Norrmannebo 610

Norrmannebo 610

Utg.pris

6 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Matilda Lindström
Fastighetsmäklare
Arrow right icon
Extra kontaktperson
Yvonne Karlsson
Fastighetsmäklare Franchisetagare
Arrow right icon
Romelanda

Nu ges en unik möjlighet att bo i ett ombyggt kapell som inrymmer ett rofyllt och designat hem!

I Norrmannebo utmed den vackra älvdalen ligger Norrmannebo Kapell som byggdes 1919 och som sedan 2014 har nyttjats som en privatbostad. Det är verkligen unikt att kunna få ta del av denna vackra miljö som byggnaden erbjuder men på ett helt annat sätt än vad du är van vid. Där det gamla altaret låg, ligger idag istället hemmets hjärta, köket. Den stora salen inrymmer generösa sällskapsytor och en kamin. Ett allrum/ gästrum har inretts i den gamla sakristian och uppe på läktaren där orgeln tidigare stod finns idag två härliga sovrum samt ett badrum klätt i marmor. Ovanför sängen sträcker sig den generösa takhöjden och genom klädkammaren kan du via trappor nå upp till tornet där du finner kyrkklockan. Här kan du ha nyårsfester och själv kunna ringa in det nya och ut med det gamla.... In under läktaren finns ytterligare bostadsyta med ett kontor/sovrum samt ytterligare ett stort badrum med tvättavdelning. Från det generösa kapprummet kan du öppna upp dubbeldörrarna in mot den både maffiga och hemtrevliga salen eller så kan du ta trappan upp direkt mot ovanvåningen och sovrummen. Sedan byggnaden gjordes om till ett hem har det dessutom tillkommit ytterligare en trappa från salen och upp till läktardelen. Glasade räcken tillsammans med moderna trärena ytor ger en fin kontrast till byggnadens tyngd där murverk, originalmålningar och vacker byggnadsvård bidrar det till en balans mellan det gamla och det nya. Det är idag omöjligt som privatperson att uppföra en sådan rejäl byggnad och det är unikt att kunna ta den i bruk som bostad. Det är en ynnest att få njuta av de putsade valven i taken, se de livfulla änglamålningarna, uppleva värmen i de fina original golven i trä och den mjuka färgskalan i blågråa toner på de övriga snickerierna. De välvda spegeldörrarna och siluetten på väggar och golv efter både predikstol och kyrkbänkar påminner om byggnadens historia på ett fint vis.

ld-plus icon

LD-plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Fakta om Norrmannebo 610

Bostaden

Beskrivning

Innehåll:

Information

Boendeform

Friliggande villa

Boarea

250 m²
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Upplåtelseform

Friköpt

Antal rum

5 rum, varav 3-4 sovrum

Tomtarea

3 567 m²

Pris

6 695 000 kr - utg.pris

Byggnad

Byggnadstyp

2 plan med vind

Byggår

1919

Fasad

Tegel/spån

Stomme

Trä/murverk

Fönster

2-glas

Tak

Tegel, spån, koppar

Bjälklag

Trä

Grundmur

Natursten

Grundläggning

Krypgrund

Ventilation

Mekanisk frånluft

Uppvärmning

Bergvärme, eldstad samt el-golvslinga i badrum (ovanvån)

Övriga byggnader/utrymmen

Förrådsbyggnad

Fastighetsbeteckning

Norrmannebo 2:20

Energideklaration

Energideklaration är utförd 2015-04-30

Energiklass

Energiklass C

Energiprestanda, specifik energianvändning

85 kWh/m2 och år

Renoveringar

Badrum med tvättstuga 2013 Bergvärmepump Badrum med ångdusch 2016 Kök 2014 Ombyggnation läktare samt sovrum 2016/2017 Jordfelsbrytare Målning, tjärning samt om dragning av el har skett löpande.

Om Romelanda

Allmänt om Romelanda

Romelanda och Diseröd är en centralort strax utanför Kungälv. Här är det nära till både stad och natur där Romesjöns badplats med både sandstrand och bryggor ligger endast ett par minuter från samhället. För den fiskeintresserade erbjuder Svartedalens naturreservat flertalet utmärkta fiskevänliga små sjöar (glöm inte fiskekort!), eller varför inte bara ströva runt i den underbara naturen, då Svartedalen är känt för sin storslagna natur med både raviner och utsiktsberg. Mellan Diseröd och Kungälv finns en ny cykelväg så att man kan ta sig skyddat fram både via cykel och till fots.

Kommunikation

Det finns regelbundna bussförbindelser till Kungälv, varefter man enkelt tar sig in till Göteborg på ca 33 minuter. För mer information och avgångstider besök gärna: www.vasttrafik.se

Övrigt

Diseröd erbjuder närservice med såväl nybyggd mataffär som bibliotek och pizzeria. Hoffrekullens Handelsträdgård har dessutom en omtyckt gårdsbutik med egenodlade tomater och gurkor tillsammans med närodlade varor från andra gårdar. Vid Marieberg finns ytterligare en gårdsbutik som även har djurhållning. Strax utanför Diseröd finns många aktiviteter för den idrottsintresserade, föreningen RUF erbjuder bl a, fotboll, bordtennis, tennis, barngymnastik, boule. Den som hellre vill ta en golfrunda har möjlighet att göra detta på vackra Lysegården med både 9- och 18-hålsbana. Denna bana gränsar till Valleråns naturreservat med ett fint läge i dalen och har man varit där brukar man ofta minnas vattenfallet vid 13:e green. Om vintrarna spårar man även för längdskidåkning! Ytterligare ett trevligt utflyktsmål är Aleklätten som nås på ca 40 minuters promenad via Häljerödsbacken. Därifrån ser man såväl Marstrands fästning åt väst som hela älvdalen ända ner till centrala Göteborg. Missa inte OdlarSture på vägen ner som erbjuder grönt och ägg. I Diseröd finns förskoleverksamhet och utbyggda Diserödsskolan som är en F-6 skola. Bussförbindelserna mellan Diseröd och centrala Kungälv är goda och även cykelväg finns hela vägen in till centrum. Högstadium erbjuds på bl a Thorildsskolan i centrala Kungälv. Gymnasium finns även det i centrala Kungälv på Mimers hus gymnasium.

Allmänt om fastigheten

Adress

Norrmannebo 610

Kommun

Kungälv

Område

Romelanda

Boendeform

Friliggande villa

Boendeform

Friliggande villa - Friköpt

Tomtarea

3 567 m2

Övrigt om tomt

Med ett högt och vidsträckt läge ligger den tillhörande tomten. Grönskande natur tar vid där de grusade gångarna upphör. Från passagen placerad invid kaminen i salen når du ut till en grusad uteplats där du kan njuta av solens strålar, grilla och duka långbord för familj och vänner.

Vatten & avlopp

Djupborrad brunn samt avlopp till GA. (Reningsverket delas på ca 20 fastigheter)

Parkering

Stor grusad parkering med plats är generöst med bilar

Servitut och andra rättigheter

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Norrmannebo GA:2 ändamål: Vägar

Ekonomi

Pris

6 695 000 kr - Utg.pris

Typ

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 419 000 kr

Taxeringsvärde för byggnad

2 497 000 kr

Taxeringsvärde för mark

922 000 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

5 st om totalt 3 631 000 kr

Driftkostnad

48 598 kr/år

Visa fördelning av driftkostnad

Driftskostnaden fördelas enligt följande:

Uppvärmning

35 000 kr/år

Sotning

475 kr/år

Väg/Samfällighet

900 kr/år

Renhållning

1 900 kr/år

Försäkring

10 323 kr/år

Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8 874 kr.

Driftkostnad inkl. ovan avgift: 57 472 kr

Kommentar driftkostnad

I uppvärmning ingår även hushållsel

Personer i hushållet

3 st

Value check form

Värdera din bostad kostnadsfritt!

Är du redo att sälja din bostad eller mest nyfiken på värdet av din bostad? Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad.

boneo banner
Bild Till Bank Puff

Behöver du lånelöfte?

När du går på visningar är det alltid bra att ha ett lånelöfte klart. Då kan du vara med och buda direkt på bostaden du är intresserad av. Hos Länsförsäkringar Bank kan du ansöka om lånelöfte. Det kostar ingenting och godkänt lånelöfte gäller i tre månader.