Ringvägen 186-14, Sjöbo

11 500 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Sandbäck 9:1

Adress

Ringvägen 186-14 - Sjöbo

Kommun

Sjöbo

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Jordbruk

Byggår

1999

Boarea

196m2

Biarea

61m2

Rum

6 rok

Område

Sjöbo

Eller högstbjudande

11 500 000 kr

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Magnifik hästgård med utsikt över vackert landskap

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Tornbacka.! Alldeles i utkanten av Sjöbo samhälle hittar vi en fantastisk hästgård uppförd i ytterst smakfull och unik stil. Gården är uppförd så sent som 1999 med högsta kvalité på såväl utförande som material. Bostaden är rymlig och har med sin speciella arkitektur blivit ett av Sjöbos mest omtalade hus. Här finns representativa sällskapsrum, ett gediget lantkök, 4 sovrum ,exklusivt badrum och ett läckert inglasat uterum. Tilltalande attribut som öppna spisar, synliga bjälkar, ryggåstak och stavparkett. Stallbyggnad innehållande 5 boxar, loge och verkstad. Dubbelgarage och en separat gästlägenhet om 50kvm. Ett exklusivt och spännande boende!

  Ansvarig mäklare

  Therése Stenberg

  Reg. Fastighetsmäklare

  0705-701070

  therese.stenberg@lansfast.se Läs mer om Therése

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

  Rumsbeskrivning

  Vi kliver in genom den vackra entrédörren och kommer in i den spatsiösa hallen. Här är det högt i tak och det finns vackert rustikt innertak och på golvet ligger det ett fint stengolv. I anslutning till hallen hittar vi det stora badrummet som är lyxigt och mycket smakfullt inrett. Ett riktigt hemmaspa med bubbelbadkar och bastu. Intill badrummet finns ett praktiskt grovkök med rejält tilltagna ytor för förvaring. Det finns utgång till trädgården och här hittar vi även trappan till källaren. Vidare in i huset kommer vi till sovrumsavdelningen. Där finns det två sovrum varav ett lite större. I båda rumme ligger det parkettgolv. Husets stora sällskapsavdelning ligger rakt fram ifrån den stora entrén. Vi kommer in i ett helt fantastiskt rum där man nyligen har lagt ett äkta stavparkettgolv. Ett riktigt hantverk! Det är öppet upp till nock och i söder finns det fönster som sträcker sig ända upp taket. Här har man en enorm utsikt över det vackra skånska landskapet. I rummet hittar vi även den specialbeställda unika och snygga trappan som leder till ovanvåningen. I rummet har man även en öppen spis och det är öppet intill kök och matsalsdelen. Matsalsdelen är ett kapitel för sig! I det annorlunda runda rummet har man fantastisk utsikt över trädgård och hagar och på golvet hittar vi åter den fina parketten. Det trivsamma köket ligger i direkt anslutning till vardagsrummet . Ett härligt lantkök med massiva ekluckor, stengolv och öppen spis. Ifrån köket når man en stenlagd uteplats där man kan njuta av kvällssolen. På ovanvåningen väntar oss ett allrum/genomgångsrum med brädgolv. Härifrån har man utsikt över det fina sällskapsrummet på bottenvåningen. Intill allrummet hittar vi ”tornrummet” I dag används rummet som ett arbetsrum. Ett rum med utsikt! På ovanvåningen hittar vi ett sovrum/allrum med fönster ned emot bottenplan och vacker smidesbalkong med utsikt över gårdsplanen. Vidare finns även ett fräscht badrum och ett stort delbart rum med plankgolv. I Källaren finns pannrum och vinkällare. De finns utgång genom en korridor – Praktiskt när man kommer direkt i från stallet.

  Kök

  Gediget lantkök med massiva ek luckor, stenskivor och öppen spis. Utrustning: Spishäll, fläkt, kyl/frys, ugn, micro och diskmaskin.

  Badrum

  Helkaklat badrum som totalrenoverades 2011 Utrustning: Bubbelbadkar, dusch, handfat, toalett, handdukstork och en bastu.

  Badrum

  Hellkaklat duschrum på ovanvåningen. Utrustning: Dusch, handfat, toalett och handdukstork

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1999

  Badrum renoverades 2011

  Uppvärmning

  Jordvärme

  Ekonomibyggnader

  Stall/Loge/Verkstad

  Byggnaden är uppdelad i tre delar varav Stall (93kvm) som är inredd med 5 boxar, spolspilta, sadelkammare och foderkammare. Loge (104 kvm)med grop och 4,5 meters höjd på portarna. Verkstadsdel om 93 kvm som kan inredas med ytterligare 5 boxar. Ovanför Stallet finns fikarum, tvättstuga/duschrum samt pentry.

  Halmlada

  Halmlada uppförd i plåt invid stallbyggnaden.

  Maskinhus/lösdriftstall

  Träbyggnad om 115 kvm för lösdrift och traktorgarage.

  Dubbelgarage

  Dubbelgarage (75 kvm) Här finns vatten indraget Separat gästlägenhet 50 kvm) på ovanvåningen innehållande Vardagsrum/sovum, pentry och hellkaklat badrum.

  Betesmark

  Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

  Åkermark

  Areal: 14 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Samfällighet: Sjöbo Sandbäck S:4 Skattetal: Mantal 121/768 Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 12-IM4-75/3988.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 1230-673.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 1265-1026.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 1265-756.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 1265-948.1 Last: Ledningsrätt Tele, 1230-673.2 Last: Officialservitut Väg, 12-SÖU-465.1 Planbestämmelser: Stadsplan (1978-11-30) Stadsplan (1974-12-13)

  Bilplats

  Dubbelgarage

  Vatten/avlopp

  Avlopp till 3-kammar brunn med infiltration. Kommunalt vatten och egen grävd brunn

  Tomt, uteplats

  Parkliknande trädgårdstomt med flera skyddade och stenlagda uteplatser. Vattenfall, broar och trädgårdsland. Stenlagda uteplatser i tre väderstreck.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Huvudbyggnad

  Driftkostnad:

  60 915 kr/år

  Försäkring:

  11 740 kr/år

  Uppvärmning:

  40 707 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 593 kr/år

  Renhållning:

  2 875 kr/år

  Total driftkostnad:

  60 915 kr/år

  Fastighetsavgift:

  8 049 kr / år

  Pantbrev:

  1 st om totalt 35 000 kr

  Taxeringsvärde:

  4 864 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  166 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  1 892 000 kr

  Betesmark:

  277 000 kr

  Åkermark:

  2 151 000 kr

  Ekonomibyggnader:

  209 000 kr

  Ekonomibyggnader:

  169 000 kr

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Övriga uppgifter
  Allmänt

  Det finns inhägnade beteshagar och dränerad och upplyst ridbana. Åkermarken är utarrenderad årsvis. Stödrätterna följer fastigheten.

  Byggnad

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  1999

  Grund:

  Betongplatta och liten källare

  Stomme:

  Tegel

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Tegel

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Jordvärme

  Vatten/avlopp:

  Avlopp till 3-kammar brunn med infiltration. Kommunalt vatten och egen grävd brunn

  Renoveringar:

  Badrum renoverades 2011

  Kommentar:

  Mekanisk frånluft

  Mark

  Arealer:

  Areal ca 20 ha, fördelat på:

  Åkermark:

  14 ha

  Övrigt:

  2 ha

  Bete:

  4 ha

  Taxerad areal

  Det finns 1 skiften

  Energideklaration

  Energiklass:

  D

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-07-31

  Primärenergital:

  114 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor