Brovägen 8, Växjö

1 300 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Sundet 1:18

  Adress

  Brovägen 8 - Växjö

  Kommun

  Alvesta

  Byggår

  1929

  Tomtarea

  1 252m2

  Område

  Torne

  "Lanthandelsfastigheten" i Torne

  Byggnaden innehåller en lanthandel och en lägenhet på 3 rok samt ett rymligt garage. Fastigheten ligger med ett bra affärsläge i Torne by. Hit kommer många Tornebor och boende i närområdet samt turister som besöker Åsnen och den blivande nationalparken. I försäljningen hör även en separat tomt, Sundet 1:19, beräknat värde ca 200 000 kr.

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Tomtarea 1 252 kvm. Tomten är friköpt.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1929

  Uppvärmning

  Bergvärme

  1

  På fastigheten Sundet 1:18 ligger en byggnad på entréplan finns en lanthandel, lokalyta ca 230kvm. På övre plan finns en hyreslägenhet på 3 rok 72kvm, månadshyra 3 000kr allt ingår i hyran.

  2

  Vägbeskrivning

  Från Växjö kör du Storgatan mot väg 25/väg 27, Följ väg 23 mot Malmö, Tag vänster Vid Huseby Bruk, fortsätt fram till Banvallsleden här tar du vänster, Passera Hunna och Torne camping, fortsätt fram till Brovägen, strax är du framme i Torne by och du hittar lanthandeln på vänster sida av Brovägen, mitt i byn, välkommen!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Ledningsrätt Avlopp Officialservitut Väg Planbestämmelser: Byggnadsplan (1975-07-23)

  Övrigt

  I köpeskillingen ligger fastighet Sundet 1:19 med, en tomt med ett enkelt uthus. Beräknat värde på tomten är ca 200 000 kr.

  På fastigheten Sundet 1:18 ligger en byggnad på entréplan finns en lanthandel. På övre plan finns en hyreslägenhet på 3 rok 72kvm, månadshyra 3 000kr allt ingår i hyran.

  Läs mer

  Omgivning

  Kommunikation

  Från Växjö till Torne kan du ta dig med buss, restid ca 1tim. Flera avgångar från morgon till kväll.

  Övrigt

  Torne är en småort i Alvesta kommun, belägen i Västra Torsås socken invid sjön Åsnen mellan Skatelövfjorden och Julöfjorden. Torne är omgiven av vacker bokskog och strax utanför fins Tors källa en vacker del av skogen med rinnande vatten. I samhället finns en lanthandel (Ströbergs), dansbanan (Strandpärlan) med intilliggande fotbollsplan ( Västra Torsås IF) samt camping med badplats. Idrottsplatsen heter Tornevallen och invigdes 1962. Invånarantalet är ca 123 personer, uppgift från 2010.

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  46 000 kr/år

  Pantbrev:

  2 st om totalt 350 000 kr

  Taxeringsvärde:

  385 000 kr

  Bostad:

  123 000 kr

  Lokal:

  199 000 kr

  Tomtmark bostad:

  27 000 kr

  Tomtmark lokal:

  36 000 kr

  Typ:

  321, Hyreshusenhet, bostäder och lokaler

  Byggnad

  Byggår:

  1929

  Tomtarea:

  1 252m2

  Grund:

  Källargrund

  Grundmur:

  Betonghålsten / granitsten

  Stomme:

  Stående plank/ regelstomme

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Betongtakpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag och mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Bergvärme

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Teknisk data:

  Fastigheten kan nås med lastbil och långtradare.

  Summa yta:

  302,0 kvm

  Areakälla:

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Summa hyresintäkter:

  36000,0

  1

  Beskrivning:

  På fastigheten Sundet 1:18 ligger en byggnad på entréplan finns en lanthandel, lokalyta ca 230kvm. På övre plan finns en hyreslägenhet på 3 rok 72kvm, månadshyra 3 000kr allt ingår i hyran.

  2

  Beskrivning:

  Energideklaration

  Status:

  Ej utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor