Hoppa till sidinnehåll

Louise Hjorth

Välkomna in till Louise. Ett hem med den perfekta kombinationen av elegans, lyx och värme. Här får vi lära känna en power-kvinna som både inspirerar med hennes väg till framgång och berör med hennes tuffa historia.

Vi ringer på utanför den stora trädörren vid Östermalmstorg men får inget svar. Istället kommer någon bakom oss med en bukett tulpaner i handen. Det är Louise. Med ett stort leende på läpparna säger hon ”jag var tvungen att springa och köpa nya blommor, tulpanerna jag hade hemma var inte tillräckligt fina”. Det här beskriver Louise på pricken, en perfektionist med så mycket värme att det fyller ett helt rum.

Louise Hjorth

Louise Hjorth

Digital kreatör & inredningsdesigner
Vilka bor här?
Jag bor här tillsammans med min man Anders och våra barn Adele och Alessio.
Var bor ni?
Östermalm.
Hur stor är er bostad?
En 4,5 rum och kök, 115 kvm med 3,40 m i takhöjd.
När flyttade ni hit?
2015.

Antingen så har man det eller så har man det inte

Inredning har alltid fallit sig naturligt för Louise och hon har aldrig utbildat sig inom området. Som hon själv säger ”antingen så har man det eller så har man det inte”.

Det var inte bara Louise som visste att hon skulle jobba med detta i framtiden, utan en spådam i Stockholm visste precis vad som väntade henne. En dag för många år sedan när Louise arbetade som skönhetsterapeut, gick Louise och hennes kompis till en spådam i Stockholm. Varpå hon säger att Louise kommer att jobba med något som inte riktigt finns idag och att hon dessutom kommer bli känd. "Jag ser dig i olika magasin och det har med hem och inredning att göra", säger spådamen. 

Louise blir gravid väldigt tätt inpå detta, men tänker att hon nu har tid att tänka på vad hon vill göra. De renoverar lägenheten och hon börjar samtidigt lägga upp lite före och efter bilder på Instagram.  

Inte långt därefter lägger influencern Hanna Friberg ut en fråga på Instagram där hon undrar om någon kan styla hennes lägenhet. Louise erbjuder sig att göra det helt gratis och skickar över bilder på stylingprojekt som hon jobbat med tidigare. Hon fick jobbet och därefter hörde fler stora profiler av sig och ville ha hjälp av henne – businessen var igång. Under denna tid var hon mammaledig vilket innebar att hon endast kunde leva på föräldrapenningen, samtidigt som själva mammaledigheten tog upp 100 % av hennes tid så jobbade hon med sina renoveringsprojekt åt kunder (helt gratis) med ett barn i famnen. Men som hon säger själv så får hon ju nu skörda frukten för allt hårt arbete.

Idag är hon inte aktiv i projekt själv men hon samarbetar med olika byggbolag och arkitekter. Hennes huvudsakliga jobb är marknadsföring på Instagram.

En olycka kommer sällan ensam

Efter att ha berättat om hennes framgångar nämner hon att det är viktigt att även lyfta det som kanske inte syns på Instagram varje dag. Det har hänt mycket i hennes liv som satt stora prövningar på henne och hela hennes familj. De fyra första åren från att Adele föddes var väldigt tuffa, hon åkte in och ut på sjukhuset hela tiden. Adele var väldigt sjuk och behövde allt stöd hon kunde få. Hon kunde nämligen inte behålla någon vätska och hade väldigt svårt att få i sig näring. Med gråten i halsen berättar hon att det var tillfällen där hon själv inte kunde sova för hon var så orolig att hennes dotter skulle sluta andas.

Samtidigt som detta sker och Louise kämpar för att ens bli tagen på allvar av sjukvården så föds även hennes son Alessio. När Adele äntligen blir frisk börjar Louise själv må riktigt dåligt och få väldigt ont i huvudet, vilket slutade med att hon fick göra en väldigt stor operation. ”Att ligga där på operationsbordet och inte veta om man ska vakna upp igen när man har två små barn…det är fruktansvärt”, säger Louise.

Inte långt efter detta går även hennes pappa bort, vilket raserade hela hennes värld. En olycka kommer sällan ensam men hon förklarar också att alla dessa motgångar har gjort att hon uppskattar de små sakerna i livet och att det gett henne perspektiv på vad som verkligen spelar roll.

Hur denna fantastiska lägenhet blev deras

Louise berättade att de sålde deras förra lägenhet först och under den tiden låg det inte alls mycket lägenheter ute. Vi frågade Louise vad hon föll för i lägenheten, och vi får det oväntade svaret ”inget”. Hon hade nämligen gått och förälskat sig i en annan lägenhet som de jämförde med och när den lägenheten inte blev deras så var hon väldigt besviken. Men eftersom de verkligen behövde få tag i en lägenhet så bestämde de sig för att köpa denna och göra det bästa av situationen. Hon poängterar också att lägenheten ser helt annorlunda ut mot vad den gjorde då och idag är hon väldigt stolt över vad hon åstadkommit.

Lägenhetens historia

Deras lägenhet tillhör en nyrenoverad fastighet, men det som är så vackert är att de försökt efterlikna hur det såg ut för många många år sedan. Med terracottadörrar, stuckatur och gula väggar.

Det visar sig att Alessios rum faktiskt var pigans gamla rum, det rum som ligger precis intill köket. Vi kommer inte gå in på detaljer, men det vi kan avslöja är att ingen i familjen riktigt vill sova där. Utan det sägs att pigan spökar i det rummet än idag. Men Louise påpekar tydligt att ”det är inte läskigt, hon är jättesnäll och varm”.

DSC 2305

Energin är avgörande när man väljer sitt hem

Louise berättar att det finns fyra viktiga saker som hon går på när hon väljer boende – energi, planlösning, ljusinsläpp och bra takhöjd. Flera gånger under samtalet nämner hon att energier är väldigt avgörande. Hon förklarar att man kan känna av energier i hem på samma sätt som man gör med människor. Hon skulle aldrig bo i ett hem som är jättevackert om det inte är någon bra energi. Hon förtydligar att energier avspeglas i ens egna mående och det är därför detta är så viktigt för henne. ”Så länge dessa fyra saker stämmer – och framför allt energierna – så kan man trolla runt med resten av lägenheten”, säger Louise

DSC 2270

”Jag vill att folk ska känna sig som hemma när de kommer hit, att man blir en av oss.”

Inredningstrender 2023

Louise blev årets trendsättare 2020 och vi undrade därför vad hon tror kommer trenda detta år. ”Just för att jag är så rädd att efterlikna alla andra så går jag inte så mycket efter trender, jag går bara på min egna känsla. Men det har ju varit mycket jordnära, beigt och sobra färger. Så jag tror att folk känner sig redo för att ta in lite mer färg faktiskt. Det kan vara allt från att ha en färgglad bas eller en färgglad stol. Ofta brukar folk börja med pastellfärger för att sen ta sig an mer vågade färger", säger Louise.

Trender som kommer dö ut 2023

Vi undrade även vad hon tror kommer dö ut 2023, varpå vi fick ett väldigt intressant och bra svar. ”Inget kommer dö ut, allt har sin charm i rätt miljö”, säger Louise.

Efter ett tag ändrar hon sig dock och säger att det finns en sak som hon verkligen hoppas kommer dö ut under 2023 – äkta skinn och päls. Det är det enda som är ett big no no för Louise. Hon menar på att det nu förtiden finns bra komplement till både päls och skin och att det inte finns någon anledning att djuren ska ta skada.

”Allt har sin charm i rätt miljö.”

Detaljer
DSC 2280
Egendesignat bord

Ett enkelt men elegant bord som Louise själv har designat.

DSC 2302
Marmor

Ett kök i marmor som skapar en modern känsla.

DSC 2270
Plattsbyggd bokhylla

En plattsbyggd bokhylla med föremål som skapar karaktär i rummet.