Objektbild

Bragnum 5:9, 5:8, 5:7, Lekåsa

Pris:

6 800 000 kr

Jordbruk - Lekåsa

Fastighetsbeteckning: Bragnum 5:9, 5:8, 5:7

Antal skiften: 1

Taxeringskod:
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Obebyggd jordbruksfastighet om c:a 52 ha där arealen fördelar sig på c:a 26,8 ha åker- betesmark och c:a 20,9 ha produktiv skogsmark. Inga byggnader ingår i överlåtelsen. Försäljningen avser Essunga Bragnum 5:7, 5:9 och 5:8 med undantag av område.

Pris

6 800 000 kr

Budgivning pågår

Budhistorik

Budgiv. Datum Bud

1 08/10 kl: 10:44 7 100 000 kr

2 07/10 kl: 14:51 6 900 000 kr

1 06/10 kl: 13:25 6 800 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Karl-Johan Andersson

  Fastighetsmäklare / Skogsmästare

  Mobil: 0723-06 67 70

  karl-johan.andersson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Peter Eriksson

  Fastighetsmäklare/Skogsmästare

  Franchisetagare

  Mobil: 0706-61 85 52

  peter.eriksson@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Bragnum 5:9, 5:8, 5:7 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Mark

    Åker- och betesmark

    Till fastigheten finns sammanlagt ca 26,8 ha stödberättigande åkermark och betesmark med bra skiftesindelning och tillgänglighet. Stödrätter motsvarande den stödberättigande åker- och betesmarken följer vederlagsfritt med i köpet av gården. Åker- och betesmarken är utarrenderad till och med den 14 mars 2022, därefter är åkermarken tillgänglig för köparen. Åkermarken är till huvuddelen täckdikad mellan åren 1999 och 2000.

    Skogmark

    Skogsbruksplan är upprättad i augusti 2021. Enligt skogsbruksplanen uppgår virkesförrådet till ca 2 550 m³sk med ett medeltal om 123 m3sk/ha. Beräknad bonitet uppskattas till 7,2 m³sk/ha och år. För mer information se skogsbruksplanen.

    Uppmätt areal

    Den samlade arealen enligt fastighetsutdragen uppgår till 52,24 ha, det skall jämföras med upptagen landareal om 53,2 ha från skogsbruksplanen. Om arealen är av väsentlig betydelse uppmanas spekulanten att själv kontrollmäta denna.

    Skogsvård

    Enligt skogsbruksplanen belastas fastigheten ej av några eftersläpande återväxtåtgärder förutom lagt röjningsförslag. Köparen övertar ansvaret för röjning samt all övrig skogsvård och eventuell hjälp plantering på fastigheten.

    Antal skiften

    1

    Övrigt

    Fastighetsbildning

    Försäljningen avser fastigheterna Essunga Bragnum 5:7, 5:9 och 5:8 med undantag av område, se bifogad kartskiss. Tillträde av fastigheten Bragnum 5:8 genomförs efter att fastighetsbildning/avstyckning vunnit laga kraft. Säljaren står kostnaden för avstyckningen/fastighetsbildningen. Köparen och säljaren skall vara skyldiga att tåla mindre jämkningar i fråga om avstyckningens gränser, areal eller dylikt vilka kommer att bestämmas vid förrättningen.

    Jakt

    Jakträtten är upplåten till 2022-06-30 och övertas från och med 2022-07-01 av köparen.

    Nya E20

    I samband med ny vägsträckning av E20 kommer kommer mindre del av fastigheten ta i anspråk. Se bifogad kartskiss från Vägverket.

    Försäljningssätt

    Fastigheterna säljs tillsammans genom så kallad öppen budgivning. Det innebär att spekulanterna lämnar sina bud till mäklaren, som löpande redovisar buden till säljaren och normalt även till övriga spekulanter. Spekulanterna ges då möjlighet att lägga nya bud. Observera att det är säljaren som avgör om ett lämnat bud ska redovisas till övriga spekulanter och det är därför inte säkert att alla bud redovisas öppet. En säljare kan t.ex. anse att visst bud aldrig kommer att övervägas på grund av att det är mycket lågt eller konstigt villkorat. Om sådana bud redovisades skulle budgivningen kunna bli missvisande och mer komplicerad. En spekulant kan alltså inte räkna med att få information av mäklaren om hur en budgivning fortskrider. Om bud t.ex. presenteras på mäklarens hemsida är det därför inte säkert att alla bud redovisas. Samtliga bud finns däremot antecknade i anbudsförteckningen.

    Betalningsvillkor

    Köparen skall i anslutning till avslutad budgivning teckna köpekontrakt och kontant erlägga 10% av köpeskillingen i handpenning, varför besiktning av objektet/fastigheten och kontroll av finansieringsmöjligheter mm bör vara klart innan bud lämnas. Resterande del av köpeskilling skall erläggas senast vid tillträdet.

    Visning

    Arealer och mark besiktas på egen hand av intresserade spekulanter. Vederbörlig hänsyn tas till växande gröda och skog samt kringboende. Visning av bostadshus se visningsbokningar på hemsidan alternativt kontakta ansvarig mäklare.

    Läs mer

    Fakta om fastigheten

    Fastighetsbeteckning: Bragnum 5:9, 5:8, 5:7

    Adress: Bragnum 5:9, 5:8, 5:7 - Lekåsa

    Kommun: Essunga

    Planbestämmelser:

    Vägplan

    Ekonomi

    Taxeringsvärde:

    2 711 000 kr

    Betesmark - 58 000 kr

    Åkermark - 1 897 000 kr

    Skog - 756 000 kr

    Samtaxerade fastigheter: ESSUNGA BRAGNUM 5:8 ESSUNGA BRAGNUM 5:7

    Pantbrev: 2 st om totalt 615 000 kr

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Alingsås

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Norra Strömgatan 5 i Alingsås, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Alingsås!

    Läs mer

    Bobutiken i Alingsås

    Hitta din mäklare i Alingsås

    Liknande bostäder