Tillbaka till pressmeddelanden

Nytt rekordår för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

2021-01-11

Under 2020 nådde Länsförsäkringar Fastighetsförmedling nytt försäljningsrekord med 1,2 miljarder kronor i provisionsintäkter. Antal sålda bostadsrätter steg med 14 procent och förmedlingen av småhus ökade med 8 procent. Totalt förmedlades 26 300 objekt, till ett försäljningsvärde av 62,4 miljarder kronor.

– Coronapandemin har fått många svenskar att tänka över sin boendesituation. Att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling fortsätter växa i rekordtakt visar att kunderna uppskattar den trygghet och lokala expertis som våra mäklare kan leverera – särskilt i osäkra tider, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Under 2020 förmedlade Länsförsäkringar Fastighetsförmedling totalt 26 304 objekt. När det gångna året nu summerats visar statistiken en ökning av antalet förmedlade småhus från 9 530 till 10 288. Antal förmedlade bostadsrätter ökade från 12 916 till 14 720. Provisionsintäkterna steg från 1 026 miljoner kronor till 1 223 miljoner kronor jämfört med föregående år – en ökning med 19 procent. Det sammanlagda försäljningsvärdet under perioden uppgick till 63,4 (52,4) miljarder kronor.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har en tydlig strategi för tillväxt som fortsatt att genomföras under 2020. Från januari till december har antalet fastighetsmäklare utökats med 13 procent och det totala antalet medarbetare består nu av 904 (860) personer. Under året har fem nya bobutiker öppnats, vilket innebär att det totala antalet nu uppgår till 181.

– För oss är det viktigt att bidra till ett långsiktigt hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Allt fler fastighetsmäklare attraheras av vår kombination mellan långsiktighet, tillväxt och värderingsfokus samt styrkan i Länsförsäkringsgruppens starka varumärke, säger Marcus Svanberg.

För mer information och frågor, vänligen kontakta:
Per Sangrud, PR- och hållbarhetschef
Tel. 073-441 04 07
E-post: per.sangrud@lansfast.se

Marcus Svanberg, VD
Tel. 070-238 21 50
E-post: marcus.svanberg@lansfast.se

Pressbilder:
Marcus Svanberg
Genrebilder

Här kan du följa oss:

Webb: www.lansfast.se
Blogg: www.bostadskoll.com
Facebook: @lansfast.ab
Instagram: @lansfast.ab
Twitter: @lff_ab

Om Länsförsäkringar Fastighetsförmedling:
Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vision är ”Trygga bostadsaffärer genom livet”. Idag är vi Sveriges snabbast växande fastighetsmäklare och den tredje största aktören i branschen. Med 181 bobutiker och över 900 hängivna medarbetare runt om i Sverige finns vi alltid nära våra kunder. Under 2020 förmedlade företaget cirka 26 300 objekt till ett försäljningsvärde av 63,4 miljarder kronor. Vi tycker att den lokala närheten är viktig och tror att det är en av anledningarna till att vi för femte året i rad har Sveriges nöjdaste kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex 2020.

Om Länsförsäkringar:
Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna en helhet av bank- och försäkringstjänster. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Per Sangerud Presschef

Per Sangrud

PR- och hållbarhetschef

Bostadsspekulant

Statistik och rapporter

Här hittar du våra senaste rapporter om bostadsmarknaden, statistik och bilder fria att använda för dig som är journalist.