Objektbild

Kungsängsgatan 20, Uppsala

Attraktiv lokal i centrum

Accepterat pris

1 950 000 kr

Månadsavgift 18 729 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten.

Bostadsrättslokal Uppsala

Rum: 0 rok

Våning: 0 av 0 , Hiss finns inte

Boarea: 144 m2

Biarea: 65 m2

Välkommen till en strategiskt bra belägen bostadsrättslokal i hjärtat av Uppsala. Bra skyltfönster mot Kungsängsgatan där många promenerar förbi. Lokalen är anpassad och lämpar sig både som kontor och butik. Lokalen är på totalt ca 209 kvm (144+ 65 kvm). Entréplanet har dels en öppen yta samt två konferensrum med glasväggar samt nyinstallerat kök med svart, modern inredning och helkaklat badrum samt ytterligare wc. Nyinlagda golv med påkostad matta och målade vita väggar och tak (synlig ventilation vilket ger mer rymd och industriell känsla i rummet). Hela lokalen renoverades under 2017/-18, då även fiber drogs in och elen drogs om. Källarplanet erbjuder ett stort rum samt ytterligare rum samt förråd. Utgång till garaget där ägarna hyr 2 parkeringsplatser ett i varmgarage och ett i kallgarage. Dessa platser följer med i överlåtelsen om köp av bolag görs. Observera att detta inte är ett krav. Lokal mitt i centrum med parkering på gatan och ett stenkast från stationen. Allt inom räckhåll! Välkommen att höra av er för visning och frågor!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Sofia Sundberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0704-30 36 76

  sofia.sundberg@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Interiör

  Bostad

  Biarea

  65m2

  Våning

  0 av 0 , Hiss finns inte

  Lägenhetsnummer

  7010, 7030

  Andel i föreningen

  Uppgiften har ej gått att få fram

  Kommentar till andelstal

  Lghnr 7010 andelstal 2,71548. Lghnr 7003 andelstal 0,39410

  Övrigt

  Flexibelt tillträde. Möjlighet att överlåta i bolagsform. Bostadsrättslokalen lämpar sig både som butik och kontor. 2 parkeringsplatser ingår om överlåtelse av bolaget görs. Ett i kallgarage (300kr/mån) och ett i varmgarage (600kr/mån). HSB Sjuan är en oäkta förening.

  Byggnad

  Fastighetsbeteckning

  Kungsängen 4:3

  Energideklaration

  Hiss

  Hiss finns inte

  Allmänt om föreningen

  Föreningens namn

  HSB Brf Sjuan

  Föreningens organisationsnummer

  717600-4906

  Föreningsform

  Bostadsrättsförening

  Äkta/oäkta förening

  Oäkta förening

  Tillåter föreningen delat ägande?

  Ja

  Föreningens byggnader

  Antal lägenheter

  62 st

  Antal lokaler

  57

  Byggår

  1959

  Äger föreningen marken

  Ja

  Allmän information

  Bostadsrättsföreningen HSB Brf Sjuan består av totalt 62 lägenheter ett kontorshus, ett dussintal butiker samt 3 restauranger. Adresser i föreningen är Vretgränd 12, 14, 16 och 18, Dragarbrunnsgatan 53 och Kungsängsgatan 20. Avgift till HSB om 500 kr/köpare (denna summa återfås då lägenheten säljs) debiteras av föreningen. Medlemsavgift till HSB om 300 kr/år tillkommer. HSB Brf Sjuan är ett s k oäkta bostadsföretag med anledning av att de har en stor andel lokaler i föreningen. Detta innebär för den som äger en lägenhet att; - du måste betala skatt på hela realisationsvinsten när du säljer. - du har inte möjlighet att begära uppskov med skatten. - du blir förmånsbeskattad. Kostnaden för detta står angivet i driftskostnaderna. Besök gärna föreningens hemsida; https://www.hsb.se/uppsala/brf/sjuan/

  Föreningens ekonomi

  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.)

  Föreningens planerade och utförda renoveringar

  Byte av belysning och ommålning av källaren ska ske inom kort. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.) Följande renoveringar har utförts: 1991 - Nya ytterbågar samtliga fönster kontorshuset Vretgränd 18 2001 - Ny ventilationsanläggning 2006 - Stam- och elrenovering 2006 - Nya fönster och dörrpartier till butiker 2008 - Upprustning av gården 2010 - Kontroll och fastskruvande av plåtfasader 2010 - Betong- och putsskador lagade på fasader 2010 - Ny takbeläggning Vretgränd 12 2011 - Nytt soprum 2011 - Ommålning samtliga trapphus 2011 - Ny takbeläggning Vretgränd 14 och Dragarbrunnsgatan 53 2013 - Ny trapp till gården 2014 - Nytt tät- och ytskikt gården 2014 - Nya fönster lägenheter 2015 - Ny utrustning och planteringar gården 2016 - Renovering av fasadytor av puts 2017 - Målning och byte av balkongräcken 2017 - Renovering av hissar 2018 - Bytt lås- och passersystem 2018 - Gemensam el (IMD)

  Gemensamma utrymmen

  I föreningen finns källarförråd att nyttja för de boende, cykelrum och gemensam tvättstuga. Det är lätt att få tvättider i tvättstugan och den får användas kl 07-22 (endast lokaler ovan tvättstugan). Trapphus samt gemensamma utrymmen städas av extern firma.

  Gårdsplats

  Fantastisk innergård som ligger skyddad från trafik och stadspulsen mellan omgivande fastigheter. På innergården finner ni lugnet och omges av en mängd olika växtligheter som byter skepnad med årstiderna. Här finns även en dekorativ fontän, stora gräsytor, flertalet möbelgrupper, prydliga gångar och cykelställ. Det bästa av allt på gården är det nyligen byggda uterummet med möblemang och grill som får nyttjas av föreningens medlemmar.

  Parkering

  Föreningen har 37 bilplatser i kallgarage, infart Vretgränd 16, och 90 bilplatser i varmgarage, infart Dragarbrunnsgatan 53. Platserna i kallgaraget är främst till för lokalägare och lokalhyresgäster. Kostnad i kallgarage är 313 kr/mån och i varmgarage 750 kr/mån. Garageportarna öppnas enkelt med mobiltelefonen och nås smidigt via hiss från bostad. I dagsläget finns lediga platser i varmgarage dock är platserna trånga. Lång kö till plats i kallgarage. (Uppgifter kontrollerade oktober 2019.)

  Föreningens hemsida

  https://www.hsb.se/uppsala/brf/sjuan/

  Centrum

  Allmänt om området

  Om vissa stora städer säger man att de har ”ett utspritt centrum”. Det säger ingen om Uppsala. Tvärtom. Med tanke på att det här är Sveriges fjärde största stad är citykvarteren få och stadskärnan liten. På tio minuter har du promenerat från böckerna på Carolina Rediviva till tågen vid Resecentrum. Eller längs Fyrisån från Svandammen och Stadsparken till Skolgatan. – när du korsar den är du inne i Luthagen. Att bo centralt i Uppsala har alltid varit eftertraktat. Vissa älskar 1800-talskvarteren längs Övre Slottsgatan med Domkyrkan och universitetsaulan runt hörnet, andra har hittat sitt drömboende i nyproducerade lägenheter med utsikt över slottet. Efter att det under flera decennier inte hänt så mycket i centrala stan har det efter millennieskiftet hänt desto mer. Restauranger, pubar och uteserveringar har poppat upp i stort sett i varje kvarter. En påtaglig och positiv skillnad tycker många som bott i Uppsala längre, eller som inte har varit här på några år. Ett återkommande argument för att bo just här är också avståndet till Stockholm och Arlanda. Jobbar man där – eller av annan anledning vill dit – är det bara några få minuter till stationen och sedan 40 minuter till Stockholm C eller 20 minuter till Arlanda.

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Kungsängsgatan 20, Uppsala

  Kommun: Uppsala

  Område: Centrum

  Möjligt tillträdesdatum: Flexibelt

  Boendeform: Bostadsrättslokal

  Upplåtelseform: Bostadsrätt

  Ekonomi

  Utgångspris: 1 950 000 kr Accepterat pris

  Månadsavgift: 18 729 kr/mån I avgiften ingår: Värme, kall- och varmvatten.

  Pantsättning: Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift: 465 kr

  Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av köpare

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Uppsala Kommersiellt

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder