Objektbild

Gothem Bäntebingels 832, Slite

Bostadshus och ekonomibyggnader på fd mjölkgård

Pris:

3 500 000 kr

Avstyckad gård - Slite

Fastighetsbeteckning: Gothem Bäntebingels 3:1 (del av skifte 1)

Totalareal: 25 ha

Antal bostadsbyggnader: 2 st

Inriktning: Kött, Mjölk, Skog, Spannmål

Antal skiften: 1

Taxeringskod:
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Fin gårdsbild med välskött bostadshus och stora ekonomibyggnader i Gothem på östra Gotland. Gårdsbilden kommer att styckas av från övriga delar av fastigheten. Del som ingår i enlighet med kartskiss. BOSTADSHUS Välskött 1½ plans bostadshus byggt med kalksten/puts med tegeltak, 6 rum och kök. Huset är helrenoverat 2006-2007. Entréplan med entré, hall, rymligt kök, inglasat uterum ca 40 m² (2011) med träterass ca 45 m². Vardagsrum och sovrum. Badrum. Övervåning med 3 sovrum och badrum. FLYGEL 1½ plans kalkstenshus med plåttak. Pannrum med värmepump (2008) samt ett enklare rum. Övervåning med oinrett loft. LÖSDRIFTSLADUGÅRD FÖR MJÖLKKOR Byggd 2001 och tillbyggd 2008. Ladugården inrymmer 280 koplatser, 210 platser avsedda för mjölkande och 70 platser för sinkor och dräktiga kvigor. Mjölkrobotar, kraftfoderstationer, fodervagn m.m. ingår ej i försäljningen. Äldre ladugård, maskinhall mm är väl samlat kring bostadshuset. Denna försäljning avser gårdsbilden med totalt ca 25 ha mark som till största del består av impediment.

Läs mer

Pris

3 500 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Lör 22 Maj

  12:00 - 15:00

  Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.

  Ansvarig mäklare

  Niklas Harlevi

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0739-82 38 24

  niklas.harlevi@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Gothem Bäntebingels 832 till dig.

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Huvudbyggnad - Bostadshus

    Planlösning

    1½ plans bostadshus med bra standard som har uterum och stor terrass. Entréplan: Entré med hall, klinkergolv. Rymligt kök med modern standard. Köksinredning med släta ekluckor och kakel bakom arbetsytor. Utrusning i köket från 2007: Induktionshäll (AEG), fläkt (Themex), varmluftsugn (AEG), kyl och frys (Electrolux), micro (Whirlpool) och diskmaskin (Miele). Skafferi. Klinkergolv och synliga bjälkar i tak. Uterum i anslutning till köket med delvis murad vägg och stora fönsterpartier samt klinkergolv. Vardagsrum med trägolv och tapetserade väggar. Sovrum med trägolv och öppen spis (ej ok). Sovrum/kontor med trägolv. Badrum med wc, dusch och tvättställ. Våtrumsmatta och våtrumstapet. Entréplan har golvvärme utom i badrummet. Övervåning med 3 sovrum varav ett vid varje gavel som har trägolv och bra med garderober samt ett mindre sovrum med plastmatta. Badrum med klinkergolv (golvvärme, el)och kaklade väggar. Wc, badkar och tvättställ. Krypgrund som går att komma in i. I utrymmet finns bla avhärdare.

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 ½ plan

    Byggår

    1800-tal

    Rum

    6 rok

    Boarea

    105m2

    Biarea

    60m2

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd den 2018-05-17
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 123 kWh/m2 och år

    Fasad

    Puts

    Stomme

    Kalksten

    Fönster

    2-glasfönster

    Bjälklag

    Trä

    Grundmur

    Kalksten

    Tak

    Tegel, omlagt 2011

    Grundläggning

    Krypgrund

    Uppvärmning

    Vattenburen värme med värmepump luft/vatten (2008)

    Ventilation

    Självdrag, fläkt i badrum och toalett

    Vatten/avlopp

    Vatten från borrad brunn. Avlopp med 3-kammarbrunn för 2 hushåll till gemensam infiltration med 3 andra fastigheter. Avloppsanläggningen är från 2016.

    Bredband

    Fiberanslutning finns.

    Renoveringar

    1950 bostadshuset renoverat. 1972 bostadshuset moderniserat med värmesystem och avlopp. 2006 renovering av övre plan. 2007 renovering av entréplan. Då byttes golvbjälklag och golvet isolerades. Golvvärme i huvuddelen av entréplan. 2008 ny värmepump med kulvert från flygel. 2010 byggdes uterum ca 40 m² (golvvärme) och terrass ca 45 m². 2011 taket på bostadshuset lades om med ny bördning, papp och isolerades.

    Tomtbeskrivning

    Trädgårdstomt med tilltagna gräsytor som omges av syrener.

    Uteplats

    Uteplats på husets framsida belagd med marksten. Från köket kommer man till uterummet som har en tilltagen träterass.

    Bilplats

    På gårdsplan finns ett garage med 2 bilplatser. Murade väggar med plåttak.

    Övrig bostadsbyggnad - Flygel

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 ½ plan

    Antal rum

    2,0

    Byggnadsyta

    60,0 m2

    Byggnadssätt

    Byggd i kalksten med putsad fasad. Tak med plåttegel.

    Energideklaration

    Energideklaration är inte utförd.

