Hoppa till sidinnehåll
03 MEETING TABLE 449 (1) 2000

Våga prova nya sätt!

Anna Gidmark och Caroline Nordling i Härnösand driver bobutiken där Jennie Bäckström har fått en ny roll som kontorschef. De såg en möjlighet i att nyttja Jennies fulla potential för att bli mer effektiva i sitt arbetssätt. 

Jennie är mäklare i grunden, har jobbat som assistent de senaste åren och berättar nu för oss hur glad hon är att hon fått prova på den mer övergripande rollen som kontorschef.

- Det började på våra regionmöten våren 2022 när Caroline började prata med Camilla Solstrid om deras upplägg i Skellefteås bobutik. Det inspirerade Caroline och redan två månader efter mötet hade Caroline, Anna och jag bestämt att vi ville prova ett nytt upplägg.

Jennie Bäckström

Jag är väldigt glad att mina franchisetagare lät sig inspireras av upplägget i Skellefteå. Det har gjort att vi har det mycket roligare, jobbar mer effektivt och jag själv har en helhetssyn som jag inte hade förut. Med den här erfarenheten kommer jag att vara en mycket bättre mäklare när jag går tillbaka till det.


Jennie Bäckström - Fastighetsmäklare/Kontorschef Härnösand

Vad är din roll nu?

Idag är jag kontorschef med mäklarbefogenhet.

Vad var det som gjorde att ni ville prova nytt?

Vi lade mycket tid och energi på så många saker som vi alla ansåg inte var effektivt.

Vad är det du gör idag då som du inte gjorde innan?

Mina tidigare arbetsuppgifter som mäklarassistent utgör fortfarande idag en stor del av min vardag. Men nu tar jag generellt ett större ansvar kring att driva våra kontorsmöten, ansvarar för marknadsföring, uppföljningar och utbildningar samt har kontakt med våra leverantörer.

Vad är resultatet för kunden? Hur märker de att ni har ändrat arbetssätt?

Kunderna får mer tid med våra mäklare och så öppnar det framför allt möjligheten för oss som kontor att ta in fler affärer då denna förändring frigör tid för dem. Våra kunder har sedan tidigare en väldig nära relation till mig eftersom jag är med under hela resans gång.

Det är mycket roligare nu och vi känns mer som ett team när jag är mer involverad i alla bitarna – och det är jag säker på att kunderna också känner.

Vi blev månadens bobutik nu i september – jippie!

Vad är din rekommendation till andra som funderar på att prova nya arbetssätt och roller?

Vi rekommenderar absolut att fler vågar prova – vi har sagt att vi testar detta och gör en utvärdering. Man kan alltid ändra tillbaka till hur det var innan – men det ser vi inga tecken på kommer att hända hos oss. Vi behövde tänka och prova nytt och det här känns helt rätt.

Om ni vill se en förbättring - våga prova något nytt! Det finns stor chans att det blir både bättre och roligare.

Jobba med oss!

Vi vill ha kontakt med dig som brinner för fastighetsmäklarbranschen - oavsett om du har lång arbetslivserfarenhet eller är student i början av karriären.