Smålandsvägen 34B, Vendelsö

Representativ arkitektritad villa med sjötomt!

Som utgångspris

9 000 000 kr

Friliggande villa Vendelsö

Rum: 5 rok varav 3 sovrum

Typ: 1 ½ plan med snedtak

Byggår: 2006

Boarea: 180 m2 Faktisk uppmätning enl SS 21054:2009

Biarea: 32 m2

Tomtarea: 1 556m2

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

- Fantastisk sjötomt invid Drevviken - Arkitektritad villa utöver det vanliga - Egen badbrygga och vedeldad bastu - Ca 6 meter i takhöjd - Väl tilltagna sällskapsytor - Stort dubbelgarage - Barnvänlig och plan trädgårdstomt - Möjlighet att skapa fler sovrum - Stor altan med spabad och utekök Varmt välkommen till denna lyxiga arkitektritade strandfastighet invid populära Drevviken! Här uppfylls de yttersta drömmarna vi har kring vår bostad. Det är synnerligen tydligt att arkitektens fokus har legat på det bästa livet har att erbjuda och stor vikt har lagts vid att kunna erbjuda det bästa gällande socialt umgänge, rymd, ljus och utsikt utan några kompromisser. Hela bostaden karaktäriseras av en öppen planlösning, hög standard, genomtänkta lösningar och kvalité. Generösa ytor och rymd med en boarea om 180 kvm och total golvyta om hela 224 kvm (Atemp). Hela året njuter man av strandtomten som erbjuder allt från bad och båtliv till skridskor och vinterlekar. I närheten finns Krokodilbadet för hela familjen, på kort avstånd med buss eller bil finns även Haninge C och Tyresö C med mycket god närservice, golfbanor, skärgårdsliv, shopping och mataffärer. För barnfamiljen finns både skolor och förskolor på behändigt avstånd.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Erik Sandh

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0706-74 34 44

  erik.sandh@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Hall

  Via dubbeldörrar nås bostadens hall med gott om förvaring i skjutdörrsgarderob längs ena väggen. Redan här får man en vy över det rymd och ljus som sedan erbjuds i vardagsrummet. I taket sitter infällda spotlights, väggarna är ljusmålade och under det grå klinkergolvet ligger vattenburen golvvärme som löper vidare genom hela entréplanet.

  Vardagsrum

  Så snart man passerat hallen och nått vardagsrummet slås man med häpnad. Både över takhöjden om ca 6 meter, de stora fönsterpartierna och inte minst av den fantastiska utsikten över Drevvikens glittrande vatten. Det räcker för att få även den mest kräsne spekulanten att dra på smilbanden. Till vänster löper den platsmurade öppna spisen som designats både för att hålla värmen länge och på ett snyggt sätt ge plats åt veden. Till höger ligger köket och matplatsen som tillsammans med vardagsrummet skapar en härlig öppen planlösning ritad för att inbjuda till trevliga sociala sammankomster såsom middagar och fester för släkt och vänner. Utgång finns från rummet till den trevliga altanen som vetter mot den egna bryggan och vattnet. Väggarna målade i ljusa nyanser och golvet utgörs av en tvåstavsparkett i ek.

  Kök

  Köket är väl genomtänkt där matlagning och mingel kan ske med vattnet som fond. Köksön ger en naturlig plats att umgås på och inrymmer både spishäll och vask för att undvika att kocken står med ryggen mot utsikten. Både luckor och bänkskivor är i körsbär vilket samspelar fint med de målade väggarna i ljusgrön nyans. Invid fönstret finns matplatsen delvis avskiljd från vardagsrummet. Här finns gott om plats för 8 personer. Även från matplatsen finns utgång till altanen på husets sjösida.

  Sovrum 1/Master bedroom

  Intill vardagsrummet ligger det största sovrummet. Här somnar och vaknar man till samma hänförande utsikt mot vattnet och når altanen direkt från rummet. Rummet har plats för stor dubbelsäng och mitt emot fönsterpartiet finns garderober med skjutdörrar längs hela väggen.

  Sovrum 2/Kontor

  Perfekt sovrum eller kontor. Har både plats för större säng och ytterligare möblemang såsom skrivbord, bokhyllor eller garderober.

  Sovrum 3/Gästrum

  Stort sovrum som i dagsläget fungerar som ett lyxigt gästrum. Garderob med skjutdörrar rymmer det mesta och lite till. Mitt emot rummet finns även ett gästbadrum för den som vill kunna erbjuda sina gäster det lilla extra.

  Badrum 1/Gästbadrum

  Smakfullt badrum med grå klinker och vitt kakel. Utrustat med dusch, wc och tvättställ.

  Badrum 2

  Väl tilltaget badrum med kakel och klinker i neutrala toner. Stort bubbelbadkar för två, dusch, wc samt dubbelt tvättställ med tillhörande kommod. Stor spegel med belysning och hylla. Infällda spotlights i taket.

  Tvättstuga/Pannrum/Groventré

  Stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk bänk ovan för att kunna vika tvätt och liknande. Här står även frånluftsvärmepumpen som sköter uppvärmning av hus och varmvatten. En extra varmvattenberedare om 300L finns för att säkerställa att behovet alltid är uppfyllt. Stilrent med mörk klinker och vitt kakel. Via tvättstugan når man garaget.

  Övre plan

  Allrum

  Från första parkett betraktar man här den magnifika utsikten över både vardagsrum, kök och vattnet. Då taket är öppet till nock finns gott om karaktär och invid sidovindarna väldigt bra förvaring. Idag används rummet som tv-rum men önskar man kan man t.ex. dela av rummet och skapa ytterligare ett eller två sovrum om behov för detta finns.

  Tomt

  Stor härlig trädgårdstomt där majoriteten av gräsytor är placerade på huset baksida mot vattnet vilket ger en lugn och avslappnad miljö. Vid infarten till fastigheten har man snyggt och prydligt låtit anlägga marksten med infälld belysning vilken ger plats åt flera bilar.

  Garage

  Det väl tilltagna dubbelgaraget inrymmer utan problem två bilar. Då finns ändå gott om utrymme att arbeta vid arbetsbänken. Golvet är utrustat med golvvärme vilket gör att det är både behagligt och praktiskt att vistas här samt att slask och regn torkar upp snabbt. Stor fjärrstyrd garageport.

  Altan

  Stor härlig altan vänd rakt mot vattnet. Då altanen sträcker sig runt knuten på bägge sidor av huset njuter man här av solen både på morgonen och kvällen. I ena delen av altanen finns ett fint utekök från vilket man såklart kan tillaga middagen med Drevviken i blickfånget. Intill finns ett stort spabad som kan nyttjas året runt och är ett lyxigt inslag för vänner och bekanta som är på besök.

  Bastu och badbrygga

  Precis intill strandkanten ligger badbryggan med ett eget bastuhus. Den vedeldade bastun har ett omklädningsrum/lounge och en bastudel med utsikt över vattnet. Sommar som vintern avslutas med fördel bastubadet med ett dopp i sjön från badbryggan.

  Övrigt

  Enligt taxeringsinformationen är Boarea 165 kvm och Biarea 36 kvm. En uppmätning är gjord som visar 180kvm Boarea och 32 kvm Biarea. Total golvyta som anges om 224kvm baseras på uppmätningens Atemp. Larm kopplat till larmcentral.

  Byggnad

  Byggnadstyp

  1 ½ plan med snedtak

  Byggår

  2006

  Rum

  5 rok varav 3 sovrum

  Boarea

  180m2

  Biarea

  32m2

  Areakälla

  Faktisk uppmätning enl SS 21054:2009

  Energideklaration:

  Energideklarationen är utförd den 2019-10-29
  Energiklass:
  Energiprestanda Primärenergital: 112 kWh/m2 och år

  Fastighetsbeteckning

  Vendelsö 3:1918

  Allmänt om fastigheten

  Tomtarea

  1 556m2

  Vatten/avlopp

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Planbestämmelser

  Detaljplan (2002-11-11)

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Smålandsvägen 34B, Vendelsö

  Kommun: Haninge

  Område: Vendelsö

  Församling: Österhaninge Församling

  Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 9 000 000 kr som utgångspris

  Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

  Taxeringsvärde: 7 054 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 3 959 000 kr

  Taxeringsvärde för mark: 3 095 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 3 st om totalt 3 700 000 kr

  Driftkostnad: 52 370 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Elkostnad: 36 120 kr/år

  Vatten & avlopp: 4 300 kr/år

  Sotning: 550 kr/år

  Renhållning: 2 400 kr/år

  Försäkring: 9 000 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 8 049 kr/år

  Antal personer i hushållet: 2 st

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Haninge

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder