Tillbaka till pressmeddelanden

Kommentar till Riksbankens beslut om höjd reporänta

2019-12-19

Idag fattade Riksbanken beslut om att höja reporäntan från -0,25 procent till 0,00 procent. Så här kommenterar Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings VD, Marcus Svanberg, räntehöjningen:

– Risken för räntehöjning har gjort köpare och säljare mer avvaktande, vilket pressat prisutvecklingen något under hösten. Vi räknar med att höjningen kan ge viss psykologisk effekt på köpviljan och leda till en kortsiktig inbromsning efter årsskiftet, säger Marcus Svanberg VD för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Stigande räntor i kombination med höga bostadspriser, och tuffa kreditvillkor påverkar främst de med minst marginaler - unga och ensamhushåll. Det är nu av största vikt att få till politiska överenskommelser för ökad rörlighet på bostadsmarknaden. Kraftigt sänkt flyttskatt och ändrade amorteringsregler är lämpliga nyårslöften för bostadsminister Per Bolund, säger Marcus Svanberg.

För mer information, vänligen kontakta:
Per Sangrud, PR- och kommunikationsansvarig
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se
Pressbilder: Marcus Svanberg

Här kan du följa oss:

Webb: www.lansfast.se
Blogg: www.bostadskoll.com
Facebook: @lansfast.ab
Instagram: @lansfast.ab
Twitter: @lff_ab

Per Sangerud Presschef

Per Sangrud

PR- och hållbarhetschef

Bostadsspekulant

Statistik och rapporter

Här hittar du våra senaste rapporter om bostadsmarknaden, statistik och bilder fria att använda för dig som är journalist.