Objektbild

Glänningeleden 4, Laholm

Komplett bilverkstad med samtliga inventarier

Pris:

3 900 000 kr

Utgångspris

Bilverkstad - Laholm

Fastighetsbeteckning: Stämpeln 4

Antal bostadsbyggnader: 1 st

Inriktning: Övrigt

Antal skiften: 1

Taxeringskod:
431, Industrienhet, reparationsverkstad

Centralt belägen fastighet med attraktivt och bra läge i Laholm. 3 st liftar, lokalen passar även utmärkt för lager/distribution/försäljning m,m

Pris

3 900 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Kent Lundgren

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0733-10 29 01

  kent.lundgren@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Caroline Wootz

  Mäklarassistent

  Mobil: 0430-68 64 75

  caroline.wootz@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Glänningeleden 4 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Huvudbyggnad - Bilverkstad

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1- plans bilverkstad

    Rum

    0 rok

    Energideklaration

    Energideklaration är inte utförd

    Antal skiften

    1

    Laholm

    Allmänt om området

    Laholm är kommunens huvudort med ca 6690 invånare. Det är den lilla mysiga staden med kullerstensgator i Gamleby och med Lagan som slingrar sig genom stadskärnan. Lagan erbjuder Sveriges bästa lax- och öringsfiske. Här finns många konstverk, simhall, äldreboende, förskola och skola upp till gymnasienivå med mera. I Laholm, som är Hallands äldsta stad, har man varit rädd om den historiska miljön. Då andra städer rev och byggde nytt i betong gjorde man i Laholm tvärtom, man renoverade och bevarade de gamla husen och bakgårdarna. Husen som inramar torg och gator är vackra och bär på mycket historia. I gatuplan ryms butikslokaler och på ovanplan finns vackra lägenheter – ofta med fina stuckaturer och högt i tak. Intill Lagan vid Laholmsforsarna, norr om Lagaholmen, anlade vikingarna en handelsplats som kom att kallas för Köpinge. Handeln flyttades så småningom till den blivande torgstaden Laholm, på södra sidan Lagan, där det fanns bofasta att beskatta förutom köpmännen. Laholm är Hallands äldsta stad och omnämns redan år 1231 i den danske kungen Valdemar Sejr Jordeboks Hallandslista. På en holme i Lagan fanns vid den tiden en kunglig borg och försvarsanläggning som kallades för Lagaholm, den framväxande staden fick ett liknande namn i förkortad form, Laholm. Med det strategiska läget vid dansk-svenska gränsen, Lagastigarna och närheten till Lagans mynning för handel över världshaven, växte en livlig dansk köpmannastad fram, som svenskarna i århundraden fokuserade på att överta. Laholms invånare fick utstå mycket lidande i sin ständiga kamp mot angriparna, eftersom Lagaholms slott aldrig lyckades med att försvara staden på södra sidan Lagan.

    Tjänster i området

    Här finns allt du kan tänka dig, butiker, banker, frisörer, systembolag, apotek, bibliotek med mera. Längs gator och torg belagda med kullersten finner du unika butiker med vackra interiörer. Utbudet är rikt, här finns klädaffärer för dam, herr och barn. En riktig bokhandel med gott utbud och butiker med väskor, ur och guld, leksaker, garn, hälsokost, glas och porslin, ekologiska varor, delikatesser och heminredning. De unika butikerna erbjuder märken av god kvalitet och du får personlig service och presenterna vackert inslagna. Exempelvis kan du få din bukett bunden efter egna önskemål eller en klänning sydd efter dina mått. Det finns även små oaser där kropp och hälsa får sitt i form av massage och skönhetsvård. Hela staden andas lugn och harmoni och när du behöver vila benen kan du slå dig ner på ett café eller restaurang, eller om vädret tillåter, vid en brusande fontän på något av torgen, och njuta av en god bit mat eller fika där kakorna är bakade i bageriet bakom disken. Under året ordnas marknader, musikevenemang, modevisningar och shoppingkvällar då gator och torg fylls av människor i glada möten. En liten bit utanför stadskärnan, vid järnvägsstationen, finns ett handelsområde med djuraffärer, färg- och tapetbutiker, skoaffär och butiker för dam- och herrkläder, vitvaror och hushållsprodukter, tv, datorer och ljud, cyklar, verktyg, blommor och heminredning. I Laholms närhet finns även byggvaruhandel, glasmästare, bilhandlare och mycket mera. Här finns helt enkelt allt du kan behöva och lite till. Allt med småstadskänsla och personlighet där du får god service och omtanke med önskan att du vill komma tillbaka.

    Läs mer

    Fakta om fastigheten

    Fastighetsbeteckning: Stämpeln 4

    Adress: Glänningeleden 4 - Laholm

    Kommun: Laholm

    Planbestämmelser:

    Detaljplan Detaljplan Fornlämning (1 st)

    Ekonomi

    Taxeringsvärde:

    702 000 kr

    Industrimark - 325 000 kr

    Produktionslokal - 377 000 kr

    Fastighetsskatt: 3 510 kr / år

    Pantbrev: 3 st om totalt 1 045 000 kr

    Driftkostnad: 38 984 kr/år

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 19 375 kr/år

    Vatten & avlopp: 4 609 kr/år

    Försäkring: 15 000 kr/år

    Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 3 510 kr (totalt 42 494 kr)

    Försäkringsbolag: Länsförsäkringar

    Elförbrukning: 0 kWh /år

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Laholm

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Stortorget 13 i Laholm, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Laholm!

    Läs mer

    Bobutiken i Laholm

    Hitta din mäklare i Laholm

    Liknande bostäder