Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Kungsängsgatan 20, Uppsala

Attraktiv lokal i centrum

Pris:

1 950 000 kr

Accepterat pris

Månadsavgift 18 729 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten.

Bostadsrättslokal - Uppsala

Rum: 0 rok

Boarea: 144 m2

Biarea: 65 m2

Välkommen till en strategiskt bra belägen bostadsrättslokal i hjärtat av Uppsala. Bra skyltfönster mot Kungsängsgatan där många promenerar förbi. Lokalen är anpassad och lämpar sig både som kontor och butik. Lokalen är på totalt ca 209 kvm (144+ 65 kvm). Entréplanet har dels en öppen yta samt två konferensrum med glasväggar samt nyinstallerat kök med svart, modern inredning och helkaklat badrum samt ytterligare wc. Nyinlagda golv med påkostad matta och målade vita väggar och tak (synlig ventilation vilket ger mer rymd och industriell känsla i rummet). Hela lokalen renoverades under 2017/-18, då även fiber drogs in och elen drogs om. Källarplanet erbjuder ett stort rum samt ytterligare rum samt förråd. Utgång till garaget där ägarna hyr 2 parkeringsplatser ett i varmgarage och ett i kallgarage. Dessa platser följer med i överlåtelsen om köp av bolag görs. Observera att detta inte är ett krav. Lokal mitt i centrum med parkering på gatan och ett stenkast från stationen. Allt inom räckhåll! Välkommen att höra av er för visning och frågor!

Läs mer

Pris

1 950 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Sofia Sundberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0704-30 36 76

  sofia.sundberg@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Lokal

   Area

   144m2

   Biarea

   65m2

   Våning

   0 av 0 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   7010, 7030

   Andel i föreningen

   Andel i föreningen har ej gått att få fram.

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   Kommentar till andelstal

   Lghnr 7010 andelstal 2,71548. Lghnr 7003 andelstal 0,39410

   Övrigt

   Flexibelt tillträde. Möjlighet att överlåta i bolagsform. Bostadsrättslokalen lämpar sig både som butik och kontor. 2 parkeringsplatser ingår om överlåtelse av bolaget görs. Ett i kallgarage (300kr/mån) och ett i varmgarage (600kr/mån). HSB Sjuan är en oäkta förening.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Kungsängen 4:3

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Sjuan

   Föreningens organisationsnummer

   717600-4906

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Oäkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   62 st

   Antal lokaler

   57 st

   Byggår

   1959

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Bostadsrättsföreningen HSB Brf Sjuan består av totalt 62 lägenheter ett kontorshus, ett dussintal butiker samt 3 restauranger. Adresser i föreningen är Vretgränd 12, 14, 16 och 18, Dragarbrunnsgatan 53 och Kungsängsgatan 20. Avgift till HSB om 500 kr/köpare (denna summa återfås då lägenheten säljs) debiteras av föreningen. Medlemsavgift till HSB om 300 kr/år tillkommer. HSB Brf Sjuan är ett s k oäkta bostadsföretag med anledning av att de har en stor andel lokaler i föreningen. Detta innebär för den som äger en lägenhet att; - du måste betala skatt på hela realisationsvinsten när du säljer. - du har inte möjlighet att begära uppskov med skatten. - du blir förmånsbeskattad. Kostnaden för detta står angivet i driftskostnaderna. Besök gärna föreningens hemsida; https://www.hsb.se/uppsala/brf/sjuan/

   Föreningens ekonomi

   I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.)

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Byte av belysning och ommålning av källaren ska ske inom kort. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.) Följande renoveringar har utförts: 1991 - Nya ytterbågar samtliga fönster kontorshuset Vretgränd 18 2001 - Ny ventilationsanläggning 2006 - Stam- och elrenovering 2006 - Nya fönster och dörrpartier till butiker 2008 - Upprustning av gården 2010 - Kontroll och fastskruvande av plåtfasader 2010 - Betong- och putsskador lagade på fasader 2010 - Ny takbeläggning Vretgränd 12 2011 - Nytt soprum 2011 - Ommålning samtliga trapphus 2011 - Ny takbeläggning Vretgränd 14 och Dragarbrunnsgatan 53 2013 - Ny trapp till gården 2014 - Nytt tät- och ytskikt gården 2014 - Nya fönster lägenheter 2015 - Ny utrustning och planteringar gården 2016 - Renovering av fasadytor av puts 2017 - Målning och byte av balkongräcken 2017 - Renovering av hissar 2018 - Bytt lås- och passersystem 2018 - Gemensam el (IMD)

   Gemensamma utrymmen

   I föreningen finns källarförråd att nyttja för de boende, cykelrum och gemensam tvättstuga. Det är lätt att få tvättider i tvättstugan och den får användas kl 07-22 (endast lokaler ovan tvättstugan). Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

   Gårdsplats

   Fantastisk innergård som ligger skyddad från trafik och stadspulsen mellan omgivande fastigheter. På innergården finner ni lugnet och omges av en mängd olika växtligheter som byter skepnad med årstiderna. Här finns även en dekorativ fontän, stora gräsytor, flertalet möbelgrupper, prydliga gångar och cykelställ. Det bästa av allt på gården är det nyligen byggda uterummet med möblemang och grill som får nyttjas av föreningens medlemmar.

   Parkering

   Föreningen har 37 bilplatser i kallgarage, infart Vretgränd 16, och 90 bilplatser i varmgarage, infart Dragarbrunnsgatan 53. Platserna i kallgaraget är främst till för lokalägare och lokalhyresgäster. Kostnad i kallgarage är 313 kr/mån och i varmgarage 750 kr/mån. Garageportarna öppnas enkelt med mobiltelefonen och nås smidigt via hiss från bostad. I dagsläget finns lediga platser i varmgarage dock är platserna trånga. Lång kö till plats i kallgarage. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.)

   Föreningens hemsida

   https://www.hsb.se/uppsala/brf/sjuan/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Kungsängsgatan 20, Uppsala

   Kommun: Uppsala

   Område: Centrum

   Möjligt tillträdesdatum: Flexibelt

   Boendeform: Bostadsrättslokal

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 950 000 kr
   Accepterat pris

   Månadsavgift: 18 729 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten.

   Pantsättning: Lokalen är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

   Karta & område

   Uppsala Kommersiellt

   Välkommen till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Kommersiella i Uppsala län. Vi har en lokalkännedom tillsammans med en stark drivkraft och ett engagemang kring allt vi gör. Vi är en del av Länsförsäkringar, vilket betyder att vi är unika med helhetslösningen med bank, försäkring och fastighetsförmedling för att hjälpa dig och ditt företag på ett tryggt och professionellt sätt genom hela affärsprocessen. Det är vad vi kallar heltäckande fastighetsförmedling. Vi finns där du finns!

   Läs mer

   Bobutiken i Uppsala Kommersiellt

   Hitta din mäklare i Uppsala Kommersiellt

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder