Kråkshult 6, Mariannelund

850 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Kråkshult 8:2

  Adress

  Kråkshult 6 - Mariannelund

  Kommun

  Eksjö

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1880

  Boarea

  160m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  160m2

  Tomtarea

  1 873m2 - Friköpt

  Rum

  11 rok varav 6-7 sovrum

  Område

  Mariannelund

  Utgångspris

  850 000 kr

  5 312 kr/m2

  Välkommen till Kråkshultsskola, en ståtlig byggnad med stor potential, som från början huserade skola och bageri mitt i byns centrum vid kyrkan. Huset ligger i lantlig miljö med vacker utsikt över hagarna och skogsmark bakom huset. I byggnaden finns idag ett plan som bostad och det andra med verksamhet att ta vid och utveckla. Huset har en speciell känsla med högt i tak, fönster åt alla väderstreck, kakelugn och de stora rummen ger en planlösning med mycket rymd.

  Ansvarig mäklare

  Björn Stridh

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-510 04 92

  bjorn.stridh@lansfast.se Läs mer om Björn

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Övre plan, bostad

  Hall med plastmatta och förråd under snedtak. Sovrum med laminatgolv och utgång till balkong. Mindre sovrum med plastmatta. Kök med plastmatta och ljusgula skåpsluckor, utrustat med spis, fläkt, kyl, liten frys och tvättmaskin. Skafferi under snedtak. Vardagsrum med trägolv och kakelugn. Förråd under snedtak. Sovrum med laminatgolv och garderober. Allrum med plastmatta och två klädkammare. Badrum med våtrumsmatta, utrustat med dusch, fläkt, handfat, handdukstork och toalett.

  Nedre plan, verksamhet

  Butik med laminatgolv. Samlingsrum/Skolsal med laminatgolv. Sovrum med laminatgolv. Sovrum med laminatgolv. Pentry med klinkergolv utrustat med diskbänk och kyl. Utrymme med tvättmaskin (möjlig dusch). Butik/skolsal med laminatgolv, utgång till altan. Förråd med tvättvask. Wc med klinkergolv, utrustat med handfat och toalett. Allrum med laminatgolv. Förråd. Duschrum med klinkergolv och halvkaklade väggar, utrustat med badkar, handfat och fläkt. Förråd. Verkstad med plastmatta, här finns jordvärmepump (urkopplad) och varmvattenberedare.

  Tomt

  Trädgårdstomt med en del fruktträd och odlingsland.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Växthus.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1880

  Målat utvändigt.

  Uppvärmning

  3 st Luft/luftvärmepumpar, eldstäder och radiator

  Uteplats/Balkong

  Balkong på framsidan och en skyddad uppbyggd altan på baksidan.

  Bilplats

  Parkeringsplatser på framsidan.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Eksjö Fågelhult GA:2 Last: Avtalsservitut: Område Mm, 06-IM3-92/6915.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0686-70.1

  Övrigt

  Friskrivningsklausul kommer att finnas med i ett köpekontrakt.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  3585 kr / år

  Driftkostnad:

  29 276 kr/år

  Uppvärmning:

  17 100 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 031 kr/år

  Renhållning:

  2 145 kr/år

  Övrigt:

  5 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  29 276 kr/år

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  Kostnaden för uppvärmning avser även hushållsel. Driftskostnaderna bygger på nuvarande ägares förbrukning. Övrigt avser ved och gasol.

  Pantbrev:

  1 st om totalt 247 000 kr

  Taxeringsvärde:

  478 000 kr varav mark 151 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1880

  Tomtarea:

  1 873m2

  Grund:

  Torpargrund och delvis källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Plåtarbete:

  Lackad plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  3 st Luft/luftvärmepumpar, eldstäder och radiator

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  Målat utvändigt.

  Övrigt:

  Sotat 170829, därefter egen sotning. Jordvärmeanläggning ca 20 år, urkopplad, uppsäkring till 25 ampere behövs.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor