Hoppa till sidinnehåll
DSC06934 2000

Elna är mäklare in i själen

Elna har många års erfarenhet av att både mäkla och av att rekrytera mäklare, öppna nya kontor och utveckla befintliga mäklare.

Elnas specialitet är att ta hand om och utveckla nyanställda mäklare. ”Om vi inte får dem att lyckas och trivas, är rekryteringen bortkastad,” menar Elna.

Elna började sin karriär som ingenjör men kände snart att hon ville testa på mäklaryrket. Det som lockade henne mest var tanken på att få vara sin egen och att inte bli styrd och sedan 2007 är hon registrerad mäklare.

Elna Nilsson

Om vi inte får dem att lyckas och trivas, är rekryteringen bortkastad.


Elna Nilsson - Franchisetagare Gävle

Vad fick dig att börja hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling?

Jag började 2016 hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Då kom jag direkt från Fastighetsbyrån. Jag såg väldigt mycket fram emot att få komma till en kedja där jag fick vara med och påverka. LFF är mindre och ända sedan jag kom in i gänget, så handlar det väldigt mycket om att förändra och förbättra.  Det har gjort att min röst blir mer hörd och mina möjligheter att påverka utvecklingen framåt är mycket stora.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är hungrigare, mer snabbfotade och sugna på att vinna!

Jag älskar att jaga och drivs av utveckling och här är alla så sugna på att vinna och förbättra hela tiden. Uppskattar närheten till Servicebolaget och med den fasen vi varit i så har bolaget varit väldigt öppna och mottagliga för input.

Vad skulle du säga till andra som inte provat Länsförsäkringar Fastighetsförmedling än? Är det fortfarande lika hungrigt?

Ja, det skulle jag säga. Sedan jag har börjat här har vi gått från att vara lite ostrukturerade och till synes omoderna, till att vara mer strukturerat och mer modernt. Jag upplever fortfarande att min röst är viktig och att jag får vara med och utveckla verksamheten.

Det finns fortfarande väldigt mycket möjligheter hos LFF. Samtidigt har vi en  stabil grund med ett starkt varumärke i ryggen som ger oss unik möjlighet att jobba med bank och försäkring. Samarbetet hjälper oss att få fler varma leads, något som våra nyanställda uppskattar. Du börjar aldrig kallt hos oss.

När man bestämt sig för att bli FT finns det egentligen två möjligheter. Antingen går man till en mindre kedja och då har man möjlighet att påverka alltt, men har ingen stabilitet och nytta av varumärket. Men kommer man till LFF får man tryggheten automatiskt, MEN också möjligheten med att påverka i strukturerade former.  

Vi pratar ofta om att FT är en viktig ledare för kontoret. Något du själv anammat. Vad är ditt argument för att släppa mäklandet för att leda på heltid?

Huvudargument till att man som FT behöver satsa på att leda individen och teamen är att om man har ambitionen att växa, så behöver man lägga ner den här tiden. Om man inte vill lägga ner tiden, då behöver man anställa någon. Samma argument gäller om man vill att mäklarna ska stanna - då behöver vi ta hand om medarbetarna.

Elna Nilsson

Till Franchisetagare skulle jag säga – se över ditt kontors behov av att växa, och tänk noga igenom hur du bäst når dina mål. Är det genom att leda andra till att dra in många fler affärer? Anställa fler mäklare? Eller kan jag börja med att lägga mer tid på mina medarbetare?


Elna Nilsson - Franchisetagare Gävle

En FT är en mäklare i grunden och brinner kanske inte för att leda andra. Hur tänker du kring det?

Man ska inte vara orolig om man inte har intresse för eller egenskapen att leda. Det du isåfall kan fundera på är ju om det finns någon annan på kontoret som har fina ledaregenskaper som gärna vill ta det steget i sin personliga utveckling. Men det behövs att man har en förståelse för vikten av ledarskapet. Sedan finns det såklart flera lösningar och roller som kan bidra till tillväxt och välmående.

Hur mycket tid lägger du på dina mäklare?

Under de det första året träffar jag varje mäklare en gång i veckan. Varje vecka. Något jag ser som mitt bästa ”intagsargument” när jag rekryterar in mina mäklare. Jag berättar hur mycket tid vi kommer lägga på dem under de två första åren och att vi gör en plan tillsammans på vad de behöver göra för att kunna nå sin budget. Helt enkelt individanpassat ledarskap så att de ska känna sig trygga, sedda och få den support de behöver för att växa, trivas och må bra.

Något avrundande ord och tips från dig Elna?

Alla vi som jobbar som mäklare är i grund o botten självgående och gillar att tävla. Det betyder inte att vi inte vill göra det tillsammans med andra. Till FT skulle jag säga – se över ditt kontors behov av att växa, och tänk noga igenom hur du bäst når dina mål. Är det genom att leda andra till att dra in många fler affärer? Anställa fler mäklare? Eller kan jag börja med att lägga mer tid på mina medarbetare?

Vill du jobba hos oss kan du kontakta oss helt konfidentiellt. Vi ser fram emot att prata mer med dig.

Jobba med oss

Vi erbjuder flera möjligheter för dig som är franchisetagare, fastighetsmäklare, mäklarassistent eller student.