Tillbaka till pressmeddelanden

För sjätte året i rad: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har Sveriges nöjdaste kunder

2021-06-28

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har Sveriges nöjdaste kunder. Det visar Svenskt Kvalitetsindex rankning av kundnöjdhet inom mäklarbranschen 2021. För sjätte året i rad toppar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling listan med en kundnöjdhet på 71,4.

– I osäkra tider värdesätter många den trygghet, pålitlighet och lokala expertis som våra medarbetare står för. Vi arbetar ständigt med resultatet av olika kundundersökningar för att utveckla arbetssätt och tjänster efter förändringarna på bostadsmarknaden, Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Svenskt Kvalitetsindex har genomfört årliga undersökningar av mäklarbranschen sedan 2007. Kundnöjdheten mäts på en skala från 0–100, där både köpare och säljare tillfrågas om bland annat lojalitet, service och prisvärdhet. De svarande i årets undersökning ger Länsförsäkringar Fastighetsförmedling en kundnöjdhet på 71,4. Det är att jämföra med branschen som helhet, där medelbetyget ligger på 68,0. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är därmed den aktör på marknaden som kunderna är mest nöjda med.

– I den senaste medarbetarundersökningen får Länsförsäkringar Fastighetsförmedling särskilt höga betyg när det kommer till arbetsklimat och relationen mellan kollegorna. När personalen trivs på jobbet avspeglas det i såväl kundrelationer som försäljning, säger Marcus Svanberg.

Om undersökningen
Svenskt Kvalitetsindex undersökning av fastighetsmäklarbranschen genomfördes i maj/juni 2021 genom intervjuer med mäklarföretagens kunder, både köpare och säljare. Mätningen lyfter insikter om hur kunder upplever sin leverantör och mäts genom ett index för exempelvis i image, kundnöjdhet och lojalitet, samt styrkan i dessa samband. Sammanlagt har 2 390 intervjuer genomförts med kunder som sålt eller köpt fastigheter. Läs mer om undersökningen här.

För mer information, vänligen kontakta:
Per Sangrud, PR- och hållbarhetschef
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se

Pressbilder fria för användning:

Marcus Svanberg
Genrebilder

Här kan du följa oss:
Webb: www.lansfast.se
Blogg: www.bostadskoll.com
Facebook: @lansforsakringarfastighetsformedling
Instagram: @lansfast_sverige
Twitter: @lff_ab

Per Sangerud Presschef

Per Sangrud

PR- och hållbarhetschef

Bostadsspekulant

Statistik och rapporter

Här hittar du våra senaste rapporter om bostadsmarknaden, statistik och bilder fria att använda för dig som är journalist.