Objektbild

Gamla torget 8B, Kungälv

Vinbar, ateljé, vintagebutik, espressobar eller glasscafé?

Pris:

1 495 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 789 kr/mån ink värme & vatten.

Bostadsrättslokal - Kungälv

Rum: 1 rok

Byggår: 1880

Boarea: 23 m2

Nu finns ett unikt tillfälle att köpa en egen lokal i de gamla, pittoreska kvarteren i centrala Kungälv. Denna lilla pärla, som en gång i tiden byggdes som mjölkbutik, erbjuder dig med stora visioner ändlösa möjligheter. Med perfekt solläge mitt på Torget är detta en given samlingspunkt för både granngemenskap och besökare. Just nu är lokalen Textografiskas kontor, men för några år sedan huserade det omtyckta caféet Mormors dagar här. Tillstånd finns för stor uteservering, så varför inte starta din drömverksamhet, kanske ett trevligt glasscafé eller en exklusiv vinbar? Ring gärna för mer information!

Läs mer

Pris

1 495 000 kr

Månadsavgift 789 kr

Budgivning pågår

kontakta mäklaren för mer information om aktuella bud.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Gamla torget 8B till dig.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Uteplats/Balkong

    Gemensam uteplats på gården samt en stor altan med fantastisk utsikt och fint solläge!

    Lokal

    Area

    23m2 (Enligt bostadsrättsföreningen)

    Våning

    -1 av 0 , hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    5

    Andel i föreningen

    4%

    Andel av årsavgift

    4%

    TV och internet

    Via fiber.

    Övriga utrymmen

    Till lokalen hör ett förråd.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Skarpe nord 7

    Byggår

    1880

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklaration är inte utförd

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    BRF Strandska Villan

    Föreningens organisationsnummer

    769608-7753

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Övrigt om föreningen

    Städning har utförts av medlemmarna i föreningen. Till viss del även tillsyn av fastighet och gårdsplan.

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    4 st

    Antal lokaler

    1 st

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Strandska huset byggdes av handlaren David Werming, med namnet kommer från en senare ägare, Nils Strand. I huset har det rymts både bostäder och affärslokaler, bland annat mjölkbutik, bank och postkontor. Under andra världskriget användes lokalen av kommunen, där de bland annat inhyste kristidsnämnden. Föreningen bildades 2002, men låg vilande fram till 2014 då föreningen förvärvade fastigheten. Föreningen har fyra lägenheter och en lokal – samtliga med bostadsrätt. Dessa är fördelade mellan 2 st 2 rok, 1 st 3 rok, 1 st 6 rok samt en lokal på 23 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ekonomisk förvaltning är utförd av Olle G. Durid, All-Juristerna i Gbg KB.

    Föreningens ekonomi

    Inga planerade höjningar utav avgiften är registrerade. Föreningen har en mycket välskött ekonomi.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    Inga större underhåll är utförda på fastigheten under året.

    Gårdsplats

    Mysig och skyddad bakgård med äldre kullersten. Här finns gemensamma utemöbler att tillgå. Under 2018 har en härlig altan tillkommit på föreningens mark en bit upp ovanför huset, vilket med för en fantastisk utsikt i ett lugnt och lummigt läge. Perfekt läge att skåda händelser på torget och njuta utav den äldre delen av vår vackra stad.

    Centralt

    Allmänt om området

    Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter. Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en höstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se

    Kommunikation

    Intill köpcentret ligger Resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt.

    Tjänster i området

    Att bo mitt i Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan just nu växer så det knakar. I mars förra året öppnade Kongahälla Center, ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

    Övrigt om området

    I området finns flera skolor. Fontinskolan har klasser mellan F-6. Gamla Nedre Fontinskolan är numera en montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd ligger också Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Gamla torget 8B, Kungälv

    Kommun: Kungälv

    Område: Centralt

    Boendeform: Bostadsrättslokal

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 1 495 000 kr
    Utgångspris

    Månadsavgift: 789 kr/mån ink värme & vatten.

    Pantsättning: Lokalen är inte pantsatt.

    Driftkostnad: 150 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 150 kr/månad

    Karta & område

    Kungälv

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

    Läs mer

    Bobutiken i Kungälv

    Hitta din mäklare i Kungälv

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder