum 1 med walk-in-closet

  Master bedroom med "walk in closet". Rummet har plats för dubbelsäng och altandörr ut till uteplats och trädgården. Klädkammaren är ljus och rymlig med fönster. Fast inredning med öppna garderober. Bra förvaring med både klädstänger och flera hyllplan. Ekparkett och grå tapet.

  Sovrum 2

  Mindre sovrum med ekparkett och ljusgrå tapet.

  Bibliotek (alt sovrum 3)

  I dagsläget används denna del av huset som ett litet bibliotek, möblerat med sköna fåtöljer för en lugn stund. Här finns möjlighet att sätta upp vägg för att inreda ytterligare ett sovrum om behov finns. Ekparkett och ljusgrå tapet.

  Badrum

  Stort, lyxigt badrum badrum med både badkar och dusch. Badrummet är helkaklat med vitt/svart klinker och vitt kakel. Badkaret är ett rymligt hörnbadkar med bubbelbad, takdusch med vikväggar, wc, tvättställskommod med över- och underskåp samt handdukstork. Spotlights och dioder (stjärnhimmel över badet).

  Uteplats/Balkong

  På den insynsskyddade innergården finns stenlagd uteplats och ett fint orangeri från Classicum. Orangeriet ligger i del av tomten som har kvällssol och används både som växthus och uterum. Njutbar utsikt över Siljans vattenspegel.

  Byggnad

  Byggnadstyp

  1 plan

  Byggår

  2014

  Rum

  4 rok varav 2-3 sovrum

  Boarea

  153m2

  Biarea

  50m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Energideklaration:

  Energideklarationen är utförd den 2018-11-02

  Bredband

  Fiber

  Övrigt

  Vacker murad skorsten och fina ytterdörrar från Leksandsdörren ger ett genuint intryck även på en nyare villa. Manuella markiser finns i kök och vardagsrum. Fin fasadbelysning och flera uttag runt om.

  Övriga byggnader

  Fristående, varmbonad byggnad med tre rum på innergården: Uppvärmning genom bergvärme (golvvärme) i hela byggnaden. Här finns ett fint gästboende om 1 rum med liten köksdel. Liksom i huvudbyggnaden är det även här en ekparkett och ljusa väggar. I köksdelen finns arbetsbänk med ho och mindre spishäll, fläkt och kylskåp. Helkaklat badrum med dusch. Utöver gästboendet finns ytterligare två varmbonade rum som i dagsläget används som förråd och hobbyrum. Förråd - oisolerat förråd för trädgårdsredskap, gräsklippare mm.

  Fastighetsbeteckning

  Laknäs 18:32

  Allmänt om fastigheten

  Tomtarea

  2 955m2

  Övrigt om tomt

  Mycket fin tomt med grusad infart och stenläggning vid entrén. Stenlagda gångar genom trädgården till den insynsskyddade innergården. Fina planteringar med diverse perenna växter. I del av trädgården finns planteringar i pallkragar och bärbuskar (vinbär, krusbär, hallon och rabarber). Robotklipparen håller gräsmattan i trim. Trädgården är anlagd av Millamollis i Tällberg.

  Vatten/avlopp

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Parkering

  Grusad infart med parkering. Två rödmålade trästolpar med eluttag för motorvärmare.

  Servitut och andra rättigheter

  Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-2404.3 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-3164.1 Last: Officialservitut Väg, 2029-2404.2 Förmån: Officialservitut Väg, 2029-2404.1

  Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-2404.3 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2029-3164.1 Last: Officialservitut Väg, 2029-2404.2

  Planbestämmelser

  Detaljplan (2004-06-17)

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Sjögattu 43, Tällberg

  Kommun: Leksand

  Område: Tällberg

  Församling: Leksand

  Möjligt tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

  Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 7 950 000 kr

  Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde: 3 743 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 2 386 000 kr

  Taxeringsvärde för mark: 1 357 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 4 st om totalt 2 178 750 kr

  Driftkostnad: 38 292 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 22 387 kr/år

  Vatten & avlopp: 7 661 kr/år

  Sotning: 383 kr/år

  Renhållning: 2 200 kr/år

  Försäkring: 5 661 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 0 kr/år

  Kommentar till driftkostnad: I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Likaså ingår energiskatt och fasta kostnader för elnät via Dala Energi. Fördelning Dala Kraft 9 024 kr/år, Dala Energi 13 363 kr/år. Förbrukning i kWh är 14 427/år. Gäststugan och varmbonade förråden är uppvärmda året runt.

  Antal personer i hushållet: 2 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Leksand

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder