Objektbild

Långseleringen 55, Vällingby

Karaktärisktiskt 50-tals radhus med villakänsla!

Pris:

6 750 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 5 972 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, v/a, sopor och ett obligatoriskt tillägg för ComHem 245 kr/mån.

Bostadsrättsradhus - Vällingby

Rum: 6 rok varav 4 sovrum

Boarea: 122,5 m2

Biarea: 24 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Äntligen är ett av de större radhusen i omtyckta brf Långseleringen till salu! Här bor ni i ett idylliskt radhusområde där barnen från tidig ålder kan springa fritt mellan husen i ett nästintill bilfritt område. Ni välkomnas till ett vackert stadsradhus med boyta om ca 122 kvm, biyta om ca 24 kvm i souterrängplan med allrum och generöst förråd samt ett stort utvändigt förråd om ca 7 kvm. Ni har tillgång till härliga uteplatser på båda sidor av huset och på baksidan av huset finns en grönskande och terrasserad trädgård i soligt sydvästläge där ni från tidig vår kan njuta av solen på egna ostörda uteplatsen. Området består av 9 huslängor, med finstämd färgsättning, som är geografiskt avgränsade på en kulle och har byggts upp utifrån områdets naturliga förutsättningar med bevarad natur, uppvuxna tallar och slingrande vägar med gott om luft mellan längorna. Ett karaktäristiskt och kulturklassat 50-talsområde, lugnt och lummigt beläget med endast några minuters promenad till T-banans gröna linje, skola och förskolor samt till Vällingby centrum. Husets tidstypiska charm, arkitektur och fina detaljer har bevarats, bland annat återfinns det vackra stenlagda hallgolvet, fönsterbänkarna i sten, fiskbensparkett i vardagsrummet, det karaktäristiska trappräcket samt den fina franska balkongen. Huset är i genomgående gott skick med ljus och fin färgsättning samt fina materialval. Ni erbjuds ett välplanerat kök med intilliggande matrum och det finns plats för 6-8 personer runt matbordet. Vardagsrummet är ljust och trivsamt med stora fönsterpartier mot såväl framsidan som baksidan av huset, vilket gör att dagsljuset flödar in i rummet. Vardagsrummet är mycket generöst med plats för en rymlig soffgrupp samt matsalsmöbler för stora sällskap. På entréplanet finns ett väl tilltaget sovrum samt en gästwc. På avsatsen i den vackra ektrappan med smidesräcke finns en fransk balkong. Väl uppe möts ni av en möblerbar övre hall, tre väl tilltagna sovrum samt en separat klädkammare som med enkla medel kan göras om till ett extra sovrum eller hemmakontor om så önskas. Stora badrummet, med mycket fina och tidsenliga materialval, finns på övre plan såväl som husets praktiska tvättstuga. I souterrängplan har ni vidare tillgång till ett stor allrum, som kan användas efter behov, samt ett invändigt förråd. Huset har omdragen el samt nya rörstammar för vatten och avlopp. Områdets "innergård" är näst intill bilfri och erbjuder en mycket trygg och lekvänlig miljö. Välskött förening med god ekonomi, låg avgift där bland annat värmen ingår samt låg belåningsgrad. Det finns även dolt kapital i form av 2 hyresrätter. Bekväm boendeform där föreningen ansvarar för allt yttre underhåll. Stora renoveringar är, i regi av föreningen, utförda de senaste åren med bland annat tak- och stambyte. Gott om avgiftsfria parkeringsmöjligheter och kort kö till garageplatser.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Linda Olin

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-162 71 81

  linda.olin@lansfast.se
  Planritning
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomnande hall med vitmålade väggar, vackert originalgolv av Kolmårdsmarmor samt nersänkt dörrmatta. Fint ljusinsläpp från fönster i ytterdörren. Från den yttre hallen kliver ni några trappsteg upp till den inre hallen. Här finns vitmålade väggar och stavparkett på golvet. Plats för förvaring av kläder och skor vid inbyggd garderob samt vid krokhängare vid yttre hallen. Den tidsenliga ektrappan med målat smidesräcke samt rundade ledare i trä på väggen är ett vackert inslag. Mitt i trappan, vid den breda avsatsen, finns en fransk balkong med ett tidsenligt smidesräcke.

   Kök och matrum

   Välplanerat och klassiskt kök (Marbodal, -03) med intilliggande matrum. Fina luckor i ek som går hela vägen upp i tak, vitrinskåp med belysning, grå laminatbänkar, vitt kakel ovanför bänkarna och hela vägen upp i tak vid köksfläkten samt rostfri bänk med två hoar. Väggarna är vitmålade och på golvet är det parkett. Maskinell utrusning från -03 förutom mikrovågsugn som är från -16: Spishäll (Siemens) i hörnet med kaklad hylla bakom, inbyggd rostfri ugn (Siemens), inbyggd rostfri mikrovågsugn (Siemens), rostfri kyl/frys (Siemens) och en trasig diskmaskin (med front). Persienner ingår. Invid köket finns matrummet med plats för 6-8 personer. Väggarna är målade i en svag gråblå nyans och på golvet är det parkett. Fönsterbänk i stenmaterial.

   Vardagsrum

   Stort vardagsrum med bra ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier på vardera sidan av rummet. I det generösa vardagsrummet finns det plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbler. På väggarna är det en tapetserad fondvägg, övriga väggar är vitmålade och på golvet är det vacker stavparkett med fiskbensmönster. Fina detaljer med platsbyggd bokhylla, vägghängda hyllor som ingår samt fönsterbänkar i stenmaterial.

   Sovrum 1

   Sovrum med vitmålade väggar, parkettgolv samt fönsterbänk i stenmaterial. Dörren in till sovrummet finns ej längre kvar. Ingång till gästwc.

   Gästwc

   Gästwc, som nås från sovrum 1, med vitmålade väggar och svart/vitt rutigt klinkergolv. Vägghängt wc och handfat.

   Övre hall

   Övre möblerbar hall leder in till samtliga rum på detta våningsplan. Bra ljusinsläpp i hallen via balkongdörren i trappan. Väggarna är vitmålade och på golvet är det parkett. Extra takhöjd med sluttande tak.

   Sovrum 2-4

   Sovrum 2 med stormönstrad fondtapet, vitmålade väggar, parkettgolv samt fönsterbänk i stenmaterial. Mörkläggande plissegardiner ingår. Extra takhöjd med sluttande tak. Sovrum 3 med tapeter, parkettgolv samt fönsterbänk i stenmaterial. Stor skjutdörrsgarderob med tapetserade dörrar. Gardinskena som träcker sig från vägg till vägg samt skena med ledbelysning ingår. Extra takhöjd med sluttande tak. Sovrum 4 med stormönstrad fondtapet, vitmålade väggar, parkettgolv samt fönsterbänk i stenmaterial. Mörkläggande plissegardiner ingår. Extra takhöjd med sluttande tak.

   Walk-in-closet

   En stor och lyxig klädkammare med fönster, ett rum som vid behov kan användas som extra sovrum. Idag finns det stora skjutdörrsgarderober med inredning som sträcker sig längs vardera sidan av rummet. På ena sidan består skjutdörrarna av speglar. Fönsterbänk i stenmaterial.

   Badrum

   Helkaklat och stilrent badrum med vitt kakel och svart/vitt rutigt klinkergolv med värme. Inbyggt badkar i svart mosaik, handfat på pelare, stor inbyggt spegel med klotlampor ovanför, handdukstork med värme, platsbyggd bänk i svart mosaik med skåp under och 6 vägghängda överskåp. Ett fönster finns.

   Tvättstuga

   Praktisk tvättstuga med vitmålade väggar och svart/vitt-rutigt klinkergolv. Här finns en tvättpelare med tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Miele).

   Souterrängplan

   En svartmålad stentrappa leder ner till souterrängplanet som genomgående har vitmålade väggar, praktiskt klinkergolv med kakelsockel, inbyggda rör i tak samt infälld takbelysning. Ni erbjuds en praktisk groventré med plats för förvaring av kläder och skor, ett stort allrum med fönster samt infälld takbelysning samt ett stor invändigt förråd med vägghängda skenor och öppna hyllor (ingår). Även i allrummet finns vägghängda skenor med öppna hyllor under trappan.

   Renoveringar

   2007 Modernisering av badrum med inbyggt badkar, handfat och bänk (väggar och golv gjordes troligen i samband med stambytet ca -97/-98) 2007 Modernisering av tvättstuga (väggar och golv gjordes troligen i samband med stambytet ca -97/-98) 2007 Fiskbensparkett i övre hall/entréplan samt oljat och slipat golv i vardagsrum och trappa 2007 Omdragning av el samt ny elcentral 2007 Nya vitvaror i kök 2003 Nytt kök

   Uteplats/trädgård

   En mysig grön entréträdgård med stenlagd uteplats och frodiga rabatter med perenna växter. Perfekt ställe att ta med sin kaffekopp och njuta av den tidiga morgonsolen. På baksidan av huset finns en stor trädäckad altan som är delvis under tak och delvis under öppen himmel, här kan ni anpassa er vistelse efter vädret. På baksidan av huset finns en grön täppa där ni har dels plana ytor samt även spännande terrasseringar/sluttningar mot det lekvänliga skogspartiet. En grön oas där ni ostörd kan njuta! Härifrån näs även det utvändiga förrådet om ca 6 kvm.

   Bostad

   Boarea

   122,5m2 (Storlek enligt föreningens lägenhetsförteckning är 122,5 kvm. Egen mätning gällande biyta.)

   Biarea

   24m2

   Våning

   0 av 0

   Lägenhetsnummer

   L55

   Andel i föreningen

   1,453%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem som inkluderar telefoni, bredband samt digital-tv (Medium). Varje hushåll betalar 245 kr/mån för detta abonnemang.

   Övriga utrymmen

   Utvändigt förråd om ca 7 kvm.

   Byggnad

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Ventilation

   Självdrag

   Hiss

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Långseleringen

   Föreningens organisationsnummer

   716419-8702

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Övrigt om föreningen

   Föreningen äger stege, sekatör med grensåg, flistugg, gräsklippare, motorsåg och röjsåg. Allt finns i föreningens förråd. Radonmätning utförd genom föreningen och mätresultat visar på värden under rekommenderade gränsvärdet. Mätningar följs återkommande upp.

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   74 st , varav hyresrätter: 2 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1952-54

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Dessa arkitektritade radhus från 1952-54, uppfördes efter ritning av arkitekt Adrian Langendal. De byggdes i varierande storlek, några i suterräng, andra i två plan, några med garage och andra utan. Placeringen av bostäderna i en inre och yttre ring skapar en trygg och barnvänlig miljö utan genomfart. Inne i området finns en lekpark för de yngre barnen. Detta är ett bekvämt boende där föreningen står för allt yttre underhåll. Vid överlåtelsen tillkommer inte tunga utgiftsposter som lagfarts- och pantbrevskostnad som annars är vanligt vid såväl radhus- som villaboende. Området och radhusen har grön kulturklassning vilket innebär att bebyggelsen är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och/eller konstnärlig synpunkt. Eftersom området är kulturmärkt (q-märkning grön utgör den näst högsta kulturhistoriska klassificeringen) råder krav på bygglov inom området. Mer information finns på hemsidan - se även föreningens policy för ändringar (regler för staket, uteplatser etc). Föreningen bildades 1987 och ombildning av fastigheterna skedde under 1996-97. Föreningen består av 74 bostadsradhus (varav 2 hyresrätter) i totalt 9 radhuslängor (Långseleringen och Ramselegatan) samt 2 fristående garagelängor. Föreningen innehar tomträtterna till fastigheterna: Räknetabellen 2, Bläckhornet 1, Diktafonen 2, Diktatet 1, Kopieboken 1, Reskontran 1, Stenografen 1 samt Blåpennan 1 (9 fristående längor) samt Färgbandet 1 (2 fristående garagelängor).

   Föreningens ekonomi

   Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum UBC Förvaltning AB, https://www.fastum.se/. Föreningen har mycket låg belåning samt har latenta ekonomiska tillgångar i form av 2 hyresrätter. Inga stora avgiftshöjningar har diskuterats (föreningen höjer lite grann varje år så att man undviker stora höjningar vid specifika år).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   1997-1998 Badrumsrenovering samtliga badrum och förberedelser för stambyte 2003 Tilläggsisolering vindar 2004 Ny undercentral vid L49 2005-2009 Radonsanering, installationer av markluftsfläktar 2006 Ny undercentral vid R43 2010 Installation av friskluftsventiler i fönster 2014-2016 Stambyte inklusive ny undercentral vid R3 2016-2017 Målning av fönster, träfoder, nock, spaljéer 2017-2018 Takbyte på samtliga radhus 2018 Åtgärdande av dagvattenavrinning

   Gårdsplats

   Föreningen har en egen lekplats, i mitten av "radhusbyn", som utgör en naturlig samlingsplats för stora som små. Dessutom ligger även Parkleken Ådalen i direkt närhet.

   Parkering

   Föreningen har 32 varmgarage som de hyr ut till föreningens medlemmar samt externt för ca 700: -/månad (för närvarande kort kö) samt 16 parkeringsplatser i anslutning till garagelängorna ca 200: -/månad (för närvarande finns lediga plaser). Fri parkering på gatan utanför huset.

   Föreningens hemsida

   http://langseleringen.se/

   Råcksta

   Allmänt om området

   Trivsamt och attraktivt område med behagligt avstånd till Vällingby centrum där all tänkbar service samt butiker, restauranger, biograf, teater, kommunikationer och buss finns. För barnen finns cykelvägar hela vägen upp till centrum och ingen trafikerad väg behöver korsas. En kort promenad eller cykeltur bort finns Grimstaskogen - ett fantastiskt rekreationsområde med bl a motionsspår, stora öppna fält och strandbad. Här finns prisbelönade Kanaans Trädgårdscafé; ett perfekt mål för söndagspromenaden. Gångavstånd även till välskötta och trivsamma Björklunds hage (4H-gård) i Norra Ängby samt nära till mysiga strövområden vid Kyrksjön. Förskolor och skolor för alla åldrar finns i omgivningen. I området nedanför huslängorna finns omtyckta Ådalen med parklek, ny plaskdamm och skateramp mm. På sommaren kan barnen spela fotboll där och på vintern finns möjlighet att åka skridskor.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Långseleringen 55, Vällingby

   Kommun: Stockholm

   Område: Råcksta

   Boendeform: Bostadsrättsradhus

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 6 750 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 5 972 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, v/a, sopor och ett obligatoriskt tillägg för ComHem 245 kr/mån.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 486 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 800 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elförbrukning: 6 600 kWh/år

   Elkostnad: 800 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Till avgiften tillkommer hushållsel (säljarna har haft en årsförbrukning om ca 9 300:-, ca 6 600 kWh med 3 personer i hushållet) samt bostadsrättsförsäkring.

   Antal personer i hushållet: 3 st

   Karta & område

   Stockholm - Vällingby

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Ångermannagatan 170 i Vällingby, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Vällingby!

   Läs mer

   Bobutiken i Stockholm - Vällingby

   Hitta din mäklare i Stockholm - Vällingby

   Liknande bostäder