    Ekonomibyggnader

    Lösdriftsladugård för mjölkkor

    En del byggd 2001, isolerad med stålstomme, leca och plåttak. Del 2 byggd 2008, en kall lösdrift med stålstomme och tak med cembonit. Nockventilation. Ladugården inrymmer 280 koplatser, 210 platser avsedda för mjölkande och 70 platser för sinkor och dräktiga kvigor. Mjölkrobotar, kraftfoderstationer och fodervagnar ingår ej i försäljningen, kommer att säljas separat. Utrymmen med personalrum, dusch, wc, kontor, tankrum och maskinrum. Plansilo med 6 st fack med lagring av ca 3 500 m³ grovfoder. Gödselbrunn, lagun med gummiduk 4 500 m³.

    Ladugård

    Högrest ladugård byggd 1980 med plats för 52 uppbundna kor/kvigor. Vinkel med kalvavdelning. Kall del med skrapgång, ströbädd, 5 boxar och foderbord utvändigt. Väggar i trä med glespanel, plåt och plåttak. Fd. mjölkrum. Höloft. Gödselplatta ca 500 m² med stödmur på 2 sidor.

    Maskinhall/verkstad

    Verkstadsdel byggd i murade väggar, trä med plåtklädda väggar och plåttak. Gips invändigt. Maskinhall med trästomme och plåtklädda väggar och plåttak. Skärmtak längs långsidan för maskiner.

    Mark

    Fastighetsgränser

    Köparen är medveten om att fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av gränserna.

    Besiktning och undersökning

    Den slutliga köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där det betonas att de i objektbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga och normalt inte kan grunda köprättsligt ansvar. En köpare kan därför normalt inte heller grunda skadeståndsanspråk mot mäklaren om uppgifter i objektbeskrivningen avviker från verkliga förhållanden. Informationen i fastighetsbeskrivningen är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material.

    Friskrivning

    Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

    Förvärvstillstånd

    Förvärvstillstånd krävs inte för privatperson. För juridisk person krävs alltid förvärvstillstånd.

    Visning

    Respektera ägarens önskemål om att anmäla er till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling för visning av bostad och ekonomibyggnader. Visningstider på nätet eller via mäklaren. Spekulanter kan själv besöka åker och övriga skiften för att undersöka förhållanden gällande dessa marker på fastigheten. Gå ej i växande gröda. Observera och visa hänsyn för ev. betande djur. Skriftliga prospekt erhålles hos Länsförsäkringars kontor i Visby och Hemse.

    Försäljningssätt

    Försäljningen av fastigheten sker via öppen budgivning. Bud kan lämnas på helheten eller på delar av fastigheten. Fri prövningsrätt förbehålles säljaren.

    Betalningsvillkor

    Handpenning, 10 % av köpeskillingen erläggs vid kontraktstecknadet och resterande senast vid tillträdet. Besiktning av objektet/fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter ska vara klart innan bud lämnas.

    Tillträdesdag

    Tillträde efter överenskommelse, kan ske först efter avstyckning vunnit laga kraft.

    Djur och maskiner

    Gården är under avveckling. Möjlighet finns att köpa djur och maskiner.

    Övrig mark tillhörande gården

    Övriga markarealer säljes genom separata försäljningar. Säljes genom fastighetsreglering.

    Totalareal

    25 ha

    Antal skiften

    1

    Taxerad areal

    218 ha

    Areal enligt Taxerad areal

    Läs mer

    Fakta om fastigheten

    Fastighetsbeteckning: Gothem Bäntebingels 3:1 (del av skifte 1)

    Adress: Gothem Bäntebingels 832 - Slite

    Kommun: Gotland

    Servitut och andra rättigheter

    Förmån:

    Förmån: Officialservitut Väg, 09-GHE-521.1 Förmån: Officialservitut Väg, 09-GHE-562.1

    Last:

    Last: Avtalsservitut: Elledning, D202000324733:1.1 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, Nätstation, D201900411406:1.1 Last: Ledningsrätt Fiberkabel, 09-BÄL-145.1 Last: Ledningsrätt Fiberkabel, 09-GHE-570.1 Last: Officialservitut Avloppsledning, 09-GHE-335.1 Last: Officialservitut Väg Avlopp Vattentäkt, 09-BOG-269.1 Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 09-GHE-567.1 Last: Officialservitut Väg, 09-GHE-562.2 Last: Officialservitut Väg, 09-VNA-228.1

    Övriga gravationer:

    Avtalsservitut D-2020-00324733:1 Avtalsservitut Nätstation

    Gemensamhetsanläggningar:

    Samfällighet: Gotland Vallstena S:14, ändamål grustägt till bjärs Samfällighet: Gotland Vallstena S:15, ändamål grustägt Samfällighet: Gotland Vallstena S:16, ändamål grustägt Samfällighet: Gotland Vallstena S:27, ändamål väg, 20 fot, förbi slumre Samfällighet: Gotland Gothem S:33, ändamål upplagsplats för sten Observera att servitut och samfälligheter kan avse delar av fastigheten som inte ingår i försäljningen.

    Planbestämmelser:

    Naturreservat Fornlämning (2 st).

    Ekonomi

    Taxeringsvärde:

    4 205 000 kr

    Ekonomibyggnad - 3 109 000 kr

    Skogsimpedimentmark - 22 000 kr

    Småhusbyggnad - 849 000 kr

    Småhusmark på lantbruk - 225 000 kr

    Samtaxerade fastigheter: Gothem Bäntebingels 1:17

    Fastighetsskatt: 2 250 kr / år

    Pantbrev: 5 st om totalt 30 625 000 kr

    Försäkringsbolag: Länsförsäkringar

    Nätbolag: GEAB

    Elleverantör: Storuman

    Elförbrukning: 307 619 kWh /år

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Gotland - Visby

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Österväg 17 i Visby, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Visby!

    Läs mer

    Bobutiken i Gotland - Visby

    Hitta din mäklare i Gotland - Visby

    Liknande bostäder