Furuhällsgatan 20B, Ludvika

415 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Furuhällsgatan 20B - Ludvika

  Kommun

  Ludvika

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  Boarea

  40m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren

  Våning

  2 av 3 , Hiss finns

  Rum

  1 rok

  Område

  LUDVIKA Högberget

  Avgift

  2 681 kr/mån

  Ink. Värme, VA och kabel-tv.

  Utgångspris

  415 000 kr

  10 375 kr/m2

  Ute efter ett första boende eller övernattningslägenhet? Välkommen till Furuhällsgatan 20B! En trevlig bostadsrätt om 1 rum och kök, ca 40 kvm, med balkong i söderläge. Fint skick med rejält kök och matplats, rymligt duschrum. Diskmaskin och tvättmaskin installerat. Belägen på andra våningen, hiss finns. Bra läge på Högberget med gångavstånd till ABB, skola, centrum, skogsområden mm. Populär förening med god ekonomi.

  Ansvarig mäklare

  Henrik Hansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0702-66 98 25

  henrik.hansson@lansfast.se Läs mer om Henrik

  Extra kontaktperson

  Malin Bergström

  Reg. Fastighetsmäklare

  0702-23 66 66

  malin.bergstrom@lansfast.se Läs mer om Malin

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré/hall

  Entré/hall med avhängning och laminatgolv, garderob.

  Duschrum

  Duschrum med våttapet/matta, dusch, WC, tvättställ och toppmatad tvättmaskin.

  Rum

  Rum med laminatgolv, rymlig garderob och utgång till balkong i söderläge.

  Kök

  Kök och matplats med laminatgolv, kakel ovan arbetsytor, kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin.

  Övriga utrymmen

  Det finns källarförråd, matkällare och klädförvaring. Tvättstuga i intilliggande byggnader (Furuhällsgatan 18 och 22).

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1948-1949

  Förra ägaren har sedan förvärv 2016 renoverat följande: Nytt golv och tapeter i rum/hall samt målning av tak och dörrfoder i samtliga rum. Tvättmaskin September 2016 Diskmaskin April 2018 Nuvarande ägare har sedan förvärv 2018 renoverat: Nytt handfat och badrumsskåp Renoveringar gjorda av föreningen: 1989 Stambyte badrum och kök samt totalrenovering av byggnaderna in- och utvändigt, el, tak, fasad, balkonger samt nya fönster och dörrar vid balkonger och uteplatser mm 1996 Anslutning till fjärrvärme. 2009 Nya fönster, de som ej byttes vid renoveringen 1989. 2011 Nya entréportar. 2012 Ny värmereglering.

  Uppvärmning

  Fjärrvärme

  Uteplats/Balkong

  Rymlig balkong i söderläge.

  Bilplats

  Till parkeringsplats är det kösystem.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Högberget är ett stort, attraktivt område med villor, bostadsrätter och hyresrätter. Området finns beläget centralt i Ludvika och att färdas med bil till centrum tar cirka 5 minuter medan en promenad tar cirka 10-15 minuter. I centrum finns mataffärer, butiker och restauranger. Såväl yngre som äldre söker sig till Högberget då det finns något för alla. Områdets läge är centralt men lugnt. Gymnasieskolan Västerbergslagens utbildningscentrum, VBU, finns belägen på Högberget. I anslutning till VBU finns ett idrottsområde med löparbanor, fotbollsplan, volleybollplaner, tennisbanor och klättervägg. Ovanför idrottsområdet finns även ett skogsområde med elljusspår. Grundskolan Vasaskolan för elever från förskoleålder till årkurs 3 finns belägen strax nedanför Högberget, närmare centrum. Och i centrum finns även grundskolan Kyrkskolan för elever i årskurs 4-9. I området i närheten av ABB finns förskolan Magneten. Den del av Högberget som gränsar till Stensveden har även nära till flertalet fotbollsplaner, motionsspår ovanför och runtom marnästjärn samt Gammelgården. För de fastigheter som ligger nära Stensveden finns även Stensvedens förskola.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  370 kr/månad

  Försäkring:

  70 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  370 kr/månad

  Personer i hushållet:

  1 st

  Andel i föreningen:

  0,72874%

  Andel av årsavgift:

  0,72874%

  Reparationsfond:

  928 kr

  Pantsättning:

  Bostaden är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-05-15

  Pantsättningsavgift:

  465 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 163 kr

  Betalas av köpare

  Byggnad

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  Fjärrvärme

  Renoveringar:

  Förra ägaren har sedan förvärv 2016 renoverat följande: Nytt golv och tapeter i rum/hall samt målning av tak och dörrfoder i samtliga rum. Tvättmaskin September 2016 Diskmaskin April 2018 Nuvarande ägare har sedan förvärv 2018 renoverat: Nytt handfat och badrumsskåp Renoveringar gjorda av föreningen: 1989 Stambyte badrum och kök samt totalrenovering av byggnaderna in- och utvändigt, el, tak, fasad, balkonger samt nya fönster och dörrar vid balkonger och uteplatser mm 1996 Anslutning till fjärrvärme. 2009 Nya fönster, de som ej byttes vid renoveringen 1989. 2011 Nya entréportar. 2012 Ny värmereglering.

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Björnen

  Lägenhetsnummer:

  7-2803-1-26-15

  Antal lägenheter:

  108

  Antal lokaler:

  1

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen äger och förvaltar fastigheten Björnen 23. På fastigheten uppfördes under åren 1948-49 7 hus med adressen Bergsgatan 11, 13, 15 samt Furuhällsgatan 16, 18, 20, 22 innehållandes 108 lägenheter med bostadsrätter, 1 lokal med hyresrätt samt 89 bilplatser.  Gjorda renoveringar:

  1989 Stambyte badrum och kök samt totalrenovering av byggnaderna in- och utvändigt, el, tak, fasad, balkonger samt nya fönster och dörrar vid balkonger och uteplatser mm 1996 Anslutning till fjärrvärme. 2009 Nya fönster, de som ej byttes vid renoveringen 1989. 2011 Nya entréportar. 2012 Ny värmereglering. mm  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-04

  Primärenergital:

  134 kWH/m² per år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor