Objektbild

Sköttmors väg 3F, BORLÄNGE

Rymlig lägenhet i omtyckta, lummiga och trygga Skräddarbacken

Pris:

1 100 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 5 624 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband. Dock betalar bostadsrättsinnehavaren sin hushållsel själv.

Bostadsrättslägenhet - BORLÄNGE

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 2 av 2 , hiss finns inte

Boarea: 104,7 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Varmt välkomna till den fantastiska bostad som inrymmer 4 rok på hela 104,7 kvm! Det finns dessutom möjlighet att frigöra ett till sovrum om du väljer att använda matrummet till detta, då finns hela 4 sovrum! Det är en sällan skådad planlösning och storlek så om du söker en stor bostadsrätt så kan det här vara lägenheten för dig. De stora rummen ger lägenheten en känsla av rymd, och det separata matrummet ger en härlig karaktär till planlösningen. Det vilar en personlig och hemtrevlig touch över den här bostaden. Detta omtyckta, lummiga och trygga område i Skräddarbacken är ett mycket populärt bostadsområde med något för alla som vill bo perfekt beläget nära skog, cykelbanor, elljusspår för både löpning, promenader eller längdskidåkning och endast ca 3,5 km från Kupolen och Borlänge centrum. Här finns även skola, förskola, lekparker, busshållplats och badsjö. Föreningen HSB Birgit beskriver på sin hemsida; "På sommarkvällarna är det populärt att umgås och grilla på någon av de fyra gårdarnas uteplatser. Barnen spelar fotboll på vår fotbollsplan. För de lite yngre barnen finns en lekplats, med gungor, rutschkana, klätterställning, gungbräda m.m. En populär attraktion för barnen är linbanan." - Detta är en kommande försäljning, välkommen redan nu med din intresseanmälan! -

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Jenny Lorenz

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-782 93 29

  jenny.lorenz@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Mattias Karlsson

  Administratör/Säljstöd

  Mobil: 070-601 48 00

  mattias.karlsson@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Egen entré som leder in i hallen och sedan upp till bostaden.

   Kök

   Rymligt kök med köksluckor från 2017. Utrustning: Induktionshäll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Målade väggar och laminatgolv.

   Vardagsrum med matrum

   Mycket stort rum som delas upp i vardagsrum och separat matrum. Fantastiskt ljusinsläpp! Här finns utgången till balkongen. Målade väggar och laminatgolv.

   Sovrum 1, 2 och 3

   Samtliga sovrum har målade väggar och laminatgolv.

   Badrum

   Helkaklat badrum som är utrustat med wc, tvättställ och badkar. Tvättmaskin och torktumlare ingår inte i köpet men kan diskuteras mellan köpare och säljare.

   Uteplats/Balkong

   Bostaden har två stycken balkonger som vetter åt olika väderstreck.

   Bostad

   Boarea

   104,7m2 (areauppgifter enligt lägenhetsförteckningen)

   Våning

   2 av 2 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   7-2726-1-90-8

   Andel i föreningen

   0,72311%

   Andel av årsavgift

   0,72311%

   TV och internet

   TV: ComHem Internet: Telenor

   Övriga utrymmen

   Tillhörande förråd nås från balkongen som ligger vid köket.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Olof 2

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-12-13
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Birgit (Borlänge)

   Föreningens organisationsnummer

   716412-9483

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ej angiven

   Övrigt om föreningen

   Brf Birgit ligger i nedre Skräddarbacken, ca 3,5 km sydöst om Kupolen köpcentrum i Borlänge. I närområdet finns det bland annat mycket skog, trevliga promenadstråk, cykelbanor, elljusspår för både löpning, promenader och längdskidåkning Brf Birgit:s hemsida: hsb.se/dalarna/brf/birgit

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   127 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1980/1981

   Äger föreningen marken

   Ej angiven

   Allmän information

   Föreningens huvudsakliga ändamål är att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende åt föreningens medlemmar. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Olof 2. På fastigheten har under åren 1980-1981 uppförts 10 hus med adress Olles väg 2-16 samt Sköttmors väg 1-21 och innehåller 127 lagenheter med bostadsrätter samt 98 bilplatser och 65 garage. 2 rum och kök: 17 st. 3 rum och kök: 64 st. 4 rum och kök: 41 st. 5 rum och kök: 5 st.

   Föreningens ekonomi

   Årsavgifterna höjdes senast den 1 januari 2013 med 2 %. Årsavgifterna uppgår till genomsnitt 665 kr/kvm. Styrelsen har fastställt budgeten för 2020 och beslutat om oförändrade avgifter.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   ÅRETS UNDERHÅLL 2019: Förrådstak Målning staket och förråd Mark och trädgård Vattenskada badrum UTFÖRT UNDERHÅLL 2018: Byte tak 8A-8H. Renovering av fjärrvärmeanläggning. Byte av SDAD ventiler. Injustering av värmesystemet. Byte av stolpbelysning till LED-belysning. Byte tak övre tvättstugan. Renovering fasad huskroppar. 2017: Målning och kittning av fönster halva husbeståndet. Byte ADSL ventiler till kallvatten, varmvatten och fjärrvärme. Reparation fasad gavlar. Byte sand lekparken. Statuskontroll. Ombyggnad av fd Karusellen till bostadsrätter. Genomgång av yttre underhåll balkonger. 2016: Byte av stödmur övre parkering. Renovering av garagelänga. Viss asfaltering. Staketbyten. Insättning av radonpumpar hus 14/12. Byte av motorer till takfläktar. Målning och kittning av fönster halva husbeståndet. Iordningställt gym i gamla solariet. 2015: Byte och reparation av fjärrvärmeanläggning. Radonsanering hus 4. Byte tak 14 A. Rengöring av mosa på tak hus 8, 16, 10, 12 och 14. Stamspolning. Byte av fasad vissa förråd. Stosar på tak. Målning och kittning av fönster. Mossa på tak. Stuprännor och stuprör ses över respektive fastigheter. Egenkontroll. Statuskontroll. OVK. Radonsanering hus 15. Garageportar. Låssystem. Kontroll av värmekulvertar hus 15, 17, 19 och 21. PLANERAT UNDERHÅLL: Renovering av fjärrvärmeanläggning. Byte av SDAD-ventiler. Injustering av värmesystemet. Byte två tak. Statuskontroll. Genomgång balkonger. Översyn snörasskydd. Allmänt underhåll. Se årsredovisningen för ytterligare information om tidigare underhåll och renoveringar.

   Gemensamma utrymmen

   Som medlem i föreningen finns möjligheten att träna och koppla av i bastun. I lokalen finns även dusch, toalett, stereo med CD samt möbler där du kan sitta och umgås eller bara ta en paus. Fler än sex personer i lokalen rekommenderas inte, då det blir väldigt trångt. Cykelförråd Föreningslokal: i den övre delen av området finns medlemmarnas föreningslokal. Den kan du som medlem hyra för t ex cirklar, möten och privata tillställningar. Lokalen är utrustad med ett kök för enklare matlagning. I området finns 2 st tvättstugor, vid gård 1 och gård 4.

   Parkering

   98 bilplatser och 65 garage.

   Försäkring

   Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Dalarnas Försäkringsbolag. I försäkringen ingår gemensamt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

   Föreningens hemsida

   https://www.hsb.se/malardalarna/brf/birgit/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Sköttmors väg 3F, BORLÄNGE

   Kommun: Borlänge

   Område: Skräddarbacken

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 100 000 kr
   utgångspris

   Månadsavgift: 5 624 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband. Dock betalar bostadsrättsinnehavaren sin hushållsel själv.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-08-31

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Karta & område

   Borlänge

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Häradsvägen 18 i Borlänge, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Borlänge!

   Läs mer

   Bobutiken i Borlänge

   Hitta din mäklare i Borlänge

   Liknande bostäder