Budgivning pågår

Härön Berget 261, Kyrkesund

13 995 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Härön 1:26

  Adress

  Härön Berget 261 - Kyrkesund

  Kommun

  Tjörn

  Typ

  1 ½ plan

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1864

  Boarea

  210m2

  Areauppgifter enligt säljaren

  Biarea

  8m2

  Tomtarea

  1 408m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 4 sovrum

  Område

  Härön

  Utgångspris

  13 995 000 kr

  66 643 kr/m2

  Bohuslänsk skärgårdsdröm med unikt läge på Härön!

  Välkommen till Härön och Teddegården! På Härön utanför Kyrkesund på Tjörn saluför vi nu dessa två samtaxerade strandfastigheter, Härön 1:26 och 1:50. Fastigheterna är belägna mitt emot färjeläget i Kyrkesund och endast 75 meter från färjeläget på Härön, och besitter både en charm och ett läge som är mycket svårslaget längs den Bohuslänska kusten. Fastigheter av detta slag når sällan den öppna marknaden så detta är verkligen ett unikt tillfälle att bli ägare till en Bohuslänsk skärgårdsdröm! När du kliver innanför tröskeln på huset, som genom åren av öborna kallas för Teddegården, kan man verkligen känna historiens vingslag då stora delar i huset är i originalskick. Utsikten från husets sydsida ut mot sundet är magisk och är i en miljö du sällan tröttnar på oavsett årstid eller väder. Huset som har gått i arv i generationer är nu i behov av renovering och letar därför efter en ny ägare som vill ta tillvara på och uppskattar husets historia och kan se möjligheterna med både boningshuset, sjöboden och bryggan. På fastigheten finns en egen större brygga för djupgående båtar samt en egen liten vik med mindre brygga för bad och fiske. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Johan Sandsten, 0706-519130 för intresseanmälan och mer information. Historia Huset som med anor från slutet av 1700-talet uppfördes i sin nuvarande skepnad år 1864 av handlare Johan Wedberg, och anses vara öns numera äldsta hus och har alltjämt sedan 100 år tillbaka närmast intakt interiör. Boningshuset har tre kakelugnar, var av en från 1700-talet, vidare både vedspis och bakugn. I huset har bedrivits handel, bageri, brännvinsförsäljning och karamellkokning. Vid bryggan har stora skepp lastat och lossat spannmål.

  Ansvarig mäklare

  Johan Sandsten

  Reg. Fastighetsmäklare

  0706-51 91 30

  johan.sandsten@lansfast.se Läs mer om Johan

  Alla bilder

  Planritning

  Planritning bottenplan

  Planritning övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Boningshuset

  Huset på Härön besitter en charm av sällan skådat slag! Känslan är att tiden i stort sett stått stilla sedan början av 1900-talet och är av den anledningen också i behov av renovering. Ytorna i huset är fördelade på en stor och rymlig hall där du in till vänster hittar köket med både vedspis och bakugn. Innanför köket finns en stor och rymlig matsal. Övriga ytor i huset är fördelade på 4 stora sovrum, ateljé och snickarverkstad. Det är havsutsikt från samtliga fönster i huset utom ett. På fastigheten finns dessutom en stor sjöbod med en större brygga, samt en egen liten insynsskyddad vik för sol, fiske och bad med en mindre brygga och direktkontakt till sundet och de vackra vyerna ut över havet. Toalettbestyr sköter du på utedasset som har vattentoalett samt handfat med både varm och kallvatten.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  På fastigheten finns även en sjöbod.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1864

  Uppvärmning

  El

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Tjörn Härön GA:13, Samfällighet: Tjörn Härön S:1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1419-1324.1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1969-02-10)

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  24 520 kr/år

  Försäkring:

  4 761 kr/år

  Uppvärmning:

  15 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  1 200 kr/år

  Renhållning:

  2 899 kr/år

  Samfällighet:

  660 kr/år

  Total driftkostnad:

  24 520 kr/år

  Kommentar:

  Uppvärmningskostnaden är uppskattad av säljaren där även hushållsel ingår.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 258 000 kr

  Taxeringsvärde:

  5 871 000 kr varav mark 5 000 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1864

  Tomtarea:

  1 408m2

  Grund:

  Delvis källare

  Grundmur:

  Granitgrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  El

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten och kommunalt avlopp

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